Domov

Šport in šah

25 novembra 2018 Šport


Judo klub Lendava je v Črenšovcih pripravil 7. odprti mednarodni Miklavžev turnir v judu na katerem je sodelovalo  139 judoistov iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške  in Slovenije.  Moštveno je  zmagal Judo klub Štorkljice iz Murske Sobote pred Judo klubom Lendava tretja je bila ptujska Drava, četrti Judo klub Murska Sobota in peta Prleška judo zveza iz Ljutomera.

Med  12 letniki so bili med mlajšimi dečki zmagovalci: Rus Žalik iz Prleške judo zveze, Mark Šantl iz Judo kluba Štorkljice, Nik Maj Vučko iz Beltinec ter Klemen Vinkovič in Matic Klemenčič oba iz Judo kluba Murska Sobota.

Med mlajšimi deklicami kategorije U – 12   so v Črenšovcih v svojih kategorijah zmagale: Ema Munda, Ana Pavičić in Pia Čarna Vogrinec vse iz Prleške judo zveze in Lana Škraban iz Judo kluba Lendava.

Med cicibani v kategoriji U- 10 so bili zmagovalci: Žan Marko Marenče, Nil Temlin in Bor Patrik Burjan vsi iz Judo kluba Štorkljice, Miha Čeh iz Lendave ter Jan Huber in Sven Šarkan iz Murske Sobote.

Med  8 letniki  , mlajšimi cicibani ,  so zmagali:   Jaš Čeleš in Nejc Virag  oba iz Judo kluba Lendava, Luka Smodiš iz Murske Sobote, Neo Denša iz Kluba borilnih veščin Lendava in Kevin Virag iz Judo kluba Štorkljice.  Med  mlajšimi cicibankami  U – 8  pa je zmagala Gaja Škraban iz Kluba borilnih veščin Lendava.

V 16.kolu poljske ekstra nogometne  lige  je Korona za katero  igra Matej Pučko iz Šalinec premagala ekipo Gornika s 4:2. Za Korono je Pučko igral celo tekmo, ekipa Korone pa je na 3. mestu z 28.točkami.

V zadnjem jesenskem kolu 2. slovenske nogometne lige  je v Lendavi Nafta premagala Jadran Dekane z 2:0. Za Nafto sta dosegla zadetka: Mitja Novinić in Igor Pahič. Beltinčani  so znova presenetili v gosteh saj so pod taktirko trenerja Zlatka Gaborja  premagali Rogaško z 2:0. Za Beltince sta dosegla zadetka: Ivo Balažic in Mitja Mauko.

Naslov jesenskega prvaka je osvojilo Radomlje s 36.točkami, Nafta je z 29.točkami na šestem in Beltinci z 20.točkami na solidnem 9. mestu.

V 16.kolu  prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 je vodilni Dravograd v Murski Soboti premagal Muro z 1:0. Tekma Tabor Maribor – Vipoll Veržej bo danes. Naslov jesenskega prvaka je osvojil Dravograd s 30.točkami, Mura na 5. mestu ima 25 točk in Vipoll na desetem 16 točk.

V  8.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za ženske je Kema v Puconcih v derbiju kola premagala Logatec s 5:4. Odločilno zmago pri izidu 4:4 je dosegla  16 letna Ana Kovačec.  Za Kemo je trikrat zmagala Staša Matis po enkrat pa  Nuša Vogrinčič in Ana Kovačec. V moški konkurenci je Kema premagala Soboto, ki je nastopila v popolni postavi s 5:0. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Luka Norčič in Tomaž Pelcar ter  enkrat Damjan Zelko.

V državni kata ligi v tradicionalnem karateju so Mariboru   karateisti Tromejnika iz Kuzme   v postavi: Renej Fujs, Vladimir Januš, Emilija Malena Martinuzi in Lan Spačal osvojili dve tretji in eno drugo mesto. Karateisti Gornjih Petrovec v postavi: Maja in Maša Sukič in Nastja Potočnik  so v katah osvojili drugo mesto. Naslednja karate tekma bo 15. decembra v Kuzmi, ko bo tam 26. mednarodni turnir v karateju.

V 7. kolu  prvi A državni  odbojkarski ligi za članice je  Sip Šempeter v Puconcih premagal Roto Kemo s 3:0 , čeprav so prvi niz gostje dobile s težavo  z 29:27. Za Roto Kemo so zadele največ točk: Adela Pintarič 14, Ana Vilfan 9 in  Iva Škraban 7 točk; pri gostjah se je odlikovala Anastazija Žnidar s 14.točkami.

Ljutomerčanke  so gostile Koprčanke ter tekmo izgubile s 3:0. Za Ljutomer  so zadele največ točk: Sara Kutnjak 6 ter Barbara Petek in Nataša Anželj po 5 točk; pri Kopru je Iman Isanovič zadela 18 točk.

V  2. slovenski odbojkarski  ligi, vzhod za članice so igralke   Sobote premagale Celje s 3:0. Za odbojkarice Murske Sobote so zadele največ točk: Katja Saje 12, Pia Puklavec 9, Pia Krajcar 8 in Karolina Pavlič 6 točk.

V 6. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice je  Murania v Lendavi premagala III. ekipo Krima s 3:0, kar je druga zmaga Lendavčank v ligi.

V  7. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane  je ACH Vollley  v Ljubljani premagal soboško Panvito Pomgrad s 3:1. Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Jakob Rojnik in Aljoša Bogožalec po 13 in Zlatko Pulko 11 točk; pri ACH Volleyu se je odlikoval Peter Djirlić s 16.točkami.

V  7. kolu  3. slovenske odbojkarske lige, vzhod so Radenci v gosteh premagali Mežico s 3:1. Za  Radence so največ točk k zmagi prispevali:  Blaž Ajlec 26, Nik Škrjanec 18 in Ro Šinko 7 točk. V isti ligi je II. ekipa  soboške Panvite Pomgrada s 3:0 premagala II. ekipo Sip Šempetra s 3:0. Za soboške odbojkarje so  največ točk k zmagi prispevali: Dino Vinkovič 13, Val Krajcar 7 in Aljaž Küčan 5 točk.

V 9.kolu prve B slovenske kegljaške  lige za članice je na kegljišču Viukenda v Radencih  Radenska bila boljša od Fužinarja s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrle: Marika Kardinar 559, Vlasta Hojnik 547 in Sonja Tibaut 529 kegljev; pri Fužinarju je Suzana Feuš podrla 554 kegljev.

V moški konkurenci prve B lig je kegljaška ekipa Radenske premagala Hidro iz Medvod s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Milan Kovačič 584, Miko Steržaj 558 in Jani Steržaj 536 kegljev; pri Hidru se je odlikoval  Edo Oberstar s 553.podrtimi keglji.

V  9 .kolu prve B slovenske rokometne lige je   trboveljski Rudar  v Murski Soboti premagal Pomurje z rezultatom  27:21. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov:  Marko Jankovič 5, Jernej Hedl 4 ter Filip Bombek in Gregor Gregorec po 3; pri  Rudarju se je odlikoval Rok Kozole z 10.zadetki.

V 6. kolu 2. slovenske rokometne lige je Cerklje v Radencih premagalo radgonski Arcont  s 33:30. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 11, Marko Cotič 6 in Mihael Kolbl 5 zadetkov; pri Cerkljah se je odlikoval  Jan Debelak z 8. zadetki.

V  6.kolu tretje slovenske košarkarske lige za člane je Radenska Creativ iz Murske Sobote gostovala v Zagorju in tamkaj premagala gostitelje z rezultatom  87:80. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Roman Dominko 23, Marko Matijević 21, Merlin Zahaj 15 ter Igor  Spešić 10 točk; pri Zagorju je dosegel Martn Kosin 17 točk.

V Slovenj Gradcu je bilo državno šahovsko  prvenstvo  za invalide. Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota v postavi: Marija Barber, Greta Škrilec in Tončka Rantaša je v ženski konkurenci zasedla  tretje mesto.