Domov

Šport in šah

26 novembra 2018 Šport


V  15.kolu hrvaške nogometne lige  sta v Zagrebu Lokomotiva in Osijek igrala 2:2.  Tekmo je spremljalo le  672 gledalcev, v 42. minuti pa je bil z direktnim rdečim kartonom pri Osijeku izključen Erika Janža  doma iz Puževec.  Na lestvici  je Lokomotiva na drugem mestu z 29.točkami, Osijek na tretjem mestu pa ima 28 točk.

V 16.kolu poljske ekstra nogometne lige je Legia v Lubinu  z 1:0 premagala Zaglebie za katerega je celo tekmo igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec. Tekmo je spremljalo v Lubinu  6010 gledalcev, Damjan Bohar je dobil v prvem polčasu tudi rumeni karton. Na lestvici je Legia na drugem mestu z 29.točkami Zaglebie pa je na 12. mestu s 17.točkami.

Na mednarodnem strelskem tekmovanju v Smederevu med   200 strelci  iz devetih držav sta  v kategoriji mešanih dvojic  za slovensko reprezentanco  s standardno zračno puško  Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota s sotekmovalko Nušo Žnidarič  iz Ormoža z rezultatom 484,1 krogom zasedla  drugo mesto.  Včeraj zadnji dan tekmovanja pa je reprezentanca Slovenije v postavi: Jure Sočič, Luka  Lukič in Blaž Lazar s 1837,5.krogi zasedla še tretje mesto.

Na mednarodnem turnirju v badmintonu v Bagodu na Madžarskem so bili uspešni tudi tekmovalci Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave.  Med 11 letniki je zmagala Tija Horvat, od 5. do 6. mesta pa sta se uvrstila Lars Šimon in Domen Kocon. Med 13 letniki je zasedel tretje mesto Timotej Jablanovec, četrta pa je bila Hana Oletić.

V  zadnjem 6. kolu druge slovenske kegljaške lige vzhod za članice je Lendava  na kegljišču Vikenda v Radencih  premagala  Šoštanj z rezultatom 6:2. Za Lendavo so največ  kegljev podrle: Sidonija Stanič 498, Jacqueline Steržaj 493 in Slavica Hozjan 484 kegljev; pri Šoštanju se je odlikovala Katarina Leskovar s 520.podrtimi keglji. Na lestvici vodi  Ceršak z 8.točkami, Lendava na tretjem mestu pa ima 6 točk.

Na 12. občinskem turnirju v elektronskem pikadu  za naslov prvaka Občine Beltinci je v Dokležovju sodelovalo  28 igralcev in igralk. Med člani posamično je zmagal Sašo Vütek iz Beltinec, drugi je bil Peter Antolin in tretji Denis Kokol oba iz Ižakovec, četrti pa je bil Franc Azola iz Beltinec. Med članicami je zmagala Mojca Škafar pred Moniko Kolbl  in Jano Perša vse iz Ižakovec, četrta pa je bila  Ines  Horvat iz Dokležovja. V dvojicah sta zmagala: Sašo Vütek in Denis Kokol pred dvojico: Martin Horvat in David Lukač oba iz Dokležovja.

Na 7. memorialnem  šahovskem turnirju, ki je bil sočasno v okviru akcije Slovenija šahira,  je v Murski Soboti  med  34. šahisti iz štirih držav  zmagal Denis Gjuran pred Jernejem Skuhalo oba sta zbrala po 7 točk, tretji je  bil Boris Kovač iz Radenske Pomgrada in četrti Darko Supančič iz mariborskega  Branika oba sta zbrala po 6 točk in pol. Na peto mesto se je uvrstil Barbara Skuhala s 6.točkami. Med mladimi šahisti starimi do 12.leta je zmagala Ema Lukač z 9.točkami, drugi pa je bil Tian Mohar oba iz Radenske Pomgrada, ki je zbral 5 točk in pol.