V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

30 novembra 2018 Šport


Teniška zveza Slovenije je v Ljubljani  podelila priznanja najboljšim teniškim igralcem  v letu 2018. Najboljša v absolutni konkurenci sta  bila Aljaž Bedene, ki je na 43. mestu ATP lestvice in Dalila Jakupovič, ki je na 69. mestu. Med dobitniki priznanja osrednje teniške zveze je tudi Marino Kegl iz Murske Sobote , peti najboljši gluhi športnik na svetu med igralci tenisa,  Marino  je letos  prvič zmagal tudi na  odprtem članskem turnirju med slišečimi v Krškem.   Med dobitniki priznanja je bila tudi Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, ki je dvakrat zapored igrala na sklepnem turnirju WTA v Singapurju kjer je nastopila med osmimi najboljšimi dvojicami na svetu.

Igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote so dobile tudi povratno pokalno  tekmo drugega kola slovenskega košarkarskega pokala, tokrat so v gosteh premagale Domžale z rezultatom 67:52. Gostiteljice so dobile le prvo četrtino s 16:14 nato pa so Pomurke prevzele pobudo in zadnjo četrtino dobile z rezultatom 18:10.  Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Simona Kuzma 21, Aneja Stojko 9, Alja Samec 12 in Marina Grmič 7 točk; pri ekipi Domžal je Vanja Tajher zadela 15 točk. Soboške košarkarice so se tako uvrstile med osem najboljših ekip v Sloveniji, v 3. kolu  se bodo 3.januarja v Murski Soboti pomerile z ekipo Maribora.

V tretjem kolu druge državne lige v bowlingu je v Ljubljani nastopila tudi I. ekipa Bowling kluba Lendava.  Tokrat so Lendavčani premagali II. ekipo Zagorja in ekipo Primorske obe z rezultatom 2:0, neodločeno pa so igrali proti  I. ekipi Kranja in sicer 1:1.  Na prvo mesto se je uvrstila ekipa Arene iz Ljubljane z 10.točkami, Lendava pa se je s petimi točkami uvrstila na 7. mesto. Med posamezniki je za  Lendavo Dušan Radakovič podrl 1279 kegljev in se uvrstil na osmo mesto.

V 11.kolu območne kegljaške lige  za člane je II. ekipa Radenske  iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih  premagala Falo z rezultatom7:1. Pri Radenski so največ kegljev podrli:  Mladen Emeršič 541, Branko Marinič 532, Dušan Pirc 524 in Dušan Pohovnikar 522 kegljev; pri Fali je Tomaž Lasbaher podrl 533 kegljev. Lendava  je utrpela prvi poraz proti ptujski Dravi s 6:2. Na lestvici vodi še naprej Lendava, štiri točke za Lendavo pa je na drugem mestu II. ekipa Radenske.

V Ljubljani je bilo univerzitetno državno šahovsko prvenstvo ,ki se je zelo uspešno končale za pomurske študente.  Naslov državnega prvaka je osvojil po enajstih partijah brez poraza Jernej Skuhala iz Ljutomera, drugi je bil Boris Markoja iz Turnišča na solidno peto mesto  se je uvrstil Luka Skuhala iz Ljutomera.

Na 35. turnirju za šahovskega prvaka Gornje Radgone je zmagal Dare Dvanajšček s 5 točkami, na drugo mesto se je uvrstil Jurij Ojsteršek s tremi točkami in pol in na na tretje Martin Mohar z dvema točkama in pol.