V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport in šah

1 decembra 2018 Šport


V četrtfinalni tekmi slovenskega namiznoteniškega pokala  je I. ekipa puconske Keme včeraj gostovala v Mengšu in tam premagala gostiteljsko ekipo Mengša z rezultatom 5:3 ter se uvrstila v polfinale med štiri najboljše ekipe v Sloveniji.  Za Kemo je trikrat zmagal Damjan Zelko, dve zmagi pa je k uspehu puconske  ekipe dodal še Tomaž Pelcar. Pri ekipi Mengša so po enkrat zmagali: Aljaž Frelih, Nejc Erjavec in Tim Pavli.

Badmintonski klub Mladost je v Lendavi pripravil tradicionalni mednarodni  moštveni rekreativni turnir  na katerem so nastopile ekipe iz Češke, Hrvaške in Slovenije. Zmagala je ekipa Čakovca, ki je bila v finalu boljša od I. ekipe Mladosti iz Lendave,  tretje mesto pa je zasedla  II. ekipa lendavske Mladosti. Za prvo lendavsko ekipo so igrali: Saša Pahor, Sašo Kranjc in Dejan Stanjko; za II. ekipo Mladosti pa so igrali: Robi Doler, Borut Kuprivec in Bojan Sekereš.

V Ljubljani na  turnirju v točkovanju za državno prvenstvo   v taekwondoju  je Lendavčan Beno Misja znova premagal vse nasprotnike in zasedel prvo mesto.  V polfinalu je premagala Lukija Kljuna iz Tatami kluba iz Ljubljane z rezultatom 11:1, v finalu pa je bil  Misja boljši še od Jake Plohla iz kluba Chagi iz Ljubljane z rezultatom 15:3.

V Radljah ob Dravi je bilo tretje kolo 3. državne lige vzhod v bolwlingu, kjer je sodelovala tudi II. ekipa Lendave. Lendavčani so skupno podrli 3625 kegljev in se uvrstili na zadnje mesto.  Največ kegljev je podrl Marjan Golob 971 kar je bilo dovolj za 12. mesto, Jožica Kőnye pa je podrla 944 kegljev in se uvrstila na 17. mesto.

V 4. kolu pomurske košarkarske lige sta bili včeraj odigrani dve srečanju. V Ljutomeru je v prleškem derbiju  Košarkarsko društvo Ljutomer premagalo Košarkarski klub Ljutomer z rezultatom 68:63. V Beltincih  je bil Sistemorg boljši od Tropicana iz Bistrice z 68:56. Danes ob 18.uri bo v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti še tekma med Mursko Soboto in lendavsko ekipo Lindau.

V 5. kolu medobčinske pikado lige Goričko sta bila  sinoči dosežena naslednja rezultata: Pikado klub Dado Serdica  – Pikado klub Raj Grad 6:10 in Pikado klub Slavček Gornji Slaveči – Pikado klub Friend’s team Sveti Jurij 12:4.  Po nepopolnem 5. kolu vodi Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč s 14.točkami.

V Murski Soboti poteka moštvena   zimska teniška liga.  Po dveh kolih  med šestimi ekipami vodi ekipa Invesher za katero igrajo:  Dominik Sedonja ter Rene in Žan Heric, ki je zbrala pet točk. Na drugem mestu  je ekipa Teniškega kluba Goričko v postavi: Tomaž Pleteršnik, Aleš Žekš, Tomas Gider in Jože Pintarič s  štirimi točkami.   Tretje in četrto kolo bo na programu v soboto 8. decembra.

Na  mladinskem novembrskem hitropoteznem šahovskem turnirju  v Murski Soboti je zmagala Alina Lukač s štirimi točkami  pred Matjažem Cigütom s tremi in Emo Lukač, ki je zbrala dve točki.