Domov

Šport in šah

2 decembra 2018 Šport


V 9. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane so  igralci Sobote utrpeli deveti poraz tokrat proti I. ekipi Mengša s 5:2. Za Soboto  je dvakrat zmagal le Tomaž Roudi, Gregor Kocuvan je nastopil z vročino, Gaj Vidmar pa je tudi  ostal brez zmage. Več uspeha so imeli igralci puconske Keme, ki so gostovali pri II. ekipi Mengša in zmagali s 5:0. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar ter enkrat Luka Norčič. V 3. slovenski namiznoteniški ligi je II. ekipa Keme  v Puconcih premagala  Cirkovce s 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Jure Smodiš in Jan Lipič in enkrat Rok Smodiš.

V 9. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige za članice je v Vesna v Ljubljani bila boljša od deklet Keme s 5:4.  Za Kemo je dvakrat zmagala Nuša Vogrinčič po enkrat pa Staša Matis in Ana Kovačec.

V 8.kolu prve A  slovenske odbojkarske lige za članice je II. ekipa Calcit Volley v Kamniku premagala dekleta Ljutomera s 3:0. Za Ljutomerčanke je zadela največ točk Nataša Anželj 11, Barbara Petek jih je zadela 9, Sara Kutnjak 5 ter Kaja Makoter štiri.

Odbojkarice  Roto Keme so v prvi slovenski odbojkarski A ligi  gostovale pri Luki Koper in bile poražene s 3:1. Za Pucončanke so največ točk  zadele:  Iva Škraban 27, Nina Kovač 10 in Adela Pintarič 4 točke.

V 7. kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod so igralke Sobote gostovale v Rušah in premagale ekipo Turbine s 3:0. Za Soboto so največ točk  k zmagi prispevale: Ana Kolmanič 17, Pia Puklavec 13 in Katja Saje 11 točk.

V 7. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod je Swatycomet II v Zrečah premagal Muranio iz Lendave s 3:1.

V 8. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti Calcit Volley premagal Panvito Pomgrad s 3:0. Za soboško ekipo so dosegle največ točk:  Aljoša Bogožalec 14, Jakob Rojnik 11, Žan Bedrač 8 in Zlatko Pulko 7 točk.

V 8. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod sta bili obe pomurski ekipi uspešni. Radenci so v gosteh premagali II. ekipo Fužinarja s 3:0. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Nik Škrjanec in Rok Šinko po 8 ter Jaka Banič in Tomaž Ajlec po 7 točk. II. ekipa Panvite Pomgrada  je v Murski Soboti  bila boljša od II. ekipe Maribora s 3:0. Največ točk k soboški zmagi so prispevali: Dino Kovačič 13, Val Krajcar 8 in  Aljaž Küčan 6 točk.

Na  sobotnih kasaških dirkah v Komendi so nastopili tudi ljutomerski kasaški vozniki. V tretji dirki je zmagala Virginia dream pod taktirko Marka Slaviča iz Ključarovec, ki je v tej dirki vozil za Komendo,  na tretje mesto v tej dirki se je uvrstil  Floto na vajetih Andreja Antolina iz Kasaškega kluba Ljutomer.  V peti dirki  je bil drugi Paolendry na vajetih Marka Slaviča, ki je tokrat vozil za Kasaški klub Stožice.

V Apačah poteka dvodnevni turnir v dvoranskem nogometu mlade nogometaše. Prvi dan turnirja je med  7 letniki zmagala ekipa Veržeja pred Slatino iz Radenec, tretje so bile Apače in četrta Radgona. Med 11 letniki je zmagal Maribor s prvo ekipo pred soboško Muro, tretji je bil Maribor II in četrti Jurovski dol.

V  Zeleni dvorani v Puconcih je na  turnirju v dvoranskem nogometu za podjetja in zavode iz Občine Puconci med osmimi ekipami zmagala ekipa Keme, ki je bila po kazenskih strelih s 5:4 boljša od ekipe Roto. Tretja je bila ekipa Občine Puconci, ki je v odločilni tekmi premagala Cerop z 2:1.Najboljši strelec turnirja je bil Mario Kramberger iz Rota, najboljši igralec David Gjergjek in vratar Dejan Nemec oba iz Keme.

V Turnišču je  bilo  mednarodno srečanje nogometnih trenerjev iz Hrvaške in Slovenije. Na nogometnem turnirju ob tej priložnosti so zmagali trenerji Varaždina, ki so premagali Lendavo s 3:2 in igrali z Medžimurjem iz Čakovca 3:3. Na drugo mesto se je uvrstila Lendava, ki je  premagala tretje Medžimurje   z 1:0.

V Novi Gorici sta Klub Budokai Nova Gorica  in Kickboksing zveza Slovenije  pripravila tekmo v point fightingu za mlade tekmovalce.  Med 72 tekmovalci so bili tudi tekmovalci Kickboksing kluba Murska Sobota. Aneja Glažar je osvojila v svoji  starostni kategoriji dve drugi mesti, Kim Kuzmič pa je bila  med mlajšimi kadetinjami  dvakrat tretja.

Na 7. odprtem prvenstvu Renč in sočasno tekmi za pokal Slovenije v skokih na veliki prožni ponjavi so bili znova  uspešni tekmovalci Društva za športno rekreacijo iz Murske Sobote. Med  mladinkami je zmagala Maja Čopi, druga  je bila Lara Erniša.  Moštveno so bile starejše deklice v postavi: Luna in Lena Kočar, Amadeja Ilič, Klara Győrek, Azra Vinkovič in Katarina Kovačec tretje. Med mlajšimi deklicami  posamično  je zmagala Maša Fartelj pred Emo Horvat. Soboška  ekipa v kateri so  bile zraven Maše in Eme še Zala Buzeti, Katarina Ilić in Danaja Nedeljko  je zasedla prvo mesto. Med cicibankami je bila na tekmi v Renčah druga Nastja Germ, soboška ekipa v postavi: Nastja Germ, Lina Stanek, Neva Kotorčevič, Mija Škraban in Eva Horvat pa je bila    druga.

Prvi dan 10. strelskega tekmovanja s standardno zračno puško   za pokal Strelskega društva Gančani  na katerem sodeluje  12 ekip in  43 strelcev je v Gančanih med člani v vodstvu  Dušan Ziško iz tišinskega društva ,ki je zadel 617,1 krog, drugi je Tadej Žalik iz Turnišča s 605,5 in tretji Jožef Franc iz soboškega društva s 603,5 krogi. Med članicami vodi Melisa Žalik iz tišinskega društva s 613,3. krogi, druga je Sandra Kaučič iz Ljutomera s 604,8 krogi in tretja Maja Tkalec iz Lendave s 604,5. krogi. Moštveno  po prvem dnevu vodijo strelci Športno strelskega društva Murska Sobota  pred Ljutomerčani in Radgončani.  Tekmovanje bo končano danes popoldne.

Na mednarodnem strelskem tekmovanju Mladost Trophy v Zagrebu je Jure Sočič član Športno strelskega društva Murska Sobota v tekmi s standardno zračno puško  zasedel 13. mesto z osebnim rekordom 617,3 kroge.

V 10.kolu prve B slovenske rokometne lige  je Ajdovščina premagala  soboško Pomurje z rezultatom 25:23.  Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Boštjan Žižek Cvetko 8, Aljaž Hameršak 5 in Marko Jankovič 4 zadetke.

V 7. kolu 2. slovenske rokometne  lige je Kronos v Logatcu premagal radgonski Arcont z 31:24. Za Arcont  so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 9, Blaž Bratkovič 4 in Mihael Kolbl 3 zadetke.

V zadnji tekmi 4. kola pomurske košarkarske lige je lendavski Lindau v Murski Soboti premagal Športno društvo Murska Sobota s 66:62. Za Mursko Soboto je Jure Bilić zadel 22 točk in za Lindau Dušan Frančič 18 točk.

V Ljutomeru je bil  tretji moštveni  mednarodni šahovski turnir  na katerem je zmagala ekipa  mladih Partizana Ljutomer v postavi: Jernej, Luka in Barbara Skuhala ter Denis Nemec pred Slobodo iz Hrvaške, obe ekipi sta zbrali po 7 točk na tretje mesto  se je uvrstila ekipa  Dokležovja v postavi: Boris Kovač, Denis  in Stanko Gjuran  in Andrej Antolin s šestimi točkami.