Domov

Šport in šah

4 decembra 2018 Šport


V 17. kolu poljske ekstra nogometne lige je ekipa Zaglebie v gosteh premagala ekipo Sosnowiec z rezultatom 2:1. Za ekipo Zaglebie, ki je na 10. mestu lestvice z 20. točkami je celo tekmo igral tudi nekdanji igralec soboške Mure in Maribora Damjan Bohar.

Manj uspeha je imel v 16.kolu ruske premier nogometne lige Ural iz Jekaterinburga,  je gostoval pri ekipi Krasnodarja in izgubil z 2:0.  Za Ural, ki je na 8. mestu ruske premier lige,  je celo tekmo igral Gregor Balažic iz Murske Sobote.

Na Blaguškem jezeru je bilo mednarodno  tekmovanje ribičev z umetnimi vabami na roparice, kjer so sodelovali ribiči iz Hrvaške, Madžarske, Bosne in Hercegovine in Slovenije. Med 51 udeleženci je zmagal Ivan Androci, drugi je bil Dražen Nikolaj, tretji Tihomir Blatarič vsi iz Hrvaške na četrto mesto se je uvrstil Uroš Slekovec iz Ribiške družine Gornja Radgona temeljne enote Videm. Vsaj eno ribo je na tekmovanju ulovilo 31 ribičev.

V 4. kolu v  drugi ptujski amaterski regionalni košarkarski ligi Parkl so  v Murski Soboti petkratni pomurski  prvaki  igralci Košarkarskega društva Nona iz Murske Sobote  premagali ekipo Adecco Oldstars iz Maribora z rezultatom 67:50. Za  ekipo None so največ točk k zmagi prispevali: Zdenko Bilič 16, David Otopal in Gregor Ficko po 9 točk pri Mariborčanih se je odlikoval Luka Horvat s 14.točkami.  Na lestvici  še naprej vodi ekipa Adecco Oldstars s 7.točkami, ekipa soboške None ima na 4. mestu 5 točk. V 5. kolu bo Nona v soboto ob 16.uri v  telovadnici Osnovne šole III gostila ekipo Miklavža.

Mladi odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote so v Kranju  na polfinalnem mladinskem turnirju za državno prvenstvo   pod taktirko trenerske dvojice Uroš Kovačec in Miloš Bavec po porazu proti  Sip Šempetru z 2:1 nato dvakrat premagali  kranjski Triglav z 2:1 ter se uvrstili na finalni turnir za naslov državnega prvaka med štiri najboljše ekipe. Na polfinalnem turnirju v Kranju je bil najboljši igralec Dino Vinkovič iz soboške odbojkarske ekipe.

V 3.kolu prve pomurske pikado lige so igrali takole: Špirič Černelavci – Leona Ljutomer 15:10, Tam Maži bar Ižakovci – Kouvrani Filovci 14:11 in Čarne vrane Ižakovci – Mokoš Bakovci 16:9. Na lestvici vodi Pikado klub Špirić s 6.točkami. V 3. kolu  druge pomurske pikado lige pa so igrali takole: Bar Tiffani Črenšovci – Naš bar Melinci 16:9, Picolo Melinci – Gaj Murska Sobota 7:18  dvoboj med Dokležovjem in Kocka barom Renkovci je bil preložen. Na lestvici vodi Pikado klub  Gaj iz Murske Sobote s 6.točkami.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v Mariboru je zmagal  Fjodor Žugaj iz mariborskega Branika, ki je zbral 8 točk. Najboljša šahistka je bila Prekmurka Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je bila s 4,5 točkami deveta.