Domov

Šport in šah

5 decembra 2018 Šport


V Slovenj Gradcu je bil drugi državni  rang turnir v elektronskem pikadu na katerem je sodelovalo 72 igralcev.  Med pomurskimi igralci  so se najbolje odrezali mlajši mladinci  Pikado kluba Friend’s teama od Svetega Jurija  na Goričkem saj so  osvojili prvo in tretje mesto. Zmagal je Zoran Galderon iz Friend’s tema  drugi je bil Denis Kokot iz Top Gun Grlave na tretje mesto se je uvrstil Mitja Galderon  peti  je bil Leon Bagari oba iz Friend’s teama. Med člani v A skupini se je na 6. mesto uvrstil Andrej Gorjak, sedmi  je bil Aleš Zadravec oba iz Pikado klub Top Gun Grlave. Med člani  v  B/C skupini je bil  tretji Simon Vidonja iz Pikado kluba Raj od Grada. Med članicami  je zmagala Nataša Kranjc iz Pikado kluba Pinochio Ivanjkovci, peta je bila Nina Tivadar iz Top Gun Grlave. Tretji državni rang turnir bo 19. januarja prihodnje leto v Radencih.

Po zadnji tekmi v Renčah je bilo končano je  tekmovanje  za slovenski pokal v skokih na veliki prožni ponjavi. Med mladinkami je osvojila pokalni naslov Lara Erniša  pred Majo Čopi, med mlajšimi deklicami je bila zmagovalka Maša Fartelj pred Emo Horvat med starejšimi deklicami  je bila Lena Kočar četrta  in Luna  Kočar , vse iz Društva za športno rekreacijo Murska Sobota, kjer uspešno trenersko nalogo opravlja Danijel Štraus.

V 9. kolu prve slovenske košarkarske lige  za članice je kranjski Triglav v Mariboru premagal gostiteljice z rezultatom 81:57.  Za Maribor je po sanirani poškodbi znova zaigrala Tina Cvijanović iz Murske Sobote  ,ki je za Mariborčanke zadela 11 točk. Na lestvici  je Triglav drugi s 17.točkami, Mariborčanke pa so na 6. mestu zbrale 12 točk.

Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Murska Sobota, ki ima v svojih vrstah   43 članov od tega  je aktivnih 38 sodnikov bo v mesecu  januarju pripravilo brezplačni seminar za nove nogometne sodnike.  Soboška sodniška organizacija ima ta čas za vsa ligaška tekmovanja premalo sodnikov, v svojih vrstah pa imajo že  tri mednarodne  nogometne sodnike kot pomočnike in sicer Roberta Vukana iz Gornje Radgone, Stašo Špur iz Murske Sobote in Tanjo Vrabel iz Zgornjega Porčiča.  Podatek o mednarodnih sodnikih priča o tem, da v sodniški organizaciji,  ki jo vodi predsednik Božidar Crnkovič  dobro in strokovno delajo na področju izobraževanja.

Na  mednarodnem hitropoteznem šahovskem turnirju v organizaciji Šahovskega kluba Železničar je v  Ljubljani med 107. šahisti zmagal Aleksander Kriuchkov iz Rusije, ki  je zbral 7 točk in pol.  Na 13. mesto se je uvrstil Dezider Ivanec iz lendavske Rokade s šestimi točkami in pol, na 27. mesto pa se je uvrstila Maja Vučko iz Ižakovec, ki je zdaj članica Šahovskega kluba Kočevje,  zbrala pa je pet točk in pol.