Domov

Šport in šah

9 decembra 2018 Šport


V 9 .kolu prve slovenske odbojkarske lige so igralci Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote v Hočah premagali  gostiteljsko ekipo Hoč s 3:1in osvojili tretjo zmago.  Za  soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko 16 ter Gorazd Flisar in Aljoša Bogožalec po 15 točk. Pri Hočah je igral tudi nekdanji igralec soboške ekipe Urban Drvarič in zadel dve točki.

V 9. kolu tretje slovenske odbojkarske lige vzhod je II.ekipa Panvite Pomgrada v gosteh premagala II. ekipo Hoč  s 3:1. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Dino Vinkovič in Niko Kovačič po 11 ter  Aljaž Küčan 6 točk. Odbojkarji Radenec so v gosteh premagali II. ekipo Šempetra  s 3:0. Za Radenčane so največ točk k zmagi prispevali: Blaž Ajlec 18, Nik Škrjanec 11 ter  Tomaž Ajlec in Rok Šinko po 5 točk.

V 9.kolu prve  A slovenske odbojkarske lige  za članice jeII. ekipa Calcita Volleya v Puconcih premagala Roto Kemo s 3:0. Za Roto Kemo so največ točk zadele: Ana Vilfan in Iva Škraban po 12 ter Adela Pintarič 5 točk. Že v petek  je ekipa Formule Formisa iz Rogoze premagala Ljutomerčanke s 3:0.

V 8.kolu  2. slovenske odbojkarske lige, vzhod  za članice je  Sobota v gosteh premagala S Voley s 3:0. V  8. kolu 3. slovenske odbojkarske lige za članice je Murania v  Lendavi premagala  Uniforest Prebold  s 3:1.

V  11. kolu prve B slovenske rokometne  lige za člane je Mokerc KIG v Murski Soboti premagal Pomurje z rezultatom 30:29, ob polčasu je bil izid 15:15. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Filip Bombek in Marko Jankovič po 6 in Jan Osterc 5 zadetkov; pri  Mokercu je dosegel 10 zadetkov Denis Tabakovič.  

V 8.kolu druge slovenske rokometne lige za člane je v Radencih ekipa Jadrana Hrpelj premagala radgonski Arcont z 31:25. Za Arcont so dosegli največ zadetkov:  Boštjan Šijanec, Blaž Bratkovič in Marko Cotić po 5 zadetkov, pri gostih je dosegel Dimitrij Mičovič 8 zadetkov.

Ravnah je bil  finalni turnir  v namiznem tenisu za pokal Namiznoteniške zveze Slovenije. Med člani je zmagal  Interdiskont z Raven, ki je v finalu s tremi zmagami Mitje Horvata premagal Muto s 5:1. V tekmi za tretje mesto je puconska  Kema premagala Savinjo s 5:2. V ženski konkurenci so zmagala dekleta Mengša, ki so v finalu premagala  Interdiskont s 5:0. V tekmi za tretje mesto so igralke Keme premagale Vesno s 5:3.

Na 3. namiznoteniškem turnirju za veterane je v Tržiču  med člani v kategoriji od 65 do 70 let starosti  zmagal Jože Žekš iz soboškega namiznoteniškega kluba;  v dvojicah v kategoriji nad 60 let pa sta bila druga Jože Žekš  iz Sobote in Jože Fartek iz puconske Keme.

Na 8.mednarodnem plavalnem mitingu Sv. Nikole v Varaždinu so med 300 plavalkami iz  Hrvaške in Slovenije sodelovali tudi člani Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci. Najbolje se je odrezal Grega Ritonja ,ki je v svoji starostni kategoriji na 100 metrov prosto zasedel  četrto mesto,  na 100 metrov delfin pa je bil peti. Sara Nemec je bila v svoji kategoriji osma na 100 metrov delfin, Kai Borovič  je bil na 400 metrov prosto 17.ti.

V 3. slovenski košarkarski ligi vzhod so košarkarji Radenske Creativa v Murski Soboti premagali Nazarje z 81:71. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali: Marko Matijevič 21, Igor Spešič 20, Jernej Juteršnik 11 in Mitja Gomboc 10 točk. Naslednjo tekmo bodo košarkarji Radenske Creativa igrali že v sredo 12. decembra ob 18.30 ko bo v Murski Soboti gostovala ekipa Calcita iz Kamnika.

V Gornji Radgoni je bil 3.turnir 2. državne lige severovzhod v streljanju z zračno puško. Moštveno je zmagal Kovinar  iz Ormoža, drugi so bili Turniščani v postavi: Gregor  in Avguštin Maučec  ter Leon Režonja, tretji  so bili Ljutomerčani z ekipo: Brina Stanjko,Toni Križanič in Sandra Kaučič.  Na četrto mesto so se uvrstili Tišinčani, peti pa so bili Radgončani.  Posamično je zmagala Sandra Kaučič iz Ljutomera s 410.krogi, drugi je bil Žan Tomažič s 408,7.krogi in tretja Petra Vernik oba iz Kovinarja iz Ormoža.

V kraju Videm Dobrepolje je bilo prvo kolo državne lige v streljanju z zračno puško za paraplegike. Moštveno je zmagala ekipa Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote v postavi: Jožef Franc,Leon Jurkovič, Ladislav Kepe in Benjamin Krč. Posamično je med paraplegiki zmagal Jožef Franc s 366.krogi, med tetraplegiki pa je bil najboljši  Leon Jurkovič s 364.krogi, drugi je bil Ladislav Kepe s 339. in tretji Benjamin Krč  s 338.krogi, vsi iz prekmursko prleškega društva.

V Beltincih poteka dvodnevni 7. Miklavžev turnir v dvoranskem nogometu za mlade nogometaše. Prvi dan turnirja je med 9 letniki zmagal Aluvar Gančani, ki je bil v finalu boljši od mariborskega Tabora z 1:0.V tekmi za 3. mesto je  I. ekipa ptujske  Drave premagale II. ekipo Drave s 3:1. Ženski nogometni klub Telemach GMT Beltinci se je uvrstil na 5. mesto.Med 13 letniki je zmagala I .ekipa Drave, ki je bila v finalu boljša od  II. ekipe Drave s 4:1. V tekmi za 3. mesto je ekipa: Beltinci/Ižakovci premagala Aluvar Gančane z 2:0.

V  zadnjem kolu 2.državne šahovske lige, vzhod  je v Mariboru  Železničarski šahovski klub Maribor premagal ljutomersko  šahovsko sekcijo  Radenske Pomgrada s 4:2. Gornja Radgona in Kamnica pa sta igrali 3:3. Naslov prvaka je osvojila ekipa Železničarskega šahovskega kluba Maribor s 16.točkami, ljutomerska sekcija Radenske Pomgrada je bila s 13.točkami tretja. Pri Ljutomerčanih sta Jaka Kočar in Jožef Sedonja zbrala po 5 točk ter  Fabijan Marič Vild 4,5. Gornja Radgona je bila sedma s 7.točkami. Pri Radgončanih je Matjaž Husar zbral 3,5 točke, Andre Keglevič, Marko Mastinšek in Martin Mohar pa so zbrali po 3 točke.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih je v Murski Soboti pripravilo 3. memorial Štefana Maučeca v šahu. Moštveno je zmagala združena ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih  Ptuj/ Maribor, drugo je bilo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota   za katero so igrali: Anton Topolnik, Drago Potočnik, Danilo Kreslin in Anton Gomboc na tretje mesto se je uvrstilo Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota.