Domov

Šport in šah

10 decembra 2018 Šport


V Beogradu je bilo tridnevno strelsko tekmovanje z naslovom Grand prix Beograd na katerem je sodelovalo 300 strelcev iz 15. držav. Med tekmovalci so bili tudi pomurski strelci.  V nedeljo zadnji dan tekmovanja je v streljanju s standardno zračno puško  v absolutni konkurenci Robi Markoja s 617,3. krogi zasedel 33. mesto, Uroš Maučec je bil 52. s 609,2 krogoma, na 56. mesto se je uvrstil Leon Režonja s 607,4.krogi, 57. je bil Tadej Žalik s 607,3.krogi, vsi iz turniškega strelskega društva. Na 59. mesto se je uvrstil Jure Sodja iz Črenšovec s 606,6. krogi. Na 60. mesto  pa se je uvrstil Jure Sočič s 606,5. krogi kot  četrti najboljši slovenski mladinec na tekmovanju  in na 61.mesto  Patrik Farkaš, oba iz soboškega strelskega društva s  606,1. krogom.

Na mednarodnem košarkarskem turnirju v Zalaegerszegu so sodelovali tudi člani Košarkarskega kluba Lindau iz Lendave. Tokrat se Lendavčani niso posebej izkazali saj so izgubili  tekmo proti Murskemu Središču z 38:26 in proti ekipi Zalaegerszega s 43:27. Prvo mesto je osvojila ekipa  Rebelsa iz Zalaegerszega, lendavski Lindau  je bil četrti.

Ob 50 letnici delovanja Kegljaškega kluba  Radenska iz Murske Sobote so  se v nedeljo začela na kegljišču Vikenda v Radencih številna kegljaška srečanja. V pomurskem dvoboju kegljačev Radenske in Lendave je zmagala Radenska s 7:1. Za Radensko je podrl Dušan Pohovnikar 554 kegljev in za Lendavo Anton Štular 522 kegljev. V ženski konkurenci je bila Radenska boljša od Lendave prav tako s 7:1. Za Radensko je  Nataša Muršič  podrla 548 kegljev, pri Lendavi pa je Sidonija Stanič podrla 531 kegljev. Jutri bodo v Radencih kegljali v počastitev kegljaškega jubileja paraplegiki.

V dveh športnih dvoranah v Beltincih  je v dveh dneh na 7.Miklavževem turnirju v dvoranskem nogometu   sodelovalo blizu 700 mladih nogometašev iz 55 klubov. V nedeljo drugi dan turnirja  je med 7 letniki zmagala soboška Mura pred  Planiko iz  Turnišča, tretji so bili Beltinci in četrta Nafta. Med 11 letniki je zmagala   I.ekipa ptujske Drave pred Aluminijem iz Kidričevega, tretja je bila Mura  in četrta II. ekipa Drave.  Med 15 letniki  je zmagala I. ekipa Emi Ketty iz Slovenske Bistrice pred  Beltinci, tretja je bila II. ekipa Drave in četrta II. ekipa Emi Ketty.

V 4.kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu  so igrali takole:  Mokoš Bakovci – Leona Ljutomer 16:9, Team Maži bar Ižakovci –  Čarne vrane Ižakovci 15:10 in Kouvrani Filovci – Špirič Černelavci 9:16. Na lestvici vodi Pikado klub Špirič iz Černelavec  z 8.točkami. V  4. kolu druge pomurske  lige v elektronskem pikadu so igrali takole:Naš bar Melinci – Picolo Melinci 23:2, Športno društvo Dokležovje – Bar Tiffany Črenšovci  13:12 in Kocka bar Renkovci –Gaj Murska Sobota  12:13. Na lestvici vodi Pikado klub Gaj iz Murske Sobote z 8.točkami. Naslednje 5. kolo v obeh  pomurskih ligah bo v soboto 15.decembra.

V 2. kolu štajerske kadetske šahovske lige v Mariboru so sodelovali tudi pomurski šahisti. Med 15 letniki ,kjer je sodelovalo 30 šahistov, je zmagal  Urban Štern iz Osnovne šole Fram s 6,5 točkami. Na šesto mesto se je uvrstil Rene Žižek iz Osnovne šole Tišina s  4,5  točkami in  na 11. mesto Maj Pintarič iz Osnovne šole Turnišče s štirimi točkami.