V etru
Vreme, ceste
Domov

Šport in šah

26 marca 2017 Šport


V drugi četrtfinalni odbojkarski tekmi končnice  državnega prvenstva so igralci  Calcita iz Kamnika , aktualni pokalni prvaki, tudi v drugem srečanju  tokrat v Murski Soboti premagali  Panvito Pomgrad  z rezultatom 3:1 in se uvrstili v polfinale državnega prvenstva. Za soboške odbojkarje so na tekmi največ točk zadeli: Aljoša Bogožalec 16, Jernej Detela in Gorazd Flisar pa po 14 točk; pri Kamničanih se je odlikoval Maxon Pereira s 15. točkami.

V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod za člane so Radenčani premagali Črnuče s 3:0. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali:  Igor Prša 9, Tadej Bertalanič in Gregor Felkar pa po 7 točk.

V ženski konkurenci prve slovenske odbojkarske lige je v Zeleni skupini Kema že v petek premagala Zgornjo Gorenjsko s 3:2. V vzhodni skupini druge slovenske odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke bile boljše od Vuzenice s 3:1. V 3. slovenski ligi, vzhod  je Mežica premagala Kemo s 3:0, Turbina pa je bila boljša od Murske Sobote s 3:2.

V 17.kolu v prvi slovenski namiznoteniški ligi  za člane  je Kema  v Puconcih premagala ljubljansko Olimpijo s 5:1. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Tomaž Pelcar in Luka Norčič ter enkrat Dominik Škraban. Sobota je v Ljubljani bila boljša od Ilirije s 5:0. Za Soboto sta po dvakrat zmagala Gregor Kocuvan in Tomaž Roudi ter enkrat Damjan Zelko. Interdiskont pa je na Ravnah na Koroškem premagal Mengeš s 5:2. Za Korošce je trikrat zmagal Pucončan Mitja Horvat.

Na cestnem teku v Brezjah pri Mariboru je med 138 tekmovalci v teku na 10 km v absolutni konkurenci zasedel drugo mesto Dejan Preindl iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote v času 35,26. Preindl je v svoji starostni kategoriji zasedel prvo mesto.

Na 25.  državnem prvenstvu v tradicionalnem karateju  v Rušah so člani Karate kluba Tromejnik iz Kuzme  moštveno  med 152 karateisti iz 10 klubov osvojili drugo mesto. Posamično  so v katah postale državne prvakinje: Iva Gorenji, Lea Rituper in Maša Sukič iz Gornjih Petrovec ter Emilija Malena Martinuzzi iz Tromejnika. Na drugo mesto so se uvrstili: Nena Časar, Matic Novak, Sara Serec in Maša Sukič vse iz Gornjih Petrovec ter Polonca Hüll, Miroslav Martinuzzi in Rene Fujs vsi iz Tromejnika. Na tretje mesto pa so se uvrstili: Luka Pavlinjek iz Cankove, Lea Rituper, Tanisa Lovenjak obe iz Gornjih Petrovec ter Sani Horvat, Clarissa Rošker in Vanesa Šsrkezi, vsi iz Tromejnika. V borbah  je zmagala Clarissa Rošker, na drugo mesto so se uvrstile: Sabrina Šarkezi dvakrat v kategoriji in 1 x absolutno, Tamara Šlemer dvakrat in Miroslav Martinuzzi vsi iz Tromejnika. Tretja mesta pa so si priborili: Sani Horvat, Vanesa Šarkezi , Clarissa Rošker in Rene Fujs vsi iz Tromejnika.

V Črenšovcih je bil na 40 steznem strelišču včeraj 6., zadnji krog v državnih strelskih ligah. V prvi »A« ligi v streljanju s standardno zračno puško so bili moštveno Črenšovci  v postavi: Žan Kelenc, Bianka Vogrinčič in Jan Nagy šesti.  Turniščani so bili osmi, Gančani deveti in Tišinčani enajsti. V posamični konkurenci je bil  Tadej Žalik iz Turnišča peti in Žan Kelenc iz Črenšovec šesti. V prvi državni »B« ligi  v streljanju z zračno puško so bili moštveno najboljši Ljutomerčani ,ki so bili  sedmi, strelci Janka Jurkoviča so bili osmi, dobrovniško Jezero je bilo deseto in Radgona enajsta. Posamično je šestič zapored zmagal Peter Somogy iz dobrovniškega Jezera, Ljutomerčan Rajko Mlinarič pa je bil sedmi.

Na lokostrelskem tekmovanju za slovenski 3 D pokal je včeraj v Dolini pri Lendavi sodelovalo 179 lokostrelcev iz 45 klubov.  Med Lendavčani je med člani z instinktivnim lokom zmagal Gyula Cseh, v isti kategoriji je bil Kristjan Horvat deveti. V kategoriji dečkov je z lovskim lokom zmagal Mihael Biro, z instinktivnim lokom pa je bil Dominik Biro zmagovalec, drugi  je bil Nik Komaricki. Med veterani je s sestavljenim lokom bil sedmi Bojan Štuhec in osmi Branko Kuzma. Z dolgim lokom pa je bil med veterani  Lendavčan Zvonko Štampar osmi.

Na 19. memorialu Iva Zlatara v hokeju na travi  so v Zagrebu prvi dan turnirja lipovski hokejisti  odigrali dve srečanji. V prvi tekmi so Lipovci  premagali II. ekipo zagrebške Mladosti s 5:2. Za Lipovce je dosegel tri zadetke Uroš Stanko po dvakrat pa sta zadela še: Luka Vegič in Blaž Toplak. V drugi tekmi je Zelina premagala Lipovce  s 3:2.  Strelca zadetkov za Lipovce sta bila: Luka Vegič in Martin Mesarič.

V 15.kolu v 2. slovenski rokometni ligi za člane sta imeli pomurski ekipi polovičen uspeh. Velika Nedelja je premagala soboško Pomurje s 37:28, radgonski Arcont pa je v Radencih premagal Kronos iz Logatca z rezultatom 33:25.

V 3. slovenski košarkarski ligi, vzhod je Radenska Creativ v Murski Soboti premagala  Slovensko Bistrico z rezultatom 72:57. Za soboške košarkarje so zadeli največ točk: Jernej Juteršnik 19,  Tilen Kukel 14 in Jan Copot 12 točk.

Odigrani sta bili polfinalni tekmi pomurske košarkarske lige, dosežena pa sta bila naslednja rezultata:  Nona Murska Sobota – Lindau Lendava 87:67 in Sistemorg Beltinci – Prleški študentski klub Ljutomer 85:67.

V  16.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod sta bila včeraj dosežena naslednja rezultata: Avto Rajh Ljutomer – Lušt Beltinci  1:0 in Nafta 1903 – Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma 5:0. V nižjih nogometnih ligah  so bili doseženi včeraj naslednji rezultati:  Radenska slatina – Dokležovje 5:1, Bakovci – Kema Puconci 5:0, Cven – Hodoš 2:1  in Črenšovci – Bistrica 1:2.

V  kegljaški ligi območne tekmovalne skupnosti Maribor je Nafta iz Lendave v zadnjem kolu  v Mariboru premagala  ekipo Invalida iz Maribora z rezultatom 6:2 in si zagotovila prvo mesto in napredovanje v 3. slovensko ligo, vzhod. Za Nafto so največ kegljev podrli:  Uroš Zadravec 593, Janez Simon 529 in Dušan Radakovič 514 kegljev.

V Sombotelu na Madžarskem je  na mednarodnem šahovskem turnirju v članski kategoriji med 26. šahisti  iz Madžarske  in Slovenije zmagal Boris Kovač iz Radenske Pomgrada, ki je zbral  7 točk in pol.

V Kobilju  je bilo pomursko prvenstvo  upokojencev v šahu. Zmagali so Ljutomerčani, ki so zbrali 13 točk in pol, druga je bila Murska Sobota z 11 točkami in pol,  na tretje mesto  pa so se uvrstili upokojenci Moravskih Toplic, ki so zbrali 7 točk.