Domov

Šport in šah

15 decembra 2018 Šport


V Puconcih  so  v 10.kolu prve A slovenske odbojkarske lige za članice  odbojkarice Roto Keme  pred blizu 200 gledalci v prekmursko prleškem derbiju premagale Ljutomerčanke, ki so novinke v ligi z rezultatom 3:0. Za Roto Kemo so največ točk k zmagi prispevale: Iva Škraban 14, Ana Vilfan 13, Adela Pintarič 9, Diana Oletič 6 in Dona Vinkovič 3 točke; pri Ljutomerčankah  so dosegle največ točk Nataša Anželj 17, Sara Kutnjak, Barbara Petek in Valentina Kosi po 5 ter Kaja Makoter 4 točke.

V  9. kolu 2.slovenske odbojkarske lige vzhod za članice je II ekipa  Šempetra v Murski Soboti premagala odbojkarice Sobote  s 3:2 kar je bil drugi poraz Sobočank  v ligi doslej. Za Soboto so največ točk na tekmi zadele  Ana Kolmanič 14, Kaja Marton 12, Katja Saje 10, Pia Puklavec 9 in Karolina Pavlič 8 točk. Sobočanke kljub porazu še naprej ostajajo na  tretjem mestu 2. slovenske lige vzhod.

V Ljubljani je bil včeraj turnir v tekwandoju za točkovanje v državnem prvenstvu. Beno Misja iz Lendave je v kategoriji do 80 kg premagal Nemanjo Milovića iz kluba Chagi z 8:2, boljši  pa je bil tudi od Zorana Djordjića iz ekipe Dragon iz Ljubljane s 7:0. V finalu je Beno Misja premagal   Žigo Žagarja iz Litije z 9:2 in tako s prvim mestom pridobil nove točke za državno prvenstvo.

Na kegljišču Vikenda v Radencih se nadaljujejo tekmovanja v počastitev 50 letnice Kegljaškega kluba Radenska  iz Murske Sobote in  50 letnice odprtje kegljišča Vikenda v Radencih. Na tekmovanju delovnih invalidov je v moški konkurenci zmagal  Boris Tisovec iz Murske Sobote, ki je podrl 544 kegljev, drugi je bil Borut Štiberc iz Gornje Radgone s 542. keglji na tretje mesto pa se je uvrstil Marjan Šafarič iz Murske Sobote, ki je podrl 451 kegljev. V ženski konkurenci   je zmagala Zorjana Kurbos iz Murske Sobote, kije podrla 480 kegljev, druga je bila Ana Čagran iz Gornje Radgone s 467. keglji tretja pa je bila na tekmi v Radencih Martina Ropoša iz Murske Sobote, ki je podrla  347 kegljev.

V Zalaegerszegu je bilo sklepno tekmovanje srednješolcev obmejnih mest iz Madžarske , Hrvaške  in Slovenije. V košarki je zmagala ekipa Zalaegerszega, ki je bila boljša od  Lendave s 84:29 in Varaždina z 88:26. V tekmi za tretje mesto je Varaždin premagal Lendavo z 68:34.  V kegljanju je bil najboljši Zalaegerszeg, kije podrl 1468 kegljev, drugi je bil Varaždin s 1463.keglji na tretje mesto pa je uvrstila Dvojezična srednja šola Lendava s 1384. keglji.

Na 2. rang turnirju goričke pikado lige je v Gornjih Črncih sodelovalo 27 tekmovalcev.  Zmagal je Bernard Sukič iz Pikado kluba Black Dragon Gornji Črnci, drugi je bil Milan Horvat iz ekipe King Gornji Črnci, na tretje mesto se je uvrstil Jožef Horvat iz Pikado kluba Black Dragon Gornji Črnci  četrti pa je bil Alen Šarkezi iz Pikado kluba Kobra iz Serdice. Danes ob 19.uri igrajo pikado klubi dvoboje 3.kola  II. pikado lige  Goričko.

V 7. kolu državne članske šahovske lige ,ki poteka v Ljubljani, je vodilna ekipa Železničarskega šahovskega kluba Maribor premagala Radensko Pomgrad iz Murske Sobote z rezultatom 4,5:1,5.Za soboške šahiste je zmagal Boris Kovač remiziral pa Tomislav Gruškovnjak; za Mariborčane pa je zmagal tudi njihov novi član Boris Markoja iz Turnišča.  Danes v času naših poročil igrajo soboški šahisti proti ekipi Vrhnike. Na lestvici po 7. kolu vodijo Mariborčani s 14.točkami, Radenska Pomgrad je na 5. mestu z osmimi točkami,Vrhnika današnji nasprotnih soboških šahistov pa je na desetem mestu.