V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

16 decembra 2018 Šport


V 19. kolu poljske ekstra  nogometne lige je ekipa Zaglebieiz Lubina v gosteh premagala ekipo Jagelonie kar s 4:0. En zadetek je k zmagi Zaglebie prispeval tudi Damjan Bohar nekdanji igrale Mure in Maribora doma iz Mačkovec. Na lestvici je ekipa Zaglebie na 10. mestu s 24.točkami,  Jagelonia pa je na tretjem  mestu zbrala 32 točk.

V Kuzmi na Goričkem je bil 26.  turnir v tradicionalnem karateju  za pokal Tromejnika in sočasno 3. pokalni turnir  na katerem jes odelovalo 115 karateistov iz Avstrije, Madžarske  in Slovenije. Uspešni so bili tudi pomurski karateisti.  Prva mesta so zasedli Nik Zrim, Eva Grah, Ada Zoja Matiš, Renej Fujs trikrat od tega dvakrat   v borbah, Emilija Malena Martinuzzi in Vladimir Januš vsi iz Tromejnika in Lan Spačal iz Cankove. Druga mesta so osvojili: Tijan Grah, Renej Fujs, Vladimir Januš in Gal Časar vsi iz Tromjenika ter ženska ekipa Gornjih Petrovec v postavi: Maja Sukič, Nastja Potočnik in Nisa Čahuk. Tretja mesta so si  priborili:Gal Časar, Ada Zoja Matiš in Vladimir Januš vsi iz Tromejnika, Lan Spačal iz Gornjih Petrovec in Nastja Potočnik iz Gornjih Petrovec. Na 4. mesto sta se uvrstila: Gal Časar iz Tromejnika in Nastja Potočnik iz Gornjih Petrovec. Moštveno je zmagal Atom iz Domžal, drugi pa je bil Tromejnik iz Kuzme.

V 10. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti v prekmursko štajerskem derbiju ,malo tudi s pomočjo sodnikov,  Maribor premagal Panvito Pomgrad s 3:1. ZaPanvito Pomgrad so dosegli največ točk: Aljoša Bogožalec 25, Zlatko Pulko 20 in Gorazd Flisar 12 točk; pri Mariborčanih se je odlikoval  Rok Možič z 19.točkami.

V 10.kolu 3.slovenske odbojkarske lige, vzhod so vodilni Radenci premagali II. ekipo Maribora s 3:0. Za Radence so največ  točk k zmagi prispevali: Blaž Ajlec 20, Nik Škrjanec 14, Tomaž Ajlec 6 in Saša Ratkai 5 točk. II. ekipa Panvite Pomgrada, kije na 3. mestu lestvice je  premagala Mislinjo s 3:1. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Dino Vinkovič 14, Rene Potočnik 8, Aljaž Küčan 7 in Aljaž Brinar 6 točk.

Že v petek zvečer so prvi A slovenski ligi za članice  v prekmursko prleškem derbiju  v Puconcih odbojkarice Roto Keme premagale  Ljutomerčanke s 3:0. V 2.slovenski odbojkarski ligi vzhod za članice pa so odbojkarice II. ekipe Šempetra premagala Soboto s 3:2, Sobočanke še naprej ostajajo na tretjem mestu.

Na kegljišču Vikenda v Radencih je bilo ob 50 letnici Kegljaškega kluba Radenska iz Murske Sobote mednarodno kegljaško tekmovanje policijskih združenj  IPA na katerem so sodelovali tudi gostje iz Madžarske. Moštveno je zmagala ekipa Kőrmenda z 2515 podrtimi keglji, druga je bila IPA Pomurje v postavi: Dušan Pohovnikar, Ivan Lesjak, Jože Horvat, Oto Kos in Marija Rantaša z 2036. podrtimi keglji ,tretja je bila ekipa Zale s 1912 keglji.Posamično je zmagal Laslo Jarfas  s 564.keglji, drugi je bil Attila Horvat s 552 in tretji Laslo Albert vsi iz Madžarske s 545 keglji. Med pomurskimi tekmovalci je bil četrti Dušan Pohovnikar, ki je podrl 538 kegljev.

V 10.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v štajersko prekmurskem derbiju Kema v gosteh premagala Maribor s 5:2. Za  Kemo je trikrat zmagal Tomaž Pelcar po enkrat pa sta bila uspešna: Damjan Zelko in Luka Norčič. Sobota je v gosteh izgubila pomembno tekmo za obstanek v ligi proti ekipi Kajuha Slovana s 5:3. Za Soboto je  trikrat zmagal  Tomaž Roudi.

V 10.kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je  Letrika v Vrtojbi premagala  puconsko Kemo s 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Staša Matis in Ana Kovačec.

V  12. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Maribor premagal Grosuplje z rezultatom 73:63. Za Maribor je 14 točk k zmagi prispevala tudi Sobočanka Tina Cvijanović.

Na 3. državnem strelskem turnirju  v tekmovanju s standardno zračno puško so  v Ljubljani  med kadeti moštveno zasedli drugo mesto tekmovalci Športno strelskega društva Murska Sobota v postavi: Patrik Farkaš,Jure Sočič in Blaž Makari. Posamično je bil med kadeti tretji Patrik Farkaš s 405,9. krogi in četrti Jure Sočič s 405,6.krogi. Med mladinci posamično je bil tretji Leon Režonja iz turniškega strelskega društva s 603,6. krogi. Med pionirji se je na 3. mesto uvrstil Rok Matko iz Gančan s 179.krogi.

V 12.kolu prve B slovenske rokometne lige je  ekipa Butan plina v Izoli premagala soboško Pomurje z rezultatom 30:20. Za Pomurje so največ zadetkov dosegli:  Jan Osterc 8, Gregor Falež 6 ter Filip Bombek in Aljaž Hameršak po dva.  Tekma 2.slovenske lige med  Metliko in Arcontom iz Gornje Radgone je bila preložena.

V 8.kolu državne šahovske lige je v Ljubljani Radenska Pomgrad premagala Vrhniko s 4:2. Za soboške šahiste sta zmagala: Matej Titan in Tomislav Gruškovnjak, remizirali pa so : Tibor Antal Kende, Zoltan Ribli, Jernej Skuhala in Denis Gjuran.