Domov

Šport in šah

17 decembra 2018 Šport


Na mednarodnem plavalnem tekmovanju v Čakovcu so med 200 plavalci iz 15 hrvaških in slovenskih klubov bili med dobitniki medalj  tudi člani Plavalnega kluba Zdravilišča Radenci. Najbolje se je odrezala Staša Korpič ,ki je zmagala v svoji starostni kategoriji na 100 in 200 metrov prsno tretja  pa je bila  še  na  50 metrov delfin. Dve tretji mesti na 100 in 200 metrov prsno si je priplavala  Laura Bea Burjan. Največ medalj je zbral  Grega Ritonja, ki je bil drugi na 50 metrov hrbtno ter  tretji na 50 in 100 metrov prosto in na 50 metrov delfin. Domen Bogdan je bil tretji na 100 metrov prsno.

V  Zagrebu je bil 3.Adventni tek na katerem je v teku na 10 km sodelovalo 860 tekmovalcev.  Na odlično tretje mesto se je uvrstil  Aleš Zver doma iz Odranec, član Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote, dosegel pa je čas 35,49.

V zadnjem jesenskem kolu hrvaške nogometne lige je  Osijek za katerega igra  Erik Janža iz Puževec kar s 6:0 premagal Inter iz Zaprešića. Janža se sicer ni vpisal med strelce bil pa je podajalec pri dveh zadetkih. Naslov jesenskega prvaka je osvojil zagrebški Dinamo, ki je v derbiju kola z 1:0 premagal splitski Hajduk. Osijek je na drugem mestu s 34.točkami.

V predzadnjem jesenskem kolu poljske ekstra nogometne lige  sta v Vroclavu Slask  in Korona igrala 1:1. Za Korono je celo tekmo igral Matej Pučko iz Šalinec. Na lestvici je  Korona na 5. mestu z 31. točkami, Slask na 14. mestu  zbral 19 točk.

V Ljubljani je bil včeraj drugi dan 3. kola tekmovanja v državnih strelskih ligah.  V prvi A ligi,kjer iz sveta ob Muri nastopajo samo Turniščani. V streljanju s standardno zračno puško  so bili Turniščani med 12.ekipami sedmi. V prvi državni ligi z zračno pištolo pa  so se Turniščani uvrstili na solidno četrtomesto.  V prvi B državni ligi  s standardno zračno puško je zmagalo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika v postavi: Peter Šomogy, Franc Car in Franc Kološa, drugi so bili Ljutomerčani v postavi: Antonija Kosi, Rajko Robnik in Nuša Špindler in  na tretje mesto so se uvrstili Črenšovci z ekipo: Žan Kelenc, Domen Jarni in Jure Sodja. V posamični konkurenci je zmagal Peter Šomogy iz dobrovniške ekipe s 622,5.krogi,  drugi  je bil Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani  s 618,9.krogi.

V 4.kolu mednarodne zimske lige v trapu v Ilirski Bistrici je med strelci iz Hrvaške in Slovenije zmagal  Boštjan Maček, ki je v treh serijah zadel 60 tarč, mladi Rene Maček oba doma iz Bodonec  oba sta člana Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote,   se je s 50. zadetki uvrstil na 10. mesto.

V Ljubljani je bilo včeraj končano tekmovanje v državni članski šahovski ligi. V zadnjem kolu je Branik iz Maribora premagal Radensko Pomgrad s 4:2. Za soboške šahiste je zmagal Zoltan Ribli remizirala pa sta  Denis Gjuran in Matej Titan.  Železničarski šahovski klub Maribor za katerega igra in je tudi zmagal Turniščan Boris Markoja je premagal Ljubljano s 4:2. Naslov ligaškega državnega prvaka je osvojil Železničarski šahovski klub Maribor  z 18.točkami, Boris Markoja je v 9. kolih za Maribor osvojil 8 točk. Na peto mesto se je uvrstila Radenska Pomgrad iz Murske Sobote z 9. točkami. Najboljša posameznika v soboški ekipi sta bila:  Denis Gjuran s 5,5 in Matej Titan s petimi točkami.