Domov

Šport in šah

18 decembra 2018 Šport


Na tradicionalnem mednarodnem tekmovanju v judu za  memorial Nika Vrabla so  v Mariboru med  118.judoisti iz 26 klubov bili uspešni tudi pomurski judoisti.  Med starejšimi dečki je zmagal v svoji težnostni kategoriji Aljaž Pertoci iz Judo kluba Murska Sobota, druga  je bila med starejšimi deklicami Laura Vrbančič iz ljutomerskega Partizana. Med mlajšimi dečki sta zmagala  v  Klemen Vinkovič iz Murske Sobote in Rok Mujdrica iz Kluba borilnih veščin Lendava. Druga mesta so osvojili: Matic Vehab iz Beltinec, Maj Drvarič iz Murske Sobote in Anže Škrget iz Prleške šole juda. Tretji mesti  sta si priborila: Jan Štih iz Partizana  Ljutomer  in Vito Slavinec iz Judo kluba Križevci pri Ljutomeru.  Med mlajšimi deklicami  sta bili zmagovalki: Veronika Horvat   in Lana Škraban obe iz Kluba borilnih veščin  drugi pa sta bili: Anabela Maier iz Prleške judo šole iz Ljutomera  in  Sara Sep iz Kluba borilnih veščin.  Zunaj konkurence so v Mariboru  nastopili tudi v mlajših kategorijah, dobili smo rezultate Judo kluba Murska Sobota. Med 10 letniki sta zmagala Sven Šarkanj in Vid Zrim med 8 letniki pa: Luka Smodiš,Urban Klarič in Ben Kokol.

Člani Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Lendava  so sodelovali na mednarodnem turnirju v dvoranskem nogometu v Zalaegerszegu. Lendavčani so med šestimi ekipami zasedli četrto mesto. Lendavski sodniki so premagali Lenti s 4:2, igrali 3:3 proti Trgo Murešu iz Romunije ter izgubili proti zmagovalni ekipi Zalegerszega z 2:1 ter proti Nagykanizsi s 5:3 in Keszthelyju z rezultatom 4:2.

V 5. kolu  prve pomurske lige v elektronskem pikadu  so igrali takole:  Team maži bar Ižakovci –Mokoš Bakovci 15:10, Špirič Černelavci – Čarne vrane Ižakovci 15:10 in Leona Ljutomer  – Kouvrani Filovci 25:0. Na lestvici vodi Pikado klub Špirič z 10.točkami. V drugi pomurski pikado ligi pa so igrali takole: Bar Tifany Črenšovci – Kocka bar Renkovci 8:17, Picolo Melinci – Športno društvo Dokležovje 7:18 in Gaj Murska Sobota – Naš bar Melinci  14:11. Na lestvici vodi Pikado klub Gaj iz Murske Sobote z 10.točkami. Naslednje kolo bo na programu v soboto 12.januarja.

V Gornji Radgoni je bilo posamično pomursko prvenstvo osnovnih šol v šahu. Med 70 šahisti so med učenci naslove pomurskih prvakov osvojili: Med 9 letniki Jon Kalamar iz Osnovne šole I Murska Sobota pred Timotejem Špurom iz Gornje Radgone. Med 12 letniki je zmagal Mak Kovač iz soboške I. osnovne šole pred Izidorjem Casarjem iz Bogojine. Med 15 letniki je postal prvak Enej Meglič iz soboške I. osnovne šole pred Jako Kočarjem s Tišine. Med učenkami je med 9 letnicami zmagala Ana Casar iz Bogojine pred Tajo Tot iz Dvojezične osnovne šole  Lendava, med 12 letnicami je bila zmagovalka Ema Lukač iz prve soboške osnovne šole pred Evo Žlebič iz Bakovec. Med 15 letnicami  je zasedla prvo mesto Alina Lukač iz prve soboške osnovne šole.