V etru
Nedeljska kuhinja (ponovitev)
Domov

Šport in šah

19 decembra 2018 Šport


V drugem kolu odbojkarske lige prvakov je Zenit iz  St. Petersburga v Ljubljani premagal slovenske prvake odbojkarje ACH Volleya s 3:2. Čeprav so gostje  v Ljubljani pred 1800 gledalci povedli z 2:0 je slovenskim prvakom uspelo izid izenačiti na 2:2,  peti odločni niz pa so dobili  gostje iz Rusije s 16:14. Za ACH Volley je Uroš Pavlovič iz Murske Sobote, nekdanji odbojkar Panvite Pomgrada dosegel  12 točk.

V 5. kolu druge avstrijske badmintonske lige  je  WBH Dunaj premagal ekipo Linza z rezultatom 5:3. Za ekipo Linza je nastopil tudi Lendavčan Miha Horvat, ki je oba dvoboja v moških in mešanih dvojicah izgubil. Za Linz igra tudi Lendavčanka Natalija Pešehonova, ki pa proti Dunaju ni igrala. Po petih kolih  vodi Wiener Neustadt s 13. točkami, Linz na drugem mestu je zbral 11 točk.Prvenstvo se bo nadaljevalo 12.januarja,ko bo Linz proti  ekipi Alkovna.

V Zagrebu je bilo mednarodno tekmovanje v kickboksingu na katerem so med 745 tekmovalci  iz šestih držav nastopili tudi člani Kickbocksing kluba Power kick iz Murske Sobote s trenerjem Milanom Korotajem. Jure Matiš je zasedel tretje mesto v kategoriji nad 69 kg med starejšimi kadeti v light contactu. Novi član soboškega kluba Aleksander Džafarov pa je zmagal v kategoriji nad 94 kg in bil  dvakrat tretji in to  v light contactu  v kategoriji do 94 kg  in v  full contactu v kategoriji nad 91 kg.

sdr

V 7. kolu vzhodne slovenske super lige v elektronskem pikadu  so bila odigrana tri srečanja,doseženi  so bili naslednji rezultati:Top Gun Gorjak Grlava- Picolo bar Melinci 14:3, Slavček Gornji Slaveči – Top Gun Kiraly 6:11, Kava bar Villa Ptuj– Gabrijelov barček Vučja vas 14:3, dvoboj med Friend’s teamom Sveti Jurij in ekipo  Dado od Grada je bil preložen.Na  lestvici vodi Pikado klub Top Gun Kiraly Grlava z 18.točkami, 8. kolo bo na programu 11. januarja.

Na finalnem šahovskem turnirju  Poljanske doline  v Gorenji vasi je med 46. šahisti zmagal Bogdan Lalić iz mariborskega Branika s 6 točkami in pol. Na solidno deveto mesto se je uvrstil Luka Šolmajer, član lendavske Rokade, ki je zbral štiri točke in pol.