Domov

Šport in šah

20 decembra 2018 Šport


V Ljubljani je bila včeraj slovesna razglasitev  najboljših športnikov leta v Sloveniji, ki poteka od leta 1968 dalje.   Za najboljšega slovenskega športnika je 113 slovenskih športnih novinarjev izbralo košarkarja Luko Dončiča in med športnicami športno plezalko Janjo Garnbret. V moški konkurenci sta bila nominirana tudi dva pomurska športnika.  Judoist Adrian Gomboc  iz Rakičana, letošnji evropski prvak se je uvrstil na šesto mesto, strelec Boštjan Maček iz Bodonec evropski strelski prvak v trapu pa je na  lestvici  uspešnih športnikov v letu 2018 pristal na devetem mestu,  z enim glasom je zaostal za košarkarjem Goranom Dragičem.

Začela se je nova  tekmovalna sezona v dvoranskem hokeju. Na prvem turnirju novega državnega prvenstva je v Puconcih med članicami ekipa Moravskih Toplic premagala  dekleta predanovskega Triglava z rezultatom 6:1. Za ekipo Moravskih Toplic je trikrat zadela Nuša Rantaša, dvakrat Melanie Smodiš in enkrat Petra Dervarič. Edini zadetek za Triglav je dosegla Sandra Gumilar.

V  6. kolu druge ptujske medobčinske košarkarske lige Parkl je košarkarska  ekipa None iz Murske Sobote v Majšperku premagala  Haloze z rezultatom 75:72. Za soboško ekipo None so največ točk k zmagi prispevali: Juraj Bilič 27, Gregor Ficko 19, David Otopal 15 in Zdenko Bilić 14 točk; za Haloze je največ točk zadel Tomaž Rakovec 26. Na lestvici vodi ekipa Ptujske Gore pred Adeco Oldstarsom iz Maribora in Nono iz Murske Sobote, vse ekipe imajo po 9. točk. Ligaške tekme se bodo nadaljevale 12. januarja, ko bo v Murski Soboti gostovala ekipa Dornave.

Na kegljišču Vikenda v Radencih je bilo ob 50 letnici Kegljaškega kluba Radenska v sredo tekmovanje pomurskih upokojencev. V absolutni konkurenci je zmagal Borut Štiberc, ki je podrl 519 kegljev,drugi je bil Oto Kos s 512. keglji na tretje mesto  se je uvrstil Franc Šebjanič vsi iz Društva upokojencev Radenci, ki je podrl 511 kegljev.

Med ženskimi je bila najboljša  v kegljanju Vlasta Hojnik iz radgonskega upokojenskega društva, ki je podrla  508 kegljev, druga med ženskami je bila Anica Čagran s 409.keglji in tretja Metka Tropenauer obe iz radenskega društva s 380. podrtimi keglji. V soboto ob 11.uri  bo na kegljišču Vikenda v Radencih  osrednja slovesnost ob letošnji 50 letnici društva.

V 6. kolu lendavske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Kvatro Gal I Dolina  – Kvatro Gal II 11:5, Retro caffe  Lendava – West Pince 10:6, Bar Lero Petišovci – Bar Matko Kapca 5:11, Bar Ekstra Petišovci –Retro plus Lendava  9:7, ekipa Boom bara iz Gaberja je bila prosta. Na lestvici vodi Bar Matko iz Kapce s 15.točkami,druga je I. ekipa Kvatro Gala iz Doline s 14.točkami na tretjem mestu pa je West Pince z 10.točkami. Naslednje 7. kolo bo na programu v sredo 26.decembra.

Na 37. šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal najboljši radgonski šahist Silvester Puntigam, ki je zbral 7 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Martin Mohar s petimi točkami, na tretjem mestu pa je Dare Dvanajšček zbral štiri točke in pol.