Domov

Šport in šah

23 decembra 2018 Šport


Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote je včeraj na kegljišču Vikenda v Radencih pripravil slovesnost ob 50 letnici kluba in odprtja kegljišča  v Radencih.  Ob jubileju so podelila tudi številna priznanja posameznikom in organizacijam.Za delovanje društva v preteklosti so podelili šest priznanj, ki so jih dobili: Karel Horvat, Emil Zelko, Alojz Behek, Milan Hojnik, Robert Drvarič in Miro Steržaj. Za vrhunske športne rezultate se podelili osem priznanj, ki so jih dobili Miro Steržaj, Marika Kardinar, Harry Steržaj, Milan Kovačič, Ivan Borovič, Štefan Smodiš, Robert Drvarič in Joco Kalanj. Za prispevek k razvoju kluba na različnih področjih pa so podelili tudi 9 plaket ,ki so jih dobili Društva upokojencev Radenci, Lendava in Gornja Radgona, Kegljaški klub Lendava, Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih, Medobčinsko društvo  delovnih invalidov, Policijsko združenje IPA za Pomurje  ter tudi avtor tega prispevka Tonček Gider.Predsednik Kegljaške zveze Slovenije Milan Kurelič je  Kegljaškemu klubu Radenska iz Murske Sobote  ob  zlatem jubileju podelil Zlati kegelj  s pisnim priznanjem zveze, ki ga je prevzel sedanji predsednik Dušan Pohovnikar. Miro Steržaj  je dobil od Kegljaške zveze  Slovenije  priznanje za življenjsko delo za več kot 50 let  aktivnega kegljanja ter za  njegovih  27 let   vrhunskih športnih nastopov za državno reprezentanco. Ob kegljaškem jubileju so v Radencih pripravili tudi mednarodni kegljaški turnir Tri srca na katerem je sodelovalo 56 tekmovalcev. Med člani je zmagal Mirko Harc iz mariborske Lokomotive s 593.keglji, drugi je bol Milan Kovačič s 587.keglji in tretji Jani Steržaj oba iz Radenske s 580. podrtimi keglji. Med članicami je zmagala  Sonja Tibaut iz Radenske s 568.keglji pred Ines Maričić iz Viktorije Bamberga s 557.keglji tretja pa je bila Bernarda Vrtin iz Ceršaka s 536.podrtimi keglji.

V  20. kolu poljske ekstra nogometne lige  je Cracovia premagala Zaglebie z rezultatom 2:1. Za Zaglebie, ki je ob polčasu vodilo z 1:0 , je igral do 69. minute tudi Damjan Bohar iz Mačkovec. Korona in Legnica pa sta igrala 0:0. Matej Pučko iz Šalinec  je bil v kadru ekipe Korone a ni dobil priložnosti za igranje. Po jesenskem delu je Korona na 7. mestu z 31. točkami, Zaglebie pa je na 11. mestu zbralo 24 točk. Prvenstvo se bo na Poljskem nadaljevalo 8. februarja.

Na 5.  novoletnem turnirju v badmintonu v Ljutomeru je med 35. igralci iz osmih klubov  iz Hrvaške in Slovenije   med člani zmagal Dejan Glazer iz Celja, med domačini je bil Damir Trstenjak iz Pristave tretji. Med mladimi  do 16 let  starosti je zmagala Larisa Korošec Krempl iz Ljutomera, v dvojicah sta med člani zmagala: Sašo Pahor in Sašo Kranjc iz Lendave, med dvojicami  sta  med igralci starimi do 15 let sta zmagala: Larisa Korošec Krempl in Lea Vajs iz Ljutomera.

V polfinalu slovenskega odbojkarskega pokala za člane, ki poteka v Kanalu,  so odbojkarji ACH Volley iz Ljubljane premagali  ekipo Salonita Anhovo s 3:1. Za ACH Volley je eno točk k zmagi ekipe prispeval tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote. V finalu za naslov pokalnega prvaka se bosta zvečer ob 20.tih pomerila ACH Volley in Calcit iz Kamnika.

Na  mednarodnem Božičkovem teku v Mariboru je  na 7 km dolgi progi med 118.tekači   zmagal  Blaž Orešnik iz Ormoža, med pomurski tekači se je najbolje v absolutni konkurenci uvrstil na 15. mesto Iztok Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci. V svoji starostni kategoriji je bil Fister uvrščen na 8. mesto.

V 13. kolu prve B slovenske rokometne lige je Grosist Slovan iz Ljubljane v Murski Soboti premagal Pomurje z rezultatom 35:25, čeprav so rokometaši Pomurja ob  polčasu vodili z rezultatom 16:14. Za Pomurje sta dosegla največ zadetkov: Jan Osterc 9 in Filip Bombek 7 zadetkov ter Marko Štumpf, Vasja Kozelj in Marko Jankovič po 2;   pri Slovanu sta se odlikovala: Janez Grum in Robert Sankovič z 8.zadetki.

Na 3. turnirju regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško je v Murski Soboti med 47. strelci zmagal Mirko Tenšek iz Strelskega društva  Janka Jurkoviča od Svetega Jurija s 372.krogi, drugi je bil Milan Svetec iz Gornje Radgone s 371.krogi in tretji Patrik Farkaš iz Bakovec s 370.krogi. Moštveno so zmagali Domajinci v postavi: Denis Benko, Gorna Gyuha in Martin Marič pred Jankom Jurkovičem v postavi: Mirko Tenšek, Franc Kurnik in  Anton Kocbek tretji so bili Bakovci v postavi: Patrik  in Simon Farkaš in Matjaž Cőr.

V Črenšovcih je bil 3.turnir   regijske lige v streljanju z zračno puško za mlade strelce. Med pionirji posamično je zmagal  Aljaž Novak  s 181.krogi, med pionirkami pa je zmagala Urška Kreft oba iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine s 179.krogi.  Moštveno so zmagali Črenšovci s 532.krogi, drugi so bili strelci Kovinarja iz  Ormoža s 522. krogi in tretja je bila med 10. ekipami Gornja Radgona s 494.krogi.  Med mlajšimi pionirji je zmagal Mišo Hari iz Murske Sobote s 182.krogi, med mlajšimi pionirkami pa Živa Zadravec  iz Črenšovec s 177.krogi. Med cicibani je zmagal Luka Gerenčer iz Turnišča, ki je zadel 160 krogov in med cicibankami Olivia Vočanec  iz Kovinarja s 182.krogi.

V Ižakovcih je bil včeraj 10. tradicionalni božično novoletni  turnir Maži bar v elektronskem pikadu.  V mešanih dvojicah sta zmagala  Denis Duh iz Gabrijelovega barčka iz Vučje vasi in Petra Klemenčič iz Bara Tiffany iz Črenšovec pred dvojico: Peter Antolin  in Aljaž Škafar oba iz Maži bara  iz Ižakovc. Med članicami je zmagala Petra Klemenčič iz  Bara Tiffany iz Črenšovec pred Mojco Škafar iz Pikado kluba Špirič Černelavci. Med člani je zmagal Denis Duh iz Gabrijelovega barčka iz Vučje vasi drugi je bil Rok Durič iz Friend’s team od Svetega Jurija.

rbt

Na 3. teniškem turnirju zimske teniške lige v Radencih je v prvi skupini,  v odsotnosti vodilnega po dveh turnirjih Gorazda Kozica, zmagal Dani Strah ,ki je bil boljši od Danija Ivanjšiča s 7:0. Na tretje mesto se je uvrstil Fredi Senekovič pred  Robijem Kolarjem. V 2. skupini je zmagal Luka Premzl, ki je bil v finalu tesno  boljši od Jureta Jurjovića s 7:6 ,tretji je bil Nejc Domjan in četrti Aleš Škrlec.

V Ljubljani je bil  včeraj finalni turnir  v okviru letošnje akcije Slovenija šahira, Gorenjka matira na katerem so bili med 58 šahisti tudi pomurski šahisti. V absolutni konkurenci je  zmagal je  Luka Lenič iz Ljubljane   8,5 točkami. Med pomurskimi šahisti je bil  Denis Gjuran sedmi s 6.točkami, 15.je bila Barbara Skuhala s 5,5, 20. Luka Skuhala s 5. vsi z Radenske Pomgrada iz Murske Sobote,  na 27. mesto se je uvrstil Andre Keglevič iz Gornje Radgone, ki je zbral štiri točke in pol.