V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

24 decembra 2018 Šport


V Kanalu je Odbojkarski klub Salonit Anhovo gostil na finalnem turnirju po štiri najboljše ekipe slovenskega pokala v moški in ženski konkurenci. V moški konkurenci je ACH Volley iz Ljubljane v finalu premagal kamniški Calcit s 3:0 in osvojil 11. naslov pokalnih prvakov Slovenije. Za ACH Volley je na finalni tekmi 7 točk k zmagi prispeval Uroš Pavlovič iz Murske Sobote. V ženski konkurenci  je kamniški Calcit premagal mariborski Branik s 3:1  in osvojil  tretji pokalni naslov.

V 12.kolu prve slovenske ženske košarkarske lige je Akson Ilirija v Ljubljani premagala Maribor z rezultatom 95:56. Za Mariborčanke je igrala in zadela 10 točk tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote.  Na lestvici vodi  Cinkarna Celje s 26.točkami, Maribor pa je na 5. mestu z 18.točkami. Prvenstvo se bo za članice nadaljevalo že v soboto 29.decembra.

V Ormožu je bil tretji turnir regijske kadetske lige severovzhod.  V streljanju z zračno puško  je zmagal Jure Sočič  iz Murske Sobote s 411,6.krogi, drugi je bil Leon Režonja turniškega strelskega društva s 407,2.krogoma in tretji Patrik Farkaš iz Murske Sobote ki je zadel 404,7 krogov. Moštveno  je zmagal Kovinar iz Ormoža, druga je bila Murska Sobota v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari ,na tretje mesto se je uvrstilo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika v postavi: Lara Bakan Urisk, Laura Podgoršek in Nika Vuk. V streljanju z zračno pištolo je bil Timotej Plahut s 329.krogi drugi in Blaž Serdt oba iz Murske Sobote s 320.krogi tretji.

V Gornjih Črncih je bil tretji rang turnir v elektronskem pikadu  na katerem je med 29 igralci zmagal  Jasmin Baranja iz ekipe Black Dragon Gornji Črnci, drugi je bil Milan Horvat iz organizatorskega kluba Pikado klub King iz Gornjih Črnec, na tretje mesto se je uvrstil Zdenko Baranja iz Bleck Devilsa iz Serdice četrti  je bil Patrik Šarkezi iz Pikado kluba Kobra iz Serdice. Po  treh turnirjih vodi Jasmin Baranja  s 146.točkami.

Športno kulturno turistično društvo Mladost iz Pertoče je uspešno pripravilo 20. božično pohod na  13 km dolgi rekreacijski poti. Na  tradicionalnem pohodu na Pertoči je sodelovalo 52 pohodnikov, ki so bili stari od 14, do 77. leta.

Poročali smo že, da je bil v organizaciji Šahovske zveze Slovenije v Ljubljani sklepni turnir z naslovom: » Slovenija šahira – Gorenjka matira« na kateri je v finalu sodelovalo 58 šahistov. V absolutni konkurenci je bil sedmi Denis Gjuran iz Radenske Pomgrada. Dobili pa smo tudi rezultate v posameznih kategorijah. Med seniorji je bil Boris Kovač drugi, podobno kot  med seniorkami Majda Kovač,   med člani  se je na tretje mesto uvrstil Denis Gjuran vsi iz Šahovskega kluba Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.