Domov

Šport in šah

25 decembra 2018 Šport


Na tretjem  strelskem turnirju 2. slovenske lige severovzhod v streljanju z zračno pištolo je v Rušah moštveno zmagala ekipa Ptuja s 1059.krogi. Na četrto mesto se je uvrstila ekipa Športno strelskega društva Murska Sobota v postavi: Tomi Vrečič, Simon  Serdt in Matej Plahut s 1029.krogi. V posamični konkurenci se je na solidno tretje mesto uvrstil Tomi Vrečič, ki je zadel 360 krogov.

Na 4. rang turnirju v elektronskem pikadu pri Gradu na Goričkem je med 37. tekmovalci zmagal Tomaž Grah iz Pikado kluba Goričanci iz Radovec, drugi je bil Ciril Flegar iz Pikado kluba Friend’s team od Svetega Jurija , tretji Rene Grah iz Pikado kluba Raj in četrti Marsel Cener iz Pikado kluba Dado iz Serdice. V soboto 29. decembra  bo na programu 7. kolo v medobčinski pikado ligi Goričko, kjer vodi ekipa Pikado kluba Slavček iz Gornjih Slaveč.

Športno društvo  Slavček v Gornjih Slavečih bo v ponedeljek na silvestrovo pripravilo tradicionalni silvestrski pohod v spomin na Zdenka Škodnika in ostale preminule člane društva. Začetek pohoda bo v ponedeljek ob 12.30 na parkirnem prostoru Športno rekreacijskega centra v Gornjih Slavečih, pohodne rekreativce   čaka okrog 10 km dolga proga. Ob koncu pohoda bodo organizatorji pripravili tudi zakusko.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote je ob koncu leta objavilo vrstni red šahistov po devetih mesečnih hitropoteznih šahovskih turnirjih. Med člani je zmagal Denis Gjuran, kar je njegova tretja zaporedna zmaga, drugi je bil Boris Kovač, tretji Danilo Hari, četrti Igor Kos in peti Jože Gruškovnjak – skupno je točke osvojilo 14 šahistov.

Med mladinci je zbral največ točk po devetih mesečnih hitropoteznih šahovskih turnirjih v Murski Soboti Dani Lenček Kranjec, kar je njegova prva zmaga,   drugi je bil Nejc Hanc, tretji Joži Lenček Kranjec, na četrto mesto se je uvrstila Alina Lukač in  na peto Maj Pečnik med 35. igralci, ki so osvojili točke v letu 2018.