V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

26 decembra 2018 Šport


Strelsko društvo Ljutomer bo  na dveh streliščih v novi  športni dvorani   v  Ljutomeru soboto ob 8.30 pripravilo tradicionalno 10. odprto strelsko tekmovanje za pokal  Ljutomera. Za tekmovanje s standardno zračno puško je prijavljenih  58 strelcev iz  15. društev in med tekmovalci z zračno pištolo je prijavljenih za sobotno  strelsko tekmo 26 strelcev iz 11 strelskih društev. Na tekmovanje pričakujejo organizatorji tudi strelce iz  Hrvaške in Madžarske.

Končana so bila kvalifikacijska tekmovanja  v namiznem tenisu za nastop na  finalu moštvenega državnega prvenstva za kadete in mladince.  V kadetski konkurenci je puconska Kema v postavi: Jan Lipič, Nino Šegula in Jure Smodiš v 3. kvalifikacijski skupini v Mariboru zasedla prvo mesto. Kadetinje Keme v postavi  Blažka Harkai, Lara Belaj in Živa Dogar so na kvalifikacijskem turnirju v Mariboru zasedle prvo mesto.  Na drugo mesto so se uvrstile kadetinje Murske Sobote v postavi: Dajana Gošnjak, Eva Horvat in Eva Hauko in se prav tako uvrstile na finalni turnir osmih najboljših ekip, ki bo 26. in 27. januarja v Murski Soboti.

Na mladinskem kvalifikacijskem namiznoteniškem  turnirju v Preserju so imeli pomurski igralci manj uspeha. Na drugo mesto in tudi na finalni turnir se je uvrstila le puconska Kema v postavi: Rok  in Jure Smodiš, Jan Lipič in Nino Šegula – finalni turnir za naslov moštvenega mladinskega prvaka v namiznem tenisu  bo 12. in 13. januarja na Ravnah na Koroškem.

Na Otočcu se je v torek  začel 7.odprti šahovski turnir Terme Krka 2018 na katerem sodeluje  56 šahistov, turnir pa bo trajal do sobote. Na turnirju sodeluje med pomurskimi šahisti le Luka Šolmajer, član Šahovskega društva Rokada iz Lendave ,ki je v prvih treh kolih trikrat zmagal. Šolmarjer je premagal Jureta Kobeta iz novomeške Krke, Vesno Mihelič iz Mengša in  Rudijo Olenika Čampo iz Domžal.