Domov

Šport in šah

27 marca 2017 Šport


Na Prevaljah je bilo državno prvenstvo v judu v članski in kadetski konkurenci, kjer so pomurski judoisti osvojili tri naslove državnih prvakov.  Med 104 člani iz 21 slovenskih klubov je naslov državnega prvaka v kategoriji do 66 kg že petič osvojil prekmurski olimpijec Adrian Gomboc iz Rakičana, član Judo kluba z Dežele Sankaku iz Celja.  V kategoriji do 90 kg je bil tretji Narsej Lackovič iz ljutomerskega Partizana. V kadetski konkurenci je sodelovalo 174 judoistov iz 33 klubov. V  konkurenci  mlajših kadetov sta osvojila naslova državnih prvakov: Blaž Küplen iz Judo kluba Murska Sobota in  Evelin Munda iz Partizana Ljutomer. Druga mesta so si priborili: Luka Podgorelec in Nika Pal  oba iz Kluba borilnih veščin Lendava ter Diana Šterman iz Ljutomera. Tretja mesta na državnem prvenstvu v judu pa so si priborili: David Žido in Vid Lunežnik iz Murske Sobote ter Niki Zmazek in Gabriel Zadravec iz Ljutomera.

 

Na mednarodnem turnirju v hokeju na travi za 19. memorial Iva Zlatarja v Zagrebu so drugi dan turnirja hokejisti Lipovec igrali proti Welsu 2:2; za Lipovce sta dosegla zadetka: Boštjan in Uroš Stanko. V tekmi za končno četrto mesto  so Lipovci z zadetkom Luke Vegiča premagali reprezentanco Madžarske z rezultatom 1:0.

V zadnji nogometni tekmi na  večdnevnem mednarodno nogometnem turnirju v ruskem Sočiju  je ženska  reprezentanca  Slovenije U – 19  v zadnji tekmi premagala reprezentanco Irana z rezultatom 3:0 in se uvrstila na tretje mesto. Proti Irankam je dosegla en zadetek tudi Špela Kolbl ob njej pa so za reprezentanco selektorke  Petre   Mikeln igrale tudi: Sara Nemet, Karmen Godina, Špela Rozmarič in Tinkara Frangež vse iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci.

Na 40. steznem strelišču  v Črenšovcih je bil včeraj drugi dan  6. kola v državnih ligah še tekmovalni dan za  mladince in pionirje. Med mladinkami so Ljutomerčanke v streljanju z  zračno puško  v postavi: Kristina Žižek, Brina Stanko in Antonija Kosi bile tretje  V konkurenci pionirk pa so bile tretje še članice Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika v postavi: Melani Ferencek, Laura Podgoršek in Saša Gavrič.

Na državnem prvenstvu veteranov  v skvošu je v Spodnji Besnici  pri Kranju je  v kategoriji  nad 50 let starosti  uspešno nastopil Zoran Repija iz Veržeja. V finalu je bil Repija boljši od rekatlonca z bogatimi mednarodni izkušnjami ki igra namizni tenis, badminton, tenis in skvoš; v dvoboju za naslov državnega prvaka pa je Zoran Repija zmagal z rezultatom 3:2 in si priboril že 15.naslov državnega prvaka.

Na drugem odprtem mednarodnem šahovskem turnirju za pokal Ljutomera je sodelovalo šest ekip iz Hrvaške in Slovenije. Pro mesto je osvojila ekipa  Partizana Ljutomer v postavi: Jernej in Luka Skuhala, Janko Brunčič, Davorin Cmrekar in Franc Sukič, ki je zbrala 15 točk, na drugo mesto se je uvrstila ekipa Štrigove iz Hrvaške tretja pa je bila prleško prekmurska  ženska ekipa  v postavi: Barbara Skuhala, Maja Hočevar, Hana Nemec in Ivana Zidanšek.