Domov

Šport in šah

27 decembra 2018 Šport


Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika je pri lovskem domu v Dobrovniku pripravilo tradicionalno odprto mednarodno tekmovanje s pištolo in revolverjem v počastitev Dneva samostojnosti in enotnosti. Na tekmi v streljanju s pištolo  posamično  je zmagal Marjan Kotnik iz ekipe Weiler Zreče s 194.krogi, med pomurskimi strelci se je Miran Tutek uvrstil na 10. mesto in Mirko Recek oba iz Strelskega društva Jezero, ki sta zadela po 187 krogov, na 11. mesto.  Moštveno je  19. ekipami zmagal Strelski klub Devetka  iz Maribora v postavi Roman Širec, Peter Fijavž in Miran Žvajker s 561.krogi  Strelsko društvo Jezero v postavi: Štefan Balaško, Mirko Recek in Miran Tutek se je s 545.krogi uvrstilo na peto mesto.

Na tekmi v streljanju  z revolverjem je v posamični konkurenci zmagal Bojan Miklavc iz Maribora s  194.krogi med pomurskimi strelci je bil Franc Duh iz Lendave s 192.krogi peti, Štefan Balaško iz domačega društva pa se je  s 182.krogi uvrstil na  21.mesto. Moštveno so med 18.ekipami  na tekmi z revolerjem zmagali strelci Weilerja iz Zreč v postavi: Štefan Gajšek, Marjan Kotnik in Drago Guček s 569.krogi. Na šesto mesto se je uvrstilo Strelsko društvo Lendava v postavi: Tomislav Vučko, Franc Duh in Elemir Aladić s 539.krogi, Strelsko društvo Jezero v postavi:  Jože Babič, Tomaž Benkovič in Robi Ivanič pa se je s 518.krogi uvrstilo na 9.mesto.

Strelsko društvo 416 Serdica je v  vaško gasilskem  domu v Serdici pripravilo 7.odprto in 8. občinsko tekmovanje v streljanju s serijsko zračno puško.  Na odprti strelski tekmi je med 22. strelci zmagal Goran Gyoha pred Martinom Maričem obe iz Strelskega društva Domajinci oba sta zadela po 187 krogov. Na tretje mesto se je uvrstil Igor Makari iz Športno strelskega društva Murska Sobota s 185.krogi.  Moštveno je na odprtem tekmovanju zmagalo Strelsko društvo  Domajinci v postavi: Goran Gyoha, Martin Marič in Branko Car s 551.krogi pred Športno strelskim društvom Murska Sobota v postavi: Igor Makari, Mišo Hari in Blaž Makari  s 536.krogi na tretje mesto pa se je uvrstilo Strelsko društvo Trnovska vas s 516.krogi. Na 8. tekmovanju za naslov občinskega prvaka Občine Rogašovci je med člani zmagal  Samo Roškar s 178.krogi, drugi je bil Slavko Buček s 174.krogi in tretji Aleš Smodiš, vsi iz Serdice  s 168.krogi. Med upokojenci je zmagal Franc Šarkanj iz Serdice pred Antonom Grajem iz Ocinja in tretji je bil Herman Koller iz Serdice. Med invalidi starimi nad 80 let je na strelski tekmi v Serdici zmagal Karel Šinko iz Rogašovec.

V Gornji Dubravi na Hrvaškem je bilo odprto prvenstvo Medžimurja v  hitropoteznem šahu.  Zmagala je ekipa Šahovskega kluba Sloboda iz Mihovljana za katero je nastopal tudi Ljutomerčan Jernej Skuhala. Na drugo mesto se je uvrstil Stridon iz Štrigove tretja pa je bila ekipa Strahoninca.

Na Otočcu poteka šahovski turnir Terme Krka open 2018 na katerem sodeluje  56 šahistov.  Po uvodnih treh zmagah Luke Šolmajerja, člana Rokade iz Lendave je v  4. in 5. kolu mojstrski kandidat Šolmajer iz Lendave doživel dva poraza in sicer od  Fide mojstrov: Vida Dobrovoljca iz novomeške Krke in Petra Urbanča iz Triglava iz Krškega. Po  petih kolih vodi Igor Jelen iz Iga s 4,5 točkami, Luka Šolmajer iz  lendavske Rokade   je s tremi točkami na 15. mestu.