Domov

Šport in šah

28 decembra 2018 Šport


Na 17. novoletnem namiznoteniškem turnirju v Ljutomeru je sodelovalo 25 igralcev iz petih klubov. Prvo mesto si je priboril Aleš Ploj iz Športnega društva Cven, ki je v finalu premagal Roberta Krnjaka iz Namiznoteniškega kluba Ptuj z rezultatom 3:2.  Tretje mesto sta si razdelila Kristijan Marinič iz ljutomerskega Partizana in Damir Fotivec iz Namiznoteniškega kluba Spin Mala Nedelja. V tolažilni skupini   je imel največ uspeha Janez Vargazon iz Športnega društva Cven.

V Pincah je Pikado klub Bar West pripravil 6. božično novoletni turnir v elektronskem pikadu na katerem je sodelovalo 25 igralcev iz sosednje Madžarske in Slovenije. V posamični konkurenci je zmagal Evgen Lutar iz Kapce, drugi je bil Nikola Kasaš iz Čentibe, tretji Robert Vrbančič iz Doline in četrti Benjamin Gőnc iz Lendave. V  dvojicah pa sta zmagala Peter Cuk iz Banute in Evgen Lutar iz Kapce. Na drugo mesto sta se uvrstila: Franc Fodor iz Renkovec in Nikola  Kasaš iz Čentibe.  Tretje mesto pa sta zasedla: Vanesa Bogar  iz Čentibe in Benjamin Gőnc iz Lendave.

Na  teniškem turnirju v Mengšu je prvič   med 14 letniki  igral  Žiga Švec član Teniškega kluba Murska Sobota  in  končal svoj nastop v prvem kolu. Na turnirju je zmagal  Jaka Golob iz kranjskega Triglava, Šveca pa je v prvem kolu glavnega turnirja premagal  Luka Videnovič iz Kranja s 6:4 in 6:3.  V letu 2018 je mladi soboški teniški up zaključil tekmovanje med 12 letniki in bo zdaj nastopal v višji starostni kategoriji.

Na Otočcu na 7. odprtem šahovskem turnirju Terme Krka je v 6. kolu Luka Šolmajer član Šahovskega kluba Rokada iz Lendave remiziral  proti Marie Pie Rožič in v 7. kolu premagal Marka Janka iz Dolenjskih Toplic.  Do konca šahovskega tekmovanja na Otočcu bosta odigrani še dve koli, Luka Šolmajer pa je po nepopolnem 7. kolu med 56. šahisti na 11. mestu s štirimi točkami in pol, v vodstvu pa je Domen Tisaj iz Žalca s 6.točkami.