V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

29 decembra 2018 Šport


Ob letošnji podelitvi priznanj najboljšim športnikom  invalidom v Ljubljani, ko sta priznanji za  izjemne  športne dosežke v letu 2018  dobila plavalec Darko Djurić in plezalka Tanja Glušič s strani Zveze za šport  invalidov Slovenije  –  paraolimpijskega komiteja  so dobili priznanja  tudi nekateri športni delavci, ki delajo med invalidi. Za trenersko delo s slovensko reprezentanco slepih in slabovidnih v steznem kegljanju na evropskem prvenstvu v  Targu Muresu v Romuniji je dobila bronasti znak tudi Jelka Orban članica Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, ki je tudi članica Kegljaškega kluba Radenska Murska Sobota. Na 18. evropskem prvenstvu v Romuniji je Jelka Orban skrbela  kot trenerka za ekipo mešanih parov, ki je osvojila naslov evropskih prvakov.

Na 17. novoletnem  odbojkarskem turnirju mešanih ekip je v Ljutomeru sodelovalo 9 ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa  Samo lagano iz Kranja, ki je bila v finalu boljša od ekipe Črno beli iz Murske Sobote z 2:0. Tretje mesto je osvojila ekipa Božički iz Ljubljane, ki je premagala ekipo Mednarodna Prlekija iz Ljutomera z 2:1. Na peto mesto se je uvrstila na novoletnem odbojkarskem turnirju mešanih ekip v Ljutomeru ekipa Bele ninje iz Lenarta.

V 7. kolu lendavske lige v elektronskem pikadu je vodilna I.  ekipa  Kvatro gala iz Doline  prepričljivo  s 14:2 premagala Retro plus iz Lendave. Še ostali rezultati:  Bar boom Gaberje – Bar ekstra Petišovci  10:6, West Pince – Bar Lero Petišovci  10:6 in Kvatro gal II Dolina – Retro caffe Lendava 6:10,  ekipa Bara Matko iz  Kapce je bila prosta. Na lestvici vodi  Kvatro gal iz Doline s 17.točkami pred Barom Matko iz Kapce s 15. na tretjem mestu  je  Retro caffe iz Lendave z 12.točkami. 8. kolo bo na programu v sredo 2. januarja ob 18.uri.

V predzadnjem kolu 7. odprtega šahovskega turnirja Terme Krka 2018 na Otočcu je Luka Šolmajer član lendavske Rokade premagal Suzano Urbanč iz Brežic. Kolo pred koncem turnirja vodi med 56. šahisti Igor Jelen iz Iga s 6,5 točkami, Lendavčan Luka Šolmajer je na 9. mestu s 5,5  točkami.