V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

30 decembra 2018 Šport


V Ljutomeru so v soboto pripravili 10.   mednarodno strelsko tekmovanje za pokal mesta Ljutomer. V streljanju s standardno zračno puško je v absolutni konkurenci med člani in članicami zmagala med  42. strelci  iz Hrvaške in Slovenije Urška Kuharič iz ormoškega Kovinarja s 622.6. krogi, drugi je bil Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča s 619,3. krogi na tretje mesto pa se je uvrstil Tadej Žalik prav tako iz turniškega društva s 614,7. krogi.

 Moštveno je med 16.ekipami  s standardno zračno puško zmagal Kovinar iz Ormoža  s 1846,3.krogi, drugi so bili Turniščani v postavi: Robi Markoja,  Tadej Žalik in Uroš Maučec s 1845,7. krogi na tretje mesto  se je uvrstila ekipa Zelenbora iz Hrvaške s 1813,8. krogi.

Med mladinkami je  v streljanju s standardno zračno puško med 15.strelkami  zmagala Nuša Žnidarič iz Kovinarja s 610,8.krogi, druga je bila Špela Rutnik iz Doliča s 604,2.krogoma tretja pa je bila Antonija Kosi iz Ljutomera, ki je zadela 603,8 krogov.

dav

Na strelski tekmi z zračno pištolo je v Ljutomeru  med 27. tekmovalci zmagal Aleksander Ciglarič iz Strelskega društva Jožeta Kerenčiča iz Miklavža, drugi je bil Jože Čeper oba sta zadela po 562 krogov. Na tretje mesto se je uvrstil Jagoda Tkalec oba iz Strelskega društva Dušana Poženela iz Rečice ,ki je zadel 560 krogov. Med pomurskimi strelci je bil osmi Štefan Balaško iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča s 550.krogi.

Moštveno je med šestimi ekipami  v streljanju z zračno pištolo  zmagalo Strelsko društvo Jožeta Kerenčiča iz Miklavža s 1670.krogi, druga je bila ekipa Dušana Poženela iz Rečice s 1659.krogi in tretji Juršinci ,ki so zadeli 1655 krogov. Na šesto mesto so se uvrstili strelci Športno strelskega društva Murska Sobota s 1499.krogi.

Na zimskem drsališču v Ljutomeru je bil drugi novoletni turnir v hokeju na ledu na katerem je sodelovalo sedem ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa Malo cüncni iz Ljutomera v postavi: Sašo Žuman, Srečko Štuhec in Jan  Filipič, ki je v finalu premagala ekipo Toti trije s Cvena v postavi: Jaka Jakič, Tilen Stajnko in Aleš Ploj z rezultatom 7:3. V tekmi za tretje mesto je bil Cven v postavi: Samo Mlinarič, Tadej Stajnko in Dejan Smodiš  boljši od ekipe Loleki iz Ljutomera z rezultatom 4:3.

V 7.kolu Medobčinske pikado lige Goričko so bili doseženi naslednji rezultati: Goričanci Radovci – Pikado klub Raj Grad 6:10, Kovačevci – Friend’s team Sveti Jurij 7:9 in Dado Grad – Goričanec Radovci 5:1. Na lestvici vodi Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč, ki je bil v tem kolu prost. Osmo kolo bo na programu že v petek 4.januarja.

Na Otočcu je bil v soboto končan  pet dnevni šahovski turnir Terme Krka 2018. V zadnjem  9. kolu je Luka Šolmajer iz Šahovskega kluba  Rokada iz Lendave premagal Stanka Bediča  iz Starega trga ob Kolpi. Med 56. šahisti je zmagal  Igor Jelen iz   Šahovskega kluba Ig s 7,5 točkami, drugi je bil Vid Dobrovoljc iz novomeške Krke in tretji Domen Tisaj iz Žalca oba sta zbrala po 7 točk.  Lendavčan Luka Šolmajer  se je uvrstil na solidno peto mesto, zbral je šest točk in pol.

Športna zveza Ljutomer je družno s  Šahovskim društvom Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  in Občino Ljutomer pripravila prvi novoletni turnir v šahu. V absolutni članski konkurenci je zmagala Ljutomerčanka Barbara Skuhala pred Darkom Šardijem iz Čakovca oba sta zbrala po sedem točk in pol tretji je bil Janko Brunčič iz Ljutomera s sedmimi točkami. V kadetski konkurenci je zmagal  Matjaž Cigüt iz Bakovec drugi je bil Tai Rajh iz Ljutomera in tretji Samo Škof iz Murske Sobote.