V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

1 januarja 2019 Šport


Atletsko društvo Slovenska Bistrica je ob koncu minulega koledarskega leta na posebni   prireditvi podelilo priznanja najboljšim atletom in atletinjam kluba v minulem koledarskem letu. Skupno so podelili 11 priznanj v šestih kategorijah. Eno priznanje je dobil tudi  prekmurski atlet  Nino Celec od Grada za tekmovalne dosežke v skoku v daljino. V letu 2018 je Celec  osvojil državna naslova med  mlajšimi člani z daljavo 763 cm in med člani z daljavo 727 cm. Nino Celec je postal tudi pokalni prvak Slovenije za člane z daljavo 744 cm. Na četveroboju članskih reprezentanc Poljske, Češke, Madžarske in Slovenije v Krakovu  je bil v skoku v daljino peti s 720.  cm, tekel pa je tudi v štafeti 4 x 100 metrov, slovenska štafeta pa je bila četrta.

V drugem kolu občinske namiznoteniške lige v Murski Soboti je Alf  v postavi: Andrej Kuhar, Ludvik Lazar, Franci Just, Miroslav Lazar  in Črtomir Just premagal  Krog  v postavi: Luka Šantavec, Luka Petkovič, Matic Benko in Timi Gider z rezultatom 7:3. Spin  je z ekipo: Boris Žagar, Zlatko Veselinovič – Buba, Luka Žagar in Leon Rituper igrali proti Markišavcem v postavi:  Marjan Fridrich, Franc Barbarič, Jože Benko in Milan Pavlin 5:5. Ekipa TNT v postavi:  Vojko Gumilar, Ivan Trplan, Davorin Lah – Sini in Tadej Kerčmar – Turbo je igrala proti ekipi BRDM v postavi:  Borut Miklus, Rajko Grčar, Davorin Dervarič in Mitja Županek – Mičo 5:5.  Vodi ekipa Alf-a s šestimi točkami. Tretje kolo bo na programu 7. januarja ob 18.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti.  Posamično sta po dveh kolih  v vodstvu brez poraza s šestimi točkami: Davorin Drvarič iz ekipe BRDM in Črtomir Just iz vodilne ekipe Alfa.

V Gornji Radgoni je Šahovsko društvo Gornja Radgona, ki je lani praznovalo 70 letnico delovanja,  razglasilo najboljše šahiste v letu 2018 na podlagi mesečnih hitropoteznih šahovskih turnirjev.  V standardnem šahu je zbral največ točk Silvester Puntigam drugi je bil Martin Mohar in tretji Matjaž Husar. V hitropoteznem šahu je zmagal prav tako Silvester Puntigam  drugi je bil sedanji predsednik društva Jurij Ojsteršek in tretji Dare Dvanajšček.  Na sklepnem šahovskem turnirju za leto 2018 pa je zmagal Gregor Vohl, drugi je bil Silvester Puntigam in tretji Božo Slana.