V etru
Vreme, ceste
Domov

Šport in šah

2 januarja 2019 Šport


Na 41. novoletnem teku v Varaždinu je na 4800 metrov dolgi progi teklo 415 tekačev iz 10 držav.  Med tekači so bili tudi nekateri  tekači   iz pomurske pokrajine.  V Varaždinu je zmagal Kenijec Samuel   Naibei Kiplimo v času 13.11, drugi je bil Laszlo Grego iz Madžarske v času  13.42,  na tretje mesto  se je uvrstil Matej Fujs iz Lemerja član Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote in  društva Maratonec v času 15,29.  Na 72. mesto se je uvrstil  Milan Hozjan iz Kota pri Lendavi in na 200. mesto Darko Vereš   iz Večetničnega  kulturnega ,izobraževalnega, turističnega in športnega društva Bakovci.

Tekmovalci v dvoranskem hokeju  so že odigrali prvi turnir za državno prvenstvo  v dvoranskem hokeju v Puconcih. Med  člani vodijo Lipovci z 10.točkmi pred  predanovskim Triglavom, ki ima pet točk  in Moravskimi Toplicami, ki so še brez točk. Na lestvici strelcev  vodi Peter Katovski iz Lipovec s 5 zadetki, po 4 zadetke pa sta na prvem turnirju dosegla Nejc Potokar Triglav in Boštjan Stanko Lipovci. Med članicami vodijo dekleta Moravskih Toplic s petimi točkami pred Triglavom, ki je brez točk. Na lestvici strelk vodi Nuša Rantaša s tremi zadetki, Melani Smodiš je dosegla dva ter Petra Dervarič ,vse iz Moravskih Toplic,  z enim zadetkom. Naslednji drugi turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju bo 13. januarja v Puconcih, finale državnega prvenstva pa bo 3. februarja v Murski Soboti.

Tudi slovenski šahisti izbirajo ob koncu koledarskega leta najboljše društvo.   V točkovanju za najboljši slovenski šahovski klub vodi med 39. klubi Radenska Pomgrad iz Murske Sobote s 531,15 točkami na 20. mestu je Rokada iz Lendave z 81,09 točkami  na 34. mestu pa je Šahovsko društvo Gornja Radgona s 23,57. točkami. V mladinski konkurenci je  največ točk  zbrala novomeška Krka s 344,88 točkami,  na drugem mestu ima Radenska Pomgrad iz Murske Sobote 326, 48 točk med ostalimi pomurskimi ekipami pa je Šahovsko društvo Rokada iz Lendave na 24. mestu s 33,95 točkami.