V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport in šah

5 januarja 2019 Šport


V 6. kolu ženske košarkarske ekstra lige je  sinoči v Murski Soboti  Krka iz Novega mesta premagala oslabljeno ekipo Pomurja z rezultatom 59:54.Čeprav so gostje na tekmi že vodile z rezultatom 52:41  je domačim igralkam uspel približek v rezultatu na  51:52 toda zadnjo minuto tekme so bolje izkoristile gostje iz Novega mesta, ki so Pomurkam prizadejale drugi poraz v ligi. Za Pomurje  so dosegle točke: Simona Kuzma 18, Natalija Rebrica  in Mia Žekš po 9, Kiara Marinič in  Anita Horvat  po 7 ter Bruna Čeh in Urša Sever po 2 točki. Za gostje iz Novega mesta sta zadeli največ točk: Uma Bobič 18 in Zala Lavrič  12. V naslednjem tednu bodo Pomurke igrale dve tekmi s prvoligaško ekipo Maribora v slovenskem košarkarskem pokalu prva tekma bo 8. januarja v Mariboru in povratna 11. januarja v Murski Soboti.

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je  odlično opravila prvi dan tekmovanja  na tridnevnem  mednarodnem turnirju »Croatia open 2019«, ki poteka v Zelini na Hrvaškem na njem pa sodeluje sedem reprezentanc. . V prvi tekmi so dekleta po taktirko selektorja Jožeta Črnka igrala 4:4 proti reprezentanci Hrvaške. Za slovensko reprezentanco je dosegla dva zadetka Petra Dervarič po enega pa sta dodali še Andreja Rituper in Tanja Kőnye. V drugi petkovi tekmi je Slovenija prepričljivo kar s 6:2 premagala  Madžarsko. Za Slovenijo so dosegle zadetke: Petra Dervarič 3, Andreja Rituper 2 ter enega Tanja Kőnye .

Nogometaši Mure so po uvodni večerji, ki so jo sinoči opravili v Sebeborcih danes bili   po taktirko Anteja Šimundže že  aktivni nogometnem na igrišču z umetno travo v soboški Fazaneriji.  Za zdaj ni  novih obrazov v ekipi Mure. Med obetavnimi mladinci pa so v ekipo vključili: Luko Sočiča, Maksimiljana Zormana, Filipa Perčiča, Dušana Gyegyeka in Žigo Lacija.  Kadrovska podoba Mure za spomladanski del prvenstva pa še ni popolna saj niso izključene še kadrovske spremembe.  Prvo pripravljalno  tekmo bo Mura igrala že 15. januarja z Beltinčani, na priprave v Turčijo pa bo Mura po sedanjih načrtih odpotovala 3. februarja, kjer bo ostala do 15. februarja.

Na prvem letošnjem mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju v Kočevju je med 11. šahisti zmagala Maja Vučko doma iz Ižakovec, nekdanja članica Radenske Pomgrada iz Murske Sobote ,ki je zdaj članica Kočevja , zbrala pa  je 9 točk. Na turnirju v Kočevju je bila Maja Vučko edina šahistka v moški druščini.