V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport in šah

7 januarja 2019 Šport


Slovenska ženska hokejska reprezentanca je v hrvaški Zelini sodelovala na tridnevnem mednarodnem turnirju  v dvoranskem hokeju. Med sedmimi reprezentancami je bila brez poraza najboljša reprezentanca Združenih držav Amerike. Reprezentanca Slovenije, pod taktirko selektorja Jožeta Črnka,  je zasedla solidno četrto mesto.  Slovenke so premagale  Madžarsko  s 6:2 igrale proti članicam Hrvaške in mladi reprezentance Hrvaške obakrat 4:4. Slovenske hokejistke  pa  so izgubile proti  Američankam   s 13:0 in mladim  Američankam  do 21 let s 3:0 ter  proti Slovaški z 2:0. Za slovensko reprezentanco sta se strelsko najbolj izkazali Petra Dervarič, ki je dosegla šest in Andreja Rituper s petimi zadetki.  V nedeljo  13. januarja čaka slovenske hokejiste 2. turnir državnega prvenstvu  v dvoranskem hokeju v Puconcih.

Zadnji mednarodnega strelskega tekmovanja  23. Skirca Borisa Paternosta   v Mengšu  so med strelci iz sedmih držav znova tekmovali tudi pomurski strelci. V tekmovanju s standardno zračno puško se je najbolje odrezala ekipa  Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča  v postavi: Robi Markoja, Uroš Maučec in Leon Režonja, ki je bila  tretja s 1837,6. krogi. Posamično je bil Robi Markoja šesti za dosega boljšega izida pa mu je ponagajala  tehnična težava pri puški.  Med člani se je solidno uvrstil tudi mladi Jure Sočič iz soboškega društva, ki je bil deseti s 615. krogi. V ženski konkurenci je bila med pomurskimi strelkami najboljša Antonija Kosi iz Ljutomera, ki se je s 612.krogi uvrstila na 14. mesto.

Športna zveza Beltinci je  včeraj  v Beltincih pripravila turnir v dvoranskem nogometu v dveh kategorijah in sicer za  mlade nogometaše iz območja Občine Beltinci ter   medobčinsko zimsko ligo za veterane . Med veterani  so zmagali Beltinci, ki so po kazenskih strelih premagali v finalu Torcido iz Lakoša z 12:11, v tekmi za tretje mesto je Gomilica bila boljša od  Gančan s 4:3. Med  šolarji iz osmih krajevnih skupnosti je zmagala Lipa, ki je v finalu premagala Gančane z 1:0, v tekmi za tretje mesto  so bili Beltinci boljši od Bratonec s 4:1.

V 9. kolu  3.slovenske košarkarske lige vzhod je  v derbiju kola Vojnik premagal Radensko Creativ iz Murske Sobote  z rezultatom 86:78. Za soboško ekipo so zadeli največ točk: Marko Matijevič 25, Igor Spesič 14 ter Mitja Gomboc in Valentin Justin Tratnik po 10 točk; pri Vojniku se je odlikoval Sebastjan Črešnar z 20. točkami. Na lestvici vodi  Vojnik s 17.točkami pred Radansko Creativ, ki ima 16 točk. V naslednjem kolu bo Radenska Creativ  v soboto 12. januarja igrala v Murski Soboti proti Konjicam.

V zaostalem 5. kolu pomurske košarkarske lige  je Sistemorg iz Beltinec v Lendavi premagal Lindau z rezultatom 68:49 kar je peta zaporedna zmaga Beltinčanov. Za Lindau so zadeli največ točk: Dušan Frančič 16, Gorazd Horvatič 7 in Tvrdko Balaško 6 točk ter za Sistemorg pa : Leon Zver 26, Tadej Ratnik 15 in Blaž Lebar 7 točk. Na lestvici vodi  Sistemorg Beltinci z 10.točkami, drugo je Košarkarsko društvo Ljutomer z 9.točkami in tretji lendavski Lindau, ki ima 8 točk.

V hrvaškem Podturnu je bilo štiridnevno  šahovsko tekmovanje za memorial Damirja Movrina na katerem je sodelovalo 49 šahistk in šahistov iz Hrvaške in Slovenije.  V absolutni konkurenci je Barbara Skuhala iz Ljutomera, članica soboškega šahovskega društva Radenska Pomgrad s petimi točkami zasedla prvo mesto med članicami,  v absolutni konkurenci v moški druščini pa je bila peta.