V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

8 januarja 2019 Šport


Šahovska zveza Slovenije je uradno objavila najboljša šahovska društva v Sloveniji po tekmovalnih dosežkih.  Soboško šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote , ki ima v svojih vrstah 98 članov,  je tretjič zapored zbralo največ točk v članski konkurenci. Na drugo mesto se je uvrstila novomeška Krka in na tretje Triglav iz Krškega. Na 20. mesto se je uvrstila Rokada iz Lendave in na 32. Gornja Radgona. V mladinski konkurenci je največ točk zbrala Krka iz Novega mesta, drugo je Šahovsko društvo Radenska Pomgrad, Rokada iz Lendave  je uvrščena na 24. mesto. Šahisti bodo imeli v januarju že precej aktivnosti. 15. januarja bo v Murski Soboti mesečni hitropotezni turnir, 19. januarja bo območno posamično  osnovnošolsko prvenstvo in 20. januarja bo drugi konec tedenski šahovski turnir v Bakovcih.

Na  10. mednarodnem  turnirju v dvoranskem nogometu v spomin na Franca Škrinjarja je v Ljutomeru med 21. ekipami iz  Hrvaške in Slovenije zmagala ekipa SM teama iz Ljutomera, ki je v tekmi za prvo mesto premagala  Avtovleko Ščavničar iz Nunske grabe,  v tekmi za tretje mesto  je lanski zmagovalec turnirja AC Keko iz Celja premagal  ekipo Dječji nogomet iz Jastrebarskega.  Najboljši strelec je bil Uroš Kroflič z osmimi zadetki, najboljši igralec Alen Fetić,  oba iz zmagovalne ekipe SM teama iz Ljutomera,  najboljši vratar na turnirju je bil Tadej Romih iz Celja. 

Na 3. odprtem namiznoteniškem turnirju severovzhodne regije  na Muti  za mlade igralce so sodelovali tudi pomurski igralci. V prvi kakovostni skupini se je  Anamarija Horvat uvrstila na 7. mesto. V drugi skupini je bil Luka Šantavec  iz Sobote tretji in Rok Kapun iz Ljutomera peti. V tretji kvalitetni  skupini  se je na tretje mesto uvrstila Ema Crnkovič iz Kema,  Žiga Torić iz Ljutomera pa je bil četrti.  V četrti skupini je  med  23. igralci  iz Pomurja Luka Petkovič iz soboškega kluba,  zasedel prvo mesto. Naslednji turnir mladih iz severovzhodne Slovenije bo 2. februarja na Ravnah na Koroškem.

V 8. kolu medobčinske  pikado lige Goričko so bili doseženi naslednji rezultati: Kovačevci – Goričanec Radovci 7:9, Dado Grad – Slavček Gornji Slaveči 5:11 in Goričanci Radovci – Friend’s team Sveti Jurij 8:9. Na lestvici med sedmimi ekipami vodi Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč z 20.točkami, drugi Friend’s team od Svetega Jurija ima  17 točk in tretji Pikado klub Raj od Grada je zbral 12 točk.  9. kolo bo na programu v petek 18.januarja, v soboto 12.januarja pa bo 5. rang turnir v organizaciji Pikado kluba Friend’s team v gostišču Kuzmič v Svetem Juriju.