Domov

Šport in šah

10 januarja 2019 Šport


V zadnji kvalifikacijski odbojkarski tekmi za nastop na 31.  evropskem prvenstvu je ženska reprezentanca Slovenije v gosteh premagala Izrael z rezultatom 3:0 in si drugič v zgodovini zagotovila nastop na evropskem prvenstvu.  Slovenke so v kvalifikacijski skupini A zasedle drugo mesto  z 12.točkami, prva je Belgija z 18.točkami. Za Slovenijo sta proti Izraelu največ točk k zmagi prispevali:  Saša Planinšec 13 ter Tina Grudina 10 točk. Veronika Mikl iz Ljutomera, članica Ženskega odbojkarskega kluba Roto Kema Puconci je igrala proti Izraelu kot prosta igralka v vseh treh nizih.   Evropsko prvenstvo bo od 23. avgusta do 8. septembra  v štirih državah in to v Turčiji, Slovaški, Poljski in na Madžarskem,  žrebanje  skupin  in parov pa bo 23. januarja v Carigradu.

V polfinalu mednarodnega teniškega turnirja v avstralskem Sydneyu  z nagradnim skladom 823.000 dolarjev  je Andreja Klepač članica Teniškega kluba  Murska Sobota v ženskih dvojicah s soigralko Mario Jose Martinez Sanchez iz Španije  tesno ostala brez nastopa v finalu. Zmago v polfinalu z 2:1 in nastop v finalu  sta si zagotovili Japonka Eri Hozumi in Poljakinja Alicja Rosolska, tretji niz je japonsko poljska naveza dobila z 10:8.

V  9.kolu lendavske pikado lige je vodilni Kvatro Gal  I iz Doline premagal Bar Ekstra  iz Petišovec z 12:4.  Še ostali rezultati:  Boom bar Gaberje – Retro cafe Lendava 9:8, Retro plus Lendava – Bar Lero Petišovci  4:12 in Kvatro Gal II – Bar Matko Kapca 7:9. Ekipa West Pince je bila prosta. Na lestvici vodi  Kvatro Gal z 20.točkami, sledita pa Bar Matko z 18. in Retro cafe s 15.točkami. Naslednje 10. kolo bo na programu  14.januarja.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Železničarskega kluba Ljubljana  je med 29. šahisti zmagal  Vladimir Slejko iz Postojne z 12.točkami, na 9. mesto pa se je uvrstil Matjaž Kodela iz lendavske Rokade, ki je zbral 7 točk.