V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

30 marca 2017 Šport


Mlada slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 17 je v Veenu na Nizozemskem ,v elitnem delu kvalifikacij  za uvrstitev na evropsko prvenstvo ,ki bo maja  na Češkem prvič zmagala. Po uvodnem porazu proti Nizozemski s 3:0 je v sredo  reprezentanca Slovenije pod taktirko selektorke Tine Kelember bila boljša od reprezentance Avstrije z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek je dosegla  Nika Pintarič igralka Krima, za reprezentanco na Nizozemskem pa igrajo tudi članice Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci: Sara Makovec, Zala Meršnik in Nika Čuček.

Na 17. mednarodnem   malem kraškem maratonu v Sežani so na 21 km dolgi progi tekli tudi pomurski tekači. Najbolje se je uvrstila v  svoji starostni kategoriji Jožica Šiftar iz Gornje Radgone, ki je progo 21 km pretekla v času 1:59,45 in bila v svoji starostni kategoriji uvrščena na drugo mesto. V moški konkurenci je Zoran Antolin iz Teama turbo Tropovci progo malega maratona premagal  v času 1:28,27 kar je bilo v njegovi starostni kategoriji dovolj za četrto mesto.

 

V  zadnjem kolu  končnice 3. slovenske košarkarske lige, vzhod je Radenska Creativ iz Murske Sobote  v Ljubljani  premagala ekipo Ježice z rezultatom 67:66 in se uvrstila na končno tretje mesto, kar ji daje  možnost napredovanja v 2. slovensko ligo. Pri soboških košarkarjih so zadeli največ točk na tekmi: Juran Bilič 15, Tilen Kukel  in Niko Bačvič po 14 ter Nejc Juteršnik 8 točk. Pri Ježici se je odlikoval Sašo Ljubenović, ki je zadel 17 točk.

Na 6. teniškem turnirju pomurske zimske teniške lige je  v Radencih prvi skupini  zmagal v finalu Gorazd Kozic, ki je  premagal Žigo Starčiča ,oba iz Radenec,  z rezultatom  7:1. V dvoboju za tretje mesto je bil Robert Kolar iz Boračeve boljši  od  Reneja Herica iz Banovec z rezultatom 6:4. V drugi skupini je v finalu Aleš Škrlec iz Boračeve premagal Luko Premzla iz Murske Sobote z rezultatom 7:5. Po šestih turnirjih  vodita  Gorazd Kozic in  Žiga Starčič  oba sta zbrala po 780 točk, tretji  je  Rene Heric 675.točkami. Sedmi turnir bo  v Radencih v soboto prvega aprila ob 16.uri popoldne.

Na mednarodnem šahovskem turnirju mladih šahistov v Ljubljani je med 118. šahisti zmagal Mark Vičič iz Nove Gorice, ki je zbral  6 točk in pol. Med pomurskimi šahisti se jena peto mesto uvrstil Mak Kovač, član Radenske Pomgrada iz Murske Sobote, ki je zbral 6 točk. Pomurski šahisti pa bodo v nedeljo ob 9.uri zbrani na sedmem mednarodnem šahovskem turnirju v Motelu Čarda v Nemčavcih.