Domov

Šport in šah

13 januarja 2019 Šport


Na 21. odprtem mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Kluba borilnih veščin  Lendava so med  281. judoisti  iz 44 klubov iz sedmih držav največ medalj zbrali judoisti Vašaša iz Madžarske, judoisti Murske Sobote so bili peti, Klub borilnih veščin Lendava  šesti, Beltinčani pa so se uvrstili, po osvojenih medaljah,  na 11. mesto.

Med  starejšimi dečki je prvo mesto osvojil Rok Mujdrica iz Kluba borilnih veščin , drugi mesti sta si priborila Oskar Balažic iz Murske Sobote in Gabrijel Lipič iz Beltinec, tretji mesti  sta osvojila Aljaž Pertoci iz Murske Sobote in  Alen Tirović iz Beltinec.

Med starejšimi deklicami je zmagala Leila Mazouzi iz Beltinec, druga je bila v svoji kategoriji Laura Vrbančič iz ljutomerskega Partizana in tretja Nela Gerič iz Judo kluba Lendava.

Med  mlajšimi dečki  sta bila zmagovalca: Sven Šarkanj in Klemen Vinkovič oba iz Murske Sobote, drugi je bil v svoji kategoriji Gašper Žerdin iz Lendave, tretja mesta  so si priborili: Štefan Bogdan iz Kluba borilnih veščin, Matic Vehab iz Beltinec in Jure Čeh iz Lendave.

Med mlajšimi deklicami  je  na 21. pokalu Kluba borilnih veščin Lendava v judu  osvojila prvo mesto Lana Škraban iz Kluba borilnih veščin Lendava, drugi  sta bili Neža Horvat iz Lendave in Sara Sep iz Kluba borilnih veščin.

Drugi dan  25. mednarodnega strelskega tekmovanja  v Rušah, kjer nastopa 400 strelcev iz 10 držav, se je med mladinci Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota med mladinci s 610. krogi uvrstil na tretje mesto. V kvalifikacij je bil Sočič osmi, v finalu pa je dobro izkoristil svojo priložnost  za osvojitev medalje.

Slovenska kadetska odbojkarska reprezentanca  je na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na evropsko prvenstvo v Mariboru v polfinalu premagala Avstrijo z rezultatom 3:1 in bo danes ob 17.uri igrala  proti  Češki za prvo mesto in uvrstitev na evropsko prvenstvo. Med slovenskimi odbojkarji sta tudi igralca Panvite Pomgrada Dino Vinkovič in Niko Kovačič.

V  11.kolu prve slovenske moške odbojkarske lige so odbojkarji Šoštanja Topolšice v Šoštanju premagali Panvito Pomgrad iz Murske Sobote s 3:2 čeprav so soboški odbojkarji vodili z 2:1. Za  Panvito Pomgrad so največ točk zadeli: Aljoša Bogožalec 29, Zlatko Pulko 19 in Gorazd Flisar 18 točk. Pri gostiteljih se je odlikoval Jan Planinc z 22. točkami.

V 11. kolu prve A slovenske odbojkarske lige za članice so odbojkarice Formule Formisa iz Rogoze v Puconcih premagale Roto Kemo s 3:2.  Za  puconsko ekipo so največ točk na tekmi zadele: Iva  Škraban 24, Adela Pintarič 12 in Dona Vinkovič 11 točk; pri gostjah je Danijela Džaković zadela 23 točk.

V Ljutomeru so  odbojkarice Nove KBM Branik premagale Ljutomerčanke s 3:0. Za Ljutomer so zadele največ točk:  Kaja Makoter in Barbara Petek po 5  in Sara Kutnjak 4 točke; pri Braniku je  Anastazija Bezsonova k zmagi prispevala 17 točk.

Prvi dan  finalnega   ekipnega državnega prvenstva v namiznem tenisu za mladince in mladinke, ki poteka na Ravnah na Koroškem so se mladinke puconske Keme   uvrstile med štiri najboljše ekipe.  Igralke Keme  v postavi: Ana Kovačec, Nuša Vogrinčič in Blažka Harkai so premagale novomeško Krko s 5:0 in II. ekipo Mengša s 5:1 in izgubile proti Arrigonom iz Izole s 5:1.  Mladinci Keme v postavi:  Jure in Rok Smodiš ter Jan Lipič so premagali Tempo iz Velenja s 5:4 ter izgubili proti Fužinarju s 5:0 in Mengšu s 5:1 in se bodo danes borili za uvrstitev od 5. do 8. mesta. 

V 10. kolu prve B slovenske kegljaške lige za članice je Radenska  na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Ograjco iz Ljubljane s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 546, Sonja Tibaut 522 in Majda Kaučič 508 kegljev; pri Ograjci je  Maruša Mojškerc podrla 544 kegljev.

V moški konkurenci prve B kegljaške lige je  Ograjca iz Ljubljane  premagala Radensko s 6:2.  Za Radensko so največ kegljev podrli:  Miko Steržaj 588, Robert Rožanc 578 in Jani Steržaj 563 kegljev; pri Ograjci se je odlikoval Primož Pintarič ,ki je podrl  572 kegljev.

V Apačah je bil prvi turnir državnega prvenstva v dvoranskem nogometu za dekleta starostne kategorije U – 15 na katerem je sodelovalo 6 ekip. Zmagala je  I. ekipa Pomurja iz Beltinec pred Mariborom in I. ekipo Fužinarja.  Pomurke so v borbi za prvo mesto premagale Maribor z rezultatom 2:1.

Na 4. Ftičevem turnirju v dvoranskem nogometu v Radencih je med 18 ekipami zmagala ekipa Manar GT iz Kapelskega  Vrha za katero so igrali: Edis Kukovica, Aleš Marolt, Uroš Kroflič, Mitja Plahuta, Davorin Šnofl, Matjaž Vojsk in Matej Fideršek.  Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Avtopralnice Fingal iz Ljutomera in na tretje  Gas bar iz Ljutomera. Najboljši igralec  na turnirju je bil Jeremy Bukovec iz ekipe Gas bar iz Ljutomera.

V 3. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod je Radenska Creativ v Murski Soboti    premagala Slovenske Konjice z 72:66. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali:  Valentin Justin Tratnik 18, Marko Matijevič 16 in Tilen Kukel 13 točk.

Na 22.  posamičnem državnem prvenstvu  za učence osnovnih šol v šahu  so v Kranju  sodelovali tudi pomurski šahisti. Najbolje se je med dekleti do 12 let starosti uvrstila Ema Lukač, ki je bila med 48.šahistkami šesta s šestimi točkami.  Med dekleti do 15 let se je med 31. šahistkami Alina Lukač obe iz Osnovne šole I Murska Sobota  s 5. točkami uvrstila na 12. mesto. Med starejšimi učenci  je bil  med 49. šahisti Enej Meglič iz Osnovne šole I Murska Sobota  deseti, Jaka Kočar iz Tišine  je bil 12.ti, oba sta zbrala po 5 točk in pol. Med mlajšimi učenci je bil med 52. šahisti Mak Kovač iz soboške osnovne šole I uvrščen na 19. mesto s petimi točkami.