V etru
Srečanje na Murskem valu
Domov

Šport in šah

14 januarja 2019 Šport


V Mariboru se je končal  pet dnevni kvalifikacijski odbojkarski turnir kadetov, starostne kategorije U – 17  za nastop na evropskem prvenstvu. Reprezentanca Slovenije  pod taktirko Zorana Kedačiča je ob koncu zasedla, po porazu proti Češki s 3:1,  drugo mesto in bo morala v dodatne kvalifikacije.  Slovenci so na turnirju premagali: Ciper, Madžarsko, in Slovaško s 3:0 ter Avstrijo s 3:1. Za slovensko izbrano vrsto sta igrala tudi dva odbojkarja soboške  Panvite Pomgrada:  Niko Kovačič iz Kroga in Dino Vinkovič iz Černelavec.

V Puconcih  je bil včeraj 2. turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Tokrat objavljamo rezultate v mlajših kategorijah. Med   13 letniki ,  so  vodilni Lipovci s I. ekipo premagali Moravske Toplice s 4:1, predanovski Triglav z 21:0 in II. lipovsko ekipo s 4:2. Moravske Toplice, ki  so druge na lestvici  so premagale predanovski Triglav s 5:0 ter II. lipovsko ekipo  s 3:1.  II. ekipa Lipovec  je  premagala Triglav z 11:0, slednji je ostal brez zmage na turnirju. Na lestvici strelcev  vodi Alen Maučec s 16. zadetki pred Timotejem Tivadarjem oba iz Lipovec z 10. zadetki. Med 10 letniki so vodilni Lipovci s I. ekipo premagali Moravske Toplice z 8:1 in II. lipovsko ekipo s 4:1, v preostalem srečanju so Moravske Toplice bile s 6:0 boljše od II. lipovske ekipe. Na lestvici  strelcev vodi Žiga Štiblar iz Lipovec s 7. zadetki pred Ano Vőrőš iz Moravskih Toplic s 6. zadetki. Jutri bomo objavili še članske rezultate.

V derbiju  prve  območne kegljaške tekmovalne skupnosti Maribor  za člane   je na kegljišču Vikenda v Radencih   vodilna ekipa Lendave bila boljša od II. ekipe Radenske iz Murske Sobote z rezultatom  5:3. Za  Lendavo so največ kegljev podrli: Janez Šimon 557, Uroš Zadravec 545 ter Boris Tisovec  in Jože Horvat po 500 kegljev; pri soboški kegljaški ekipi so največ kegljev podrli:  Dušan Pirc 529, Branko Marinič 521 in Dušan Pohovnikar 514 kegljev.

Na 5. rang turnirju igralcev Medobčinske pikado lige Goričko je  v Gostišču Kuzmič v Svetem Juriju na Goričkem zmagal  Tomaž Grah iz Pikado kluba Goričanci iz Radovec, drugi je bil Robert Štertak iz Pikado kluba Slavček iz Gornjih Slaveč na tretje mesto se je uvrstil Damir Hajdinjak iz Priend’s teama od Svetega Jurija in četrti je bil Nikola Prepelič iz Pikado kluba Dado od Grada. Po petih turnirjih vodi  Rene Grah iz Pikado kluba Raj od Grada drugi pa je Tomaž Grah iz Pikado kluba Goričanci.

Na 13. občinskem prvenstvu v namiznem tenisu v Občini Grad je med 30.tekmovalci  med igralci starostne kategorije do 18 let zmagal Rok Cőr iz Kovačevec, drugi je bil Marsel Inašič in tretji Kevin Tanacek oba iz Dolnjih Slaveč.  Med igralci starimi nad 18 let je zmagal Edvard Gomboc iz Vidonec, ki je v finalu premagal Antona Bučka s 3:0. Na tretje mesto se je uvrstil Nikolas Buček, oba od Grada , četrti pa je bil Robert Cőr iz Kovačevec.

Na mednarodnem hitropoteznem šahovskem turnirju na Ptuju je med 28. šahisti iz Hrvaške in Slovenije zmagal Ljutomerčan Jernej Skuhala član Radenske Pomgrada iz Murske Sobote, ki je zbral 7 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Danilo Polajžer in na tretje Andraž Šuta, oba iz Šahovskega društva Ptuj, ki sta zbrala po 7 točk.