V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

16 januarja 2019 Šport


Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Borut Jarc je za prijateljsko  pripravljalno nogometno tekmo proti Črni Gori , ki bo 21.januarja  v gosteh , povabil tudi sedem igralk Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci. V reprezentanco so dobile povabila: Sara Agrež,  Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Zala Meršnik, Anja Prša in Špela Rozmarič. Povabilo je dobila tudi nekdanja igralka Beltinčank Matej Zver, ki zdaj   igra za avstrijski St. Pőlten.

Na dvodnevnem seminarju za nogometne trenerje je v  Portorožu  sodelovalo  450 trenerjev iz celotne Slovenije, ob njih pa so bili tudi gostje iz  Madžarske, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Makedonije.  Med znanimi trenerji ,ki so bili med predavatelji,  je bil tudi slovenski selektor Matjaž Kek, ki je  zbrane nogometne  trenerje posebej pozdravil. O odgovornosti in zakonodaji v športu je predaval Janez Vodičar, o poškodbah igralcev na igrišču pa  dr. Matjaž Vogrin. Posebej zanimivo je bilo predavanje  Luke Milanovića  o pripravah hrvaške nogometne reprezentance za svetovno prvenstvo. Med udeleženci seminarja v Portorožu je bilo tudi   45 trenerjev iz soboške in 13 iz lendavske trenerske organizacije.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je prvoligaška Mura v soboški Fazaneriji premagala  drugoligaško ekipo Beltinec z rezultatom 5:1, ob polčasu je bil izid 1:1. Za Muro so dosegli zadetke: Kevin Žižek dva ter Matic Maruško, Žiga Laci in Žiga Kous; za Beltince je bil strelec zadetka: Patrik Raduha.

V Murski Soboti je bil območno prvenstvo osnovnih šol v dvoranskem nogometu za starejše deklice. Prvo mesto je zasedla Osnovna šola Apače ,ki je premagala Osnovno šolo Beltinci  z 1:0 ter  Osnovno šolo III Murska Sobota z 2:0.  V tekmi za drugo mesto so Beltinci premagali Mursko Soboto z 2:0.  Najboljša strelka je bila Živa Rokavec iz Apač, ki je dosegla tri zadetke.  Na finale državnega prvenstva so se uvrstile učenke Osnovne šole Apače.

V 6. kolu pomurske košarkarske lige je vodilni Sistemorg Beltinci  premagal Športno društvo Murska Sobota z rezultatom 58:50. Za Beltinčane je  Aleš Novak k zmagi prispeval  16 točk, za Mursko Soboto  je  Jure Bilič zadel 14  točk.  Tropicano Bistrica je bila boljša od Košarkarskega kluba Ljutomer s 77:48. Za Bistrico je  Rok Orgolič zadel 17 točk, za Ljutomerčane pa je Jaka Godec  16 točk. Košarkarsko društvo Ljutomer je premagalo lendavski Lindau s 70:54. Za  Ljutomer je zadel Andrej Copot 22 točk in za  Lendavo je dosegel Dušan Frančič 19 točk.

Na januarskem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Denis Gjuran, ki je zbral 7 točk in pol, drugi je bil Boris Kovač s šestimi, na tretje mesto se je uvrstil Jože Gruškovnjak in na četrto Mitja Kovač oba sta zbrala po 5 točk.