V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

20 januarja 2019 Šport


V  12.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti  odbojkarska ekipa Panvite Pomgrada pred okrog 200 gledalci premagala ekipo Hiše na kolesih, nekdanji Triglav iz Kranja , tesno  s 3:2 čeprav so gostje vodili z 2:1.  Za soboško ekipo so zadeli največ točk Aljoša Bogožalec 21, Zlatko Pulko 20, Jakob Rojnik 13  in Gorazd Flisar 10 točk. Pri Kranjčanih sta dosegla največ točk: Janko Bregant 18, Timotej Kos Gal 14 točk ter Miha Mali in Jure Franko po 10 točk.

V ženski konkurenci 11.kola  prve slovenske odbojkarske lige  so igralke   Ankarana Hrvatinov v Kopru premagala Ljutomerčanke s 3:1 čeprav so prvi niz Ljutomerčanke dobile  s 25:23. Za Ljutomer so največ točk zadele: Nataša Anželj 12 ter Maja Makoter, Barbara Petek in Valentina Kosi po 9 točk; pri gostiteljicah je Marina Čorić zadela kar 30 točk.

Odbojkarice Nove KBM Branik so v Mariboru bile boljše od ekipe  Roto Kema s 3:0. Za Pucončanke so največ točk, proti favorizirani ekipami Mariborčank,   zadele: Iva Škraban 6 ter Ana Vilfan in Adela Pintarič po 2 točki; pri Mariborčankah se je odlikovala Ela Pintar s 16.točkami.  

V 11.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane je II. ekipa Panvite Pomgrada v Murski Soboti premagala ravenski Fužinar  s 3:0. Največ točk k zmagi  so za soboške odbojkarje prispevali: Dino Vinkovič 15, Aljaž Küčan 10 ter Val Krajcar  in Aljaž Brinar po 6 točk. Radenčani so prav tako v 3. ligi vzhod zmagali proti  II. ekipi Hoč in zmagali  in to v gosteh s 3:0. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Blaž Ajlec in Nik Škrjanec po 18  ter Saša Ratnik in Jaka Banič po 6 točk.

 V Puconcih so v 11. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane   igralci  Krke iz Novega mesta , ki vodijo na lestvici .  premagali četrto ekipo na prvoligaški lestvici puconsko Kemo s 5:2.  Za Kemo sta zmagala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar po enkrat; za Krko  je srbski igralec na začasnem delu v Novem mestu Lorenzo Lupulescu zmagal trikrat dve zmagi pa je k uspehu novomeške ekipe dodal še Tilen Cvetko.

Ekipa Inter diskonta je na Ravnah na Koroškem  brez sodelovanja  Pucončana Mitje Horvata gladko premagala ekipo Sobote s 5:0.  Sobočani, ki so na zadnjem mestu prvoligaške lestvice še brez zmage,  tokrat pa so znova  nastopili brez Tomaža Roudija in Gregorja Kocuvana a  s 66 letnim veteranom Jožetom Žekšem.

V 11. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je Kegljaški klub Pergola hiše v Radljah premagal Radensko iz Murske Sobote z rezultatom  4,5:3,5. Za Radensko so največ kegljev podrli: Miko Steržaj 622, Jani Steržaj 556 in Mladen Emeršič 549; pri gostiteljih je Ferdo Cigler podrl 608 kegljev.  V ženski konkurenci prve B slovenske kegljaške lige je  Adria v Ankaranu premagala  Radensko s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrle: Marika Kardinar  577, Sonja Tibaut 543 in Nataša  Muršič 540 kegljev; pri Adrii se je odlikovala Nives Samec s 566. podrtimi keglji.

V  drugi prijateljski pripravljalni mednarodni nogometni je Mura v Murski Soboti  premagala drugoligaško ekipo Medžimurja iz Čakovca s 3:1.  Za Muro so dosegli zadetke: Nino Kouter, Tomi Horvat in Amadej Maroša častni zadetek za goste iz Hrvaške je dosegel iz 11 metrovke Domen  Patetta.

Prvi dan dvodnevnega mednarodnega nogometnega turnirja v organizaciji Nogometnega kluba Čarda iz Martjanec, ki poteka v Murski Soboti , sodeluje okrog 500 mladih nogometašev iz Hrvaške in Slovenije so igrali mladi v dveh starostnih kategorijah. Med 7 letniki je zmagala Radenska Slatina  pred Vipollom iz Veržeja, soboško Muro in Podravino iz Ludbrega na Hrvaškem.  Med 11 letniki je zmagal Aluminij iz Kidričevega pred Muro, Radensko Slatino in Planiko iz Turnišča. Danes igrajo mladi še v starostnih kategorijah  U – 9 in U – 13.

Ženski nogometni klub Goričko Stanjevci je pri Gradu na Goričkem pripravil prvi turnir  zimske lige v malem nogometu za igralke starostne kategorije U – 13  na katerem je med osmimi ekipami zmagala II.  ekipa Ženskega nogometnega kluba Pomurje iz Beltinec pred Savinjo iz Celja, tretja je bila Olimpija iz Ljubljane, četrti Maribor peti Grad šesta je bila I. ekipa Pomurja, sedma II. ekipa Goričkega in na osmo mesto se je uvrstila  I. ekipa Goričkega iz Stanjevec.   Drugi turnir v malem nogometu  bo na programu 9. februarja v Radljah ob Dravi.

Na 50.  mednarodnem turnirju v judu v spomin na Pohorski  bataljon  je v Slovenski Bistrici sodelovalo  144 tekmovalcev iz 29 klubov. V članski konkurenci  je v svoji težnostni kategoriji zmagal Narsej Lackovič iz ljutomerskega Partizana. V kadetski konkurenci je bil tretji v svoji kategoriji Luka Denša iz Kluba borilnih veščin Lendava in med kadetinjami se je uvrstila na tretje mesto Sara Vrbančič iz Ljutomera.

V Ormožu na 4.turnirju državne strelske lige  so v soboto tekmovali mladi strelci. Med mladinci je v streljanju s standardno zračno puško bil tretji Leon Režonja iz Turnišča. V kadetski konkurenci posamično je zmagal Jure Sočič tretji  je bil Patrik Farkaš oba iz soboškega strelskega društva.  Moštveno v kadetski konkurenci je bilo  drugo Strelsko društvo  Kolomana Flisarja s Tišine v postavi:  Lina Miholič, Iztok Rebrica in Tadej Kuhar, tretje pa je bilo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika v postavi: Saša Gavrič, Lara Podgoršek in Lena Bakan Urisk.

V Ankaranu je bilo drugo  kolo državne lige v streljanju s serijsko zračno puško za paraplegike.  Prvo mesto je zasedla ekipa Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote v postavi: Slavko Dunaj, Leon Jurkovič in Franc Baum. V posamični konkurenci je zasedel Slavko Dunaj, drugi je bil Venceslav Bezjak in tretji Leon Jurkovič vsi iz prekmursko prleškega društva paraplegikov.

Na 4. turnirju  regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško je v Gornji Radgoni med 46. strelci zmagal Martin Marič iz Domajinec, drugi je bol Fran Kurnik iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija pri Vidmu ob Ščavnici in tretji Marjan Zadravec iz Ljutomera.  Moštveno so med 12.ekipami zmagali  Domajinci v postavi: Martin Marič, Goran Gyoha in Denis Benko, drugi so bili strelci Janka Jurkoviča in tretji Bakovci.

V Murski Soboti je bil 7. rokometni turnir v spomin na Vladimirja Roškarja  – Žikija na katerem je zmagala prvoligaška ekipa  Jeruzalema  iz Ormoža, ki je premagala  soboško Pomurje s 33:26 in  Krško z 32:25. V preostalem srečanju je Krško premagalo Pomurje s 33:26 in osvojilo drugo mesto pred Pomurjem,ki je bilo tretje. Najboljši igralec turnirja je bil Filip Bombek iz Pomurja strelec Rok Žuran iz Ormoža z 21. zadetki in vratar  Tomislav Balent iz prvoligaške ekipe Ormoža. 

V 8. kolu druge ptujske medobčinske košarkarske lige Parkl je v Murski Soboti Košarkarski klub Nona  premagal Sladki Vrh z rezultatom 93:58. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Juraj Bilič 19, Tomaž Novak 16 in Igor Kuzmič 14; pri Sladkem Vrhu se je odlikoval Denis Vidovič z 18.točkami.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad  in Osnovna šola I Murska Sobota sta  družno pripravila v Murski Soboti  posamično regijsko prvenstvo Pomurja v šahu za tekmovalce iz šahovskih klubov.  Med  dečki starimi do 8 let je zmagal Miloš Kolar iz  Šahovskega društva Gornja Radgona, med 10 letniki je postal pomurski prvak Tian Mohar  iz Radenske Pomgrada, v starostni skupini do 12 let je zmagal Mak Kovač, in med 14 letniki Maj Pintarič oba iz Radenske Pomgrada. Med starostno kategorijo U – 20  je bil zmagovalec Andre Keglevič iz Gornje Radgone. V ženski konkurenci starostne kategorije do 20 let je zmagala Vita Kološa Kušej iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz  Murske Sobote.