V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

21 januarja 2019 Šport


Gimnastična zveza Slovenije  je na posebni slovesnosti v Ljubljani  podelila priznanja najboljšim športnicam in športnikom za tekmovalne dosežke v letu 2018. Najboljša akrobatka v mladinski konkurenci je bila v letu 2018  15 letna Lara Erniša,, ki je dobila priznanje  tudi za drugo mesto v absolutni konkurenci,   na tretje mesto  se je uvrstila 15 letna Maja Čopi , obe iz Društva za športno rekreacijo Murska Sobota, kjer je njun trener Danijel Štraus.

Na sredozemskem dvoranskem atletskem prvenstvu v Miramasu v Franciji  je za slovensko reprezentanco nastopil tudi Nino Celec doma  od Grada  na Goričkem član Atletskega kluba Slovenska Bistrica. V skoku v daljino je Nino Celec,  žal samo z enim veljavnim skokom dolgim 703 cm,  zasedel sedmo mesto.

Nogometni klub Čarda iz Martjanec je v dveh dneh gostil v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti  okrog 500 mladih nogometašev iz Hrvaške in Slovenije na mednarodnem turnirju v štirih starostnih kategorijah.  O sobotnih rezultatih smo že poročali, včeraj pa so med 9 letniki zmagali nogometaši Mure pred Vipollom iz Veržeja, Miklavžem in Radensko Slatino. V starostni kategoriji U – 13je zmagal Rudar iz Murskega Središča pred Slunjem obe  iz Hrvaške tretja je bila puconska Kema in četrti Vipoll iz Veržeja.

Drugi dan  4. turnirja v državnih strelskih ligah ki ga je pripravilo Strelsko društvo Kovinar iz Ormoža v Veliki Nedelji  so bile uspešne tudi pomurske ekipe s svojimi strelci. V prvi A ligi  je s standardno zračno puško  posamično Robi Markoja iz Turnišča bil  13., moštveno pa so bili Turniščani peti. V streljanju z zračno pištolo je bil Dominik Vnuk šesti posamično, ekipno pa so bili Turniščani  osmi. V prvi B državni ligi so zmagali Črenšovci  pred Ljutomerom, Mursko Soboto in Gančani. Posamično je zmagal  Peter Šomogy iz dobrovniškega Jezera, drugi je bil Mitja Černi iz Gančan in tretji Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota.

V 8. kolu ženske ekstra košarkarske lige je Pomurje v Murski Soboti  premagalo ekipo Jelše iz Šmarja z rezultatom 69:35. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Aneja Stojko 15, Simona Kuzma 14, Miha Žekš 10, Kiara Marinič 9 in Alja Samec 8 točk; pri ekipi Jelše je zadela Katarina Rumpf 12 točk. Na lestvici vodi Ledita iz Domžal pred soboškim Pomurjem, v nedeljo ob 16.uri prihaja v Mursko Soboto ekipa Felixa Trbovlje.

Športna zveza Beltinci  je pripravila nogometni turnir v dvoranskem nogometu za pokal Občine Beltinci  kjer so nastopile ekipe iz vseh osmih krajevnih skupnosti. V tekmi za prvo mesto so Gančani premagali Bratonce s 3:1, v tekmi za tretje mesto  je bilo Dokležovje boljše od Beltinčanov s 7:6. V revijalni nogometni tekmi je reprezentanca športne zveze okrepljena z beltinskimi legendami  premagala reprezentanco  občinske uprave okrepljeno s politiki z rezultatom 3:2.

Na drugem mednarodnem konec tedenskem šahovskem turnirju v Bakovcih je v članski konkurenci med 30. šahisti zmagal  Jernej Skuhala z 8.točkami drugi je bil Denis Gjuran in tretji Boris Markoja, ki sta zbrala po 7 točk. Med  12. mladimi šahisti je zmagal  Lenard Librecz iz Madžarske z 9,5 točkami drugi je bil Tim Hozjan z devetimi in tretja Ema Žlebič, ki je zbrala 8 točk.