Domov

Šport in šah

26 januarja 2019 Šport


V  13.kolu prve A slovenske odbojkarske lige za članice so  v Ljutomeru igralke Calcita Volleya iz Kamnika premagale Ljutomerčanke z rezultatom 3:0. Za Ljutomer so zadele največ točk: Nataša Anželj 10, Kaja Makoter 7 ter Valentina Kosi in Sara Kutnjak po 3 točke; pri Calcitu se je odlikovala Katja Mihalinec s 16.točkami.

V Murski Soboti  je v derbiju  10. kola v  2. slovenski odbojkarski ligi, vzhod za članice ekipa Braslovč premagala Soboto z rezultatom 3:0. Za Soboto so največ točk na tekmi zadele: Katja Saje 11, Karolina Pavlič in Pia Puklavec po 8 in Ana Kolmanič 7 točk. Po nepopolnem 10. kolu vodi Braslovče  s 30.točkami, odbojkarice Sobote  imajo na tretjem mestu 22 točk.

V 12. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod so košarkarji Branika v Murski Soboti premagali ekipo Radenske Creativa z rezultatom 78:76.  Mariborski košarkarji so bili najboljši v drugi četrtini, ki so jo dobili s 30:20, soboški košarkarji pa so bili odlični v tretji četrtini, ki so jo dobili z rezultatom 20:8 a je bilo to premalo za končno zmago. Na lestvici po nepopolnem 12. kolu vodi Vojnik z 21. točkami, Radenska Creativ na drugem mestu ima 19 točk in Branik na tretjem 18 točk.

V uvodni tekmi 8. kola pomurske košarkarske lige  je Športno društvo Murska Sobota presenetljivo premagalo drugo uvrščeno Košarkarsko društvo Ljutomer z rezultatom 76:60. Po nepopolnem 8. kolu vodi na lestvici Sistemorg Beltinci s 14.točkami, drugo je Košarkarsko društvo Ljutomer s 13.točkami in na četrtem mestu  Športno društvo Murska Sobota, ki ima 11 točk.

Iz Ženskega košarkarskega kluba Pomurja  smo dobili obvestilo, da je nedeljska tekma  ženske ekstra lige  v Murski Soboti med Pomurjem in Feliksom iz Zasavja  na prošnjo gostov odpovedana in bo odigrana v kasnejšem terminu.

V prvem kolu državne lige v showdovnu  – namiznem tenisu za slepe in slabovidne so   v Mariboru  tekmovali tudi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih iz Murske Sobote. V ženski konkurenci  se je na tretje mesto uvrstila Silva Mlinarič, Dragica Šernek  je bila četrta. V moški konkurenci je zmagal Tomaž Detelbach, drugi  je bil Dušan Cigüt.

V Turnišču je bil 4.turnir  regijske kadetske lige v streljanju. V tekmi z zračno puško je med kadeti zmagal Jure Sočič iz Murske Sobote drugi je bil Andrej  Majhen iz Ormoža in tretji Leon Režonja iz Turnišča. Med kadetinjami je zmagala Laura Podgoršek iz Dobrovnika pred Brino Stajnko iz Ljutomera tretja je bila Lina Miholič s Tišine. V tekmi z zračno pištolo je  med kadeti zmagal Timotej Plahut, drugi je bil Blaž Serdt oba iz Murske Sobote.  Moštveno je zmagalo Strelsko društvo Kolomana Flisarja iz Tišine v postavi: Iztok Rebrica, Tadej Kuhar in Lina Miholič, drugo je bilo Jezero iz Dobrovnika v postavi: Lena Bakan Urisk, Nika Vuk in Laura Podgoršek tretji je bil Kovinar iz Ormoža.

Tretji turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju so  v Murski Soboti odigrali tudi mladi hokejisti. Med 13 letniki  je I. ekipa Lipovec premagala  II. ekipo Lipovec s 3:1, Moravske Toplice so bile boljše od predanovskega Triglava s 3:0, II. ekipa Lipovec je premagala Triglav s 3:0, I. ekipa Lipovec je premagala  Moravske Toplice s 3:1, Moravske Toplice pa so premagale II. ekipo Lipovec s 3:1. Najboljši strelec na 3. turnirju je bil Alen Maučec s 3 zadetki. Med 10 letniki je I. ekipa Lipovec premagala II. ekipo Lipovec s 7:6. Moravske Toplice so  premagale I. ekipo Lipovec s 5:1 in II. ekipo Lipovec z 2:0.  Finalni turnir državnega prvenstva, tudi za mlade hokejiste,  bo 3. februarja v Murski Soboti.

V tekmovanju štajerske kadetske šahovske lige je v Mariboru  med 21 .šahisti med   15 letniki zmagal Luka Vaupot iz Osnovne šole Slovenj Gradec s 7.točkami, na 8. mesto se je uvrstil Rene Žižek iz Osnovne šole Tišina s 4.točkami. Med 12 letniki je med 37. šahisti zmagal Gašper Drevenšek iz  Osnovne šole Angela Besednjaka iz Maribora s 6.točkami in pol , na 15. mesto  se je uvrstil Izidor Casar iz Osnovne šole Bogojina, ki je zbral 4 točke.