Domov

Šport in šah

27 januarja 2019 Šport


V 13. kolu prve A slovenske odbojkarske lige  za članice so igralke Roto Keme, zaradi zasedenosti dvorane v Puconcih, v  dvorani ekonomske šole v Murski Soboti gostile ekipo Ankarana Hrvatinov in jo premagale s 3:0 kar je  njihova tretja zmaga v ligi. Za  Roto Kemo so največ točk zadele: Iva Škraban 19, Adela Pintarič 10 in Diana Oletič 8 točk; pri gostjah je Karin Pavič zadela 10 točk.Odbojkarice Calcita Volleya iz Kamnika so že v petek v Prlekiji premagale odbojkarice Ljutomera s 3:0. V 10. kolu v  2. slovenski odbojkarski ligi, vzhod so v derbiju kola igralke  Braslovč, ki vodijo na lestvici,  premagale v Murski Soboti odbojkarice Sobote s 3:0.V  10.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice je Murania v Lendavi premagala Karvoley Kostman iz Mislinje s 3:1 kar je bila četrta zmaga lendavskih odbojkaric. V 13.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je v Kanalu Salonit Anhovo premagalo soboško Panvito Pomgrad ,ki je nastopila brez kapetana Gorazd Flisarja, s 3:0.  Za soboške odbojkarje so dosegli največ točk: Aljoša Bogožalec 11, Zlatko Pulko 10 in Jakob Rojnik 4; pri Salonitu Anhovem sta dosegla Franc Peterlin in Matic Vrtovec po 13 točk. V 12. kolu 3. slovenske odbojkarske lige ,vzhod sta obe pomurski ekipi zmagali. Radenčani ,ki vodijo na lestvici, so pred domačimi gledalci premagali  ekipo Korvoleya iz Mislinje kar je njihova 12 zmaga v ligi. Za Radence so največ točk  dosegli: Nik Škrjanec 19, Primož Horvat 8 in Tomaž Ajlec 6 točk.  Odbojkarji II. ekipe Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  so v gosteh premagali Mežico s 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Val Krajcar 11, Dino Vinkovič,  Aljaž Brinar in Uroš Kovačec po 9 točk.

Na večdnevnem strelskem tekmovanju  v Münchnu sta za slovensko reprezentanco nastopila tudi dva pomurska strelca. Med člani se je s standardno zračno puško Robi Markoja iz turniškega društva  s 616,1 krogom uvrstil na 86. mesto, Jure Sočič iz  soboškega društva  se je med mladinci s 612,6. krogi uvrstil na 61. mesto.

V Mariboru sta bili dve državni prvenstvi v judu za mlade tekmovalce.  V kadetski konkurenci je nastopilo 151 judoistov iz 29 klubov.  Med pomurskimi judoisti so  osvojili naslove državnih prvakov:   David Žido iz Murske Sobote, Luka Denša iz Kluba borilnih veščin Lendava in Miha Rudolf iz ljutomerskega Partizana, drugi je bil Blaž Emeršič iz Ljutomera in tretji Blaž Küplen iz  Murske Sobote.

Med kadetinjami je bila tretja Sara Vrbančič iz ljutomerskega Partizana.Med starejšimi dečki in deklicami je sodelovalo 219 tekmovalcev iz 44 klubov. Med starejšimi dečki so si tretja mesta priborili:  Oskar Balažic iz Murske Sobote, Rok Mujdrica iz Kluba borilnih veščin, Aljoša Hladen iz Ljutomera ter Gabrijel Lipič in Alen Tirović oba iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci.  Med starejšimi deklicami je naslov državne prvakinje osvojila Leila Mazouzi iz Beltinec, druga je bila Laura  Vrbančič iz Ljutomera tretji mesti pa sta zasedli: Veronika Horvat iz Kluba borilnih veščin in Nela Gerič iz Judo kluba Lendava.  Prvič so na državnem prvenstvu sodelovali tekmovalci Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote med katerimi so Bor Berlak, Uroš Bojnec in Mark Šantl osvojila sedma mesta v svojih kategorijah.

Na dvoranskem državnem prvenstvu v atletiki za pionirje so se v Novem mestu odlično odrezali mladi atleti novega Pomurskega atletskega kluba Goričko od Svetega Jurija ,ki so osvojili tri državne naslove. Zmagala je štafeta 4 x 200 metrov v postavi: Niko Forjan, Tadej Pajek, Timon Mešić in Gal Skledar v času 1:39,36. V teku na 60 metrov je postal državni prvak Gal Skledar v času 7,39 , v teku na 300 metrov pa je zmagal Niko Forjan v času 36,68.

V 12.kolu prve B slovenske kegljaške  lige za članice je Radenska  iz Murske Sobote  na kegljišču Vikenda v Radencih  premagala Slovenj Gradec z 8:0 Za Radensko so največ kegljev podrle:  Nataša Muršič 539, Cvetka Štiberc 535 in Marika Kardinar 530 kegljev.  Pri Slovenj Gradcu je  Ana Oder podrla 512 kegljev. V 12. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane  je Brest iz Cerknice v Radencih premagal  Radensko s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 563, Miko Steržaj 547 in Jani Steržaj 538 kegljev; pri Brestu je Franci Velišček podrl 603 keglje. V 14. kolu  območne kegljaške lige  je II. ekipa Radenske premagala II. ekipo Miklavža z 8:0. Za Radensko so največ kegljev podrli: Ivan Lesjak 516, Dušan Pohovnikar 509 in Oto Kos 503 keglje; pri Miklavžu je Milan Mitrovič podrl 488 kegljev.

Na  prvem državnem rang  turnirju v klasičnem pikadu je v organizaciji Pikado kluba Friend’s team v Svetem Juriju na Goričkem sodelovalo 42 igralcev in 12 igralk.  Med člani je zmagal Mitja Habjan iz Poljčan, drugi je bil Sašo Vütek iz Beltinec tretja  sta bila:  Zdravko Mihajlovič iz Maribora in Leon Mertük iz Križevec pri Ljutomeru, šesto mesto sta si razdelila Damir Hajdinjak in Rok Durič iz domačega Friend’s teama.  Med članicami je zmagala Mojca Škafar iz Beltinec, druga je bila Jasmina Hartman iz Radelj ob Dravi na tretje mesti sta se   uvrstili: Nataša Kranjc iz Ivanjkovec in  Urška Drvarič Grah od Grada na Goričkem.

V četrti pripravljalni nogometni tekmi je v soboški Fazaneriji Mura premagala vodilno ekipo 2. slovenske lige Radomlje s 6:0. Za Muro so dosegli zadetke: Luka Šušnjara, Nino Kouter, Filip Perčič, Žan Karničnik, Tomi Horvat in Amadej Maroša. Beltinčani so gostovali pri prvoligaški ekipi Celja in utrpeli poraz s 7:0. En zadetek za Celjane je dosegel tudi  Mitja Lotrič z Vaneče.

Nogometni klub Odranci gosti  4.  dvodnevni nogometni  turnir z naslovom: Otroci gremo na igrišče. Med 7 letniki je v finalu  Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci premagal Vipoll iz Veržeja z 2:1, v tekmi za tretje mesto so Križevci premagali Odrance s 3:2. Med 9 letniki so Puconci v finalu premagali Ženski nogometni klub Pomurje s 4:2. V tekmi za tretje mesto so Odranci bili boljši od Bistrice s 4:0. Danes poteka v Odrancih še turnir v starostnih kategorijah U – 11 in U – 13.

Na Ptuju je bilo državno prvenstvo Zveze slepih in slabovidnih Slovenije v šahu.  Med tekmovalci Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota je bil Ciril Kavaš 18., Anton Topolnik 19. in Danilo Kreslin 20, vsi so zbrali po štiri točke.