V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport in šah

28 januarja 2019 Šport


V  organizaciji Namiznoteniškega kluba Sobota je bil v Murski Soboti dvodnevno  finale 28. moštvenega državnega prvenstva v namiznem tenisu  za kadete  in kadetinje na katerem je sodelovalo  po osem ekip, ki so si priborile pravico nastopa na finalu po  kvalifikacijskih turnirjih.  Med kadeti je naslov državnega prvaka osvojila puconska Kema v postavi:   Jure Smodiš, Jan Lipič in Nino Šegula, drugi je bil Mengeš tretji Arrigoni iz Izole in četrta Savinja iz Luč. Pri kadetinjah je postala  državna prvakinja ekipa Mengša pred ravenskim Fužinarjem Inter diskontom, Letriko iz Vrtojbe ,  četrta  je bila Kema v postavi:  Živa Dogar,  Blažka Harkai, Lara Belaj in Ana Gyergyek, ekipa Sobote v postavi: Eva Hauko, Eva Horvat in Dajana Gošnjak Stojko je bila šesta.  

Na drugem mednarodnem  turnirju v športnem karateju je v Slovenskih Konjicah  med 88 klubi iz 12 držav uspešno  nastopila  karate sekcija ljutomerskega Partizana. V katah je v svoji starostni  kategoriji  zmagala Taja Plohl, tretji mesti sta zasedli: Nuša in Tija Janžekovič peta pa je bila Hannah Vela Rauter. V borbah  je dve drugi mesti osvojila Tanja Vrbnjak, tretje mesto pa si je priborila Nuša Janžekovič.

V Ljubljani je bilo štiridnevno združeno državno prvenstvo v plavanju za člane, mladince in kadete. Med 376 plavalci iz 28 klubov so nastopili tudi trije tekmovalci Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci. Najbolje se je med kadetinjami uvrstila Saša Korpič, ki je bila deveta na 200 metrov prsno in 14. na 100 metrov mešano in 50 metrov prsno. Domen Bogdan se je najbolje uvrstil na 100 metrov prsno  in 100 metrov hrbtno, kjer je zasedel 14. mesto. Najstarejša plavalka  v ekipi Eszter Horvath je lahko nastopila v absolutni kategoriji in se najbolje odrezala na 200 metrov hrbtno, kjer se je uvrstila na 18.mesto.

V 8. kolu 2. slovenske kegljaške lige vzhod za članice je vodilni  Ceršak v Radencih premagal Lendavo z rezultatom 6:2.  Za Lendavo so največ kegljev podrle:  Cilka Ščap 493, Gabrijela Kolar Donko 482 in Slavica Hozjan 480 kegljev.

Drugi dan 4. tradicionalnega turnirja v dvoranskem nogometu z naslovom »Gremo otroci na igrišče« so   v Odrancih med  11 letniki zmagali Odranci, ki so bili v finalu boljši od Nafte 1903 z rezultatom 2:1 tretja je bila Planika iz Turnišča. V starostni skupini U – 13 so zmagali Odranci, ki so po kazenskih strelih premagali Puconce s 3:2 v rednem delu je bil izid 2:2. Na tretje mesto se je uvrstila Nafta 1903 iz Lendave. V dveh dneh je v Odrancih sodelovalo 34 nogometnih ekip z okrog 300 nogometaši.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Cikel slovenskih železnic je v Ljubljani med 74. šahisti zmagal Evald Ule iz Podpeči, ki je zbral  7 točk in pol. Med pomurskimi šahisti  se je Matjaž Kodela iz lendavske Rokade  s šestimi točkami uvrstil na 13. mesto, Maja Vučko doma iz Ižakovec, zdaj članica Kočevja pa je bila 23., zbrala  je pet točk.

V tem tednu bomo doživeli kar nekaj razglasitev najboljših športnikov in športnic  v letu 2018. Prvi bodo prireditev z izborom športnikov leta pripravili v Športni zvezi Lendava, prireditev  bo na programu v sredo 30.januarja ob 18. v prostorih trgovskega centra Špar Kocet v Lendavi.