Domov

Šport in šah

2 februarja 2019 Šport


V Prekmurski vasi v Tešanovcih je bila sinoči 21. razglasitev najboljših športnikov in športnic  v Občini Moravske Toplice za leto 2018. Priznanja najboljšim so podeljevali župan Moravskih Toplic  Alojz Glavač ter predsednik športne zveze Branko Recek in  podpredsednik  Štefan Ferencek.

Med športnicami je zbrala  največ glasov hokejistka  in članica državne reprezentance Petra Dervarič.  Na drugo mesto se je uvrstila  telovadka Lara Erniša in na tretje nogometašica Luana Zajmi.

Med  športniki je dobil največ glasov namiznotenisač Luka Norčič član prvoligaške ekipe puconske Keme,  drugi je bil nogometaš Luka Sočič in tretji hokejist Dejan Küčan.

Med športnimi društvi je komisija izbrala  za najboljšega Klub malega nogometa Mlajtinci. Drugi med športnimi ekipami je Hokejski klub Moravske Toplice in tretje Športno društvo Čarda iz Martjanec.

Med perspektivnimi športniki so dobili priznanja: hokejistka : Ema Vőrőš in Jožek Sambt, atlet Gal Skledar, nogometaš Jan Kocet  in namiznotenisači: Jan Lipič ter Jure in Rok Smodiš. Priznanja za prispevek k športu so dobili tudi Vrtci Občine Moravske Toplice, Dvojezična osnovna šola Prosenjakovci , Osnovni šoli Fokovci in Bogojina in za prispevek k športu med starejšimi Društvo upokojencev Moravske Toplice. Plaketo za zaslužnega športnega delavca je dobil Slavko Vukan iz Motvarjevec in za 40 letnico delovanja Športno  društvo  Filovci. Prireditev  je obogatil kvintet Etermum.

V Murski Soboti poteka 25. odprto državno prvenstvo za zdravnike  v dvoranskem nogometu na katerem sodelujejo tudi gostje iz sosednje Hrvaške V prvi današnji tekmi je  Zdravniško društvo DOC Murska Sobota s 3:1 premagalo zdravniško ekipo Celja. Za soboško zdravniško ekipo je dosegel vse tri zadetke Luka Šošić, za Celjane je dosegel častni zadetek Zvonko Prelog.

V uvodni tekmi 14.kola v prvi A  ženski državni odbojkarski ligi je Gen Volley v Novi Gorici premagal  Ljutomerčanke s 3:0. Za  Gen Volley je 13 točk prispevala k zmagi Pia Blažič,  za Ljutomer  so največ točk zadele: Kaja Makoter 6, Valentina Kosi 4 in Nataša Anželj 3 točke.

V 13.kolu 3. slovenske košarkarske lige  vzhod je Radenska Creativ sinoči v Murski Soboti  premagala Zagorje z 72:61. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Merlin Zahaj 18, Igor Spešič 14. Elvis Šarkinović 11, Tilen Kukel 8  in  Mitja Gomboc 7 točk; pri Zagorju je Martin Kosin zadel 28 točk.

V 9. kolu  prve ptujske  medobčinske košarkarske lige  so Beltinci v gosteh  premagali Kidričevo z rezultatom 73:65. Za Beltince sta največ točk k  drugi zmagi v ligi prispevala: Aleš Novak 26 in Leon Zver 14 točk.

V tretjem kolu državne lige v streljanju z zračnim orožjem za paraplegike je v Slovenski Bistrici ekipa Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije  iz Murske Sobote v postavi: Slavko Dunaj, Jožef Franc in Leon Jurkovič zasedla prvo mesto. Na drugo mesto so se uvrstili Mariborčani tretji  so bili strelci Istre in Krasa.  Posamično je med   paraplegiki zmagal Jožef Franc s 372.krogi,ki je bil boljši tudi olimpijca Franca Pinterja iz Slovenske Bistrice, ki je zadel 369 krogov. Med tetraplegiki je zmagal Slavko Dunaj s 373.krogi pred Venčeslavom Bezjakom s 360. in Leonom Jurkovičem vsi iz prekmursko prleškega društva s 359.krogi.

Teniški klub Murska Sobota je na igriščih v novi dvorani pripravil turnir teniških šol vzhodne Slovenije, kjer je sodelovalo 26 igralcev in igralk.  V mini tenisu se je Sofija Jurjovič iz soboškega kluba uvrstila na 3. do 4. mesto. V tenisu za igralce stare 10 let je bil drugi Jakob Cigüt;  med igralci nad 13 let pa se je Timotej Ilič oba iz soboškega kluba  prav tako uvrstil na drugo mesto.

Na februarskem hitropoteznem šahovskem turnirju za mladince je  v Murski Soboti zmagal Maj Pintarič z 2,5 točkami, drugi je bil Dani Lenček Kranjec z dvema  in tretji Joži Lenček Kranjec s točko in pol. Jutri  ob 9.uri bodo imeli pomurski šahisti na programu  3. mednarodni konectedenski šahovski turnir v Motelu Čarda v Nemčavcih.