V etru
Danes v Pomurju Sloveniji in svetu
Domov

Šport in šah

3 februarja 2019 Šport


V Murski Soboti je Zdravniško društvo DOC Murska Sobota pripravilo 25. odprto državno prvenstvo v dvoranskem nogometu za zdravnike. Na  turnirju so zmagali soboški zdravniki, ki so premagali: Celje s 3:1, Tim Zagreb  in Bratstvo iz Hrvaške obakrat s 4:0 ter ekipo DNK Zagreb s 6:0. Ekipa soboških zdravnikov  v postavi: Peter Kiraly Gorazd Kovač, Nejc Jelenko, Vedran Lazarevič, Robert Golob, Luka Šošič, Gregor Nemec, Gregor Gruškovnjak in Igor Mijatović je pod taktirko Mladena Pretnerja  zmagala brez poraza. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa DNK Zagreb in na tretje Tim Zagreb. Najboljši vratar je bil Peter Kiraly in igralec Luka Šošič oba iz soboške ekipe.

Na  sočasnem  mednarodnem  veteranskem turnirju je  v Murski Soboti  je med  ekipami iz Madžarske in Slovenije zmagal Old boys  iz Murske Sobote pred ekipo Mure Finthnik in Nafto iz Lendave. Najboljši igralec je bil Goran Gutalj in vratar Jože Vegič.

V Novem mestu je  bilo državno prvenstvo  za mlajše mladince  in mladinke v dvoranski atletiki na katerem so sodelovali tudi pomurski atleti. Najbolje se je odrezal  Maj Janža, ki je postal državni prvak v teku na  400 metrov z  osebnim rekordom 51,18.V Novem mestu je bil tudi mednarodni atletski miting, kjer je  Nino Celec od Grada član Atletskega kluba Slovenska Bistrica  v skoku v daljino s 713 cm zasedel prvo mesto. V teku na 200 metrov je bila Natalija Pavlinjek sedma v času 27,79.

Nogometni klub Rakičan je bil organizator 11.  mednarodnega Valentinovega turnirja v dvoranskem nogometu na katerem je v Murski Soboti v dveh kategorijah sodelovalo 18 ekip z okrog 200 nogometaši. Med 9 letniki je zmagal Vipol iz Veržeja, ki je v finalu premagal  II. ekipo Tabora iz Maribora z 2:1 v tekmi za tretje mesto je I. ekipa Tabora bila boljša od Puconec z 2:0. Najboljši vratar je bil Leon Novikov iz Kungote, strelca pa Nino Križanič iz Vipolla iz Veržeja in Jure Rak iz Tabora Maribor. Med 11 letniki je zmagala ekipa Maribora, ki je bila v finalu boljša od Rakičana s 3:0. V tekmi za tretje mesto je Maribor – vijolični premagal Slatino Radence z 1:0. Najboljši strelec je bil Žiga Vegan in vratar Fabio Časar.

V prijateljski nogometni tekmi je Nafta 1903 v Lendavi  premagala Ljutomer s 6:1. Za Nafto so dosegli zadetke: Alen Ploj 4 ter Ronald Paku in Jaka Bizjak; za Ljutomer je dosegel zadetek  Jeremi Bukovec.  Aluminij  je  Kidričevem premagal Beltince s 3:0; za Aluminij so dosegli zadetke: Nemanja Jakšić, Nikola Leko in Ilija Martinović.

V Murski Soboti je bil seminar za nogometne trenerje na katerem je sodelovalo 110 udeležencev iz soboške in lendavske trenerske organizacije med gosti pa so bili tudi nogometni trenerji iz Varaždina in  Čakovca.  Seminar je obiskal tudi predsednik Zveze nogometnih trenerjev Slovenije Rudi Bračič,  med predavatelji pa sta bila tudi nekdanja selektorja slovenskih nogometnih reprezentanc Zdenko Verdenik in Damir Rob. Zdenko Verdenik je predaval o  ogrevanju  igralcev in vodenju ekipe,  Damir Rob pa je predstavil  delo inštruktorske službe  za  klube na območjih medobčinskih nogometnih zvez Murska Sobota in Lendava.

V 14.kolu prve državne odbojkarske lige je v Murski Soboti  novomeška Krka  proti pričakovanju premagala Panvito Pomgrad z rezultatom 3:1.  Za soboške odbojkarje so dosegli največ točk: Zlatko Pulko 22, Gorazd Flisar 15 in Aljoša Bogožalec 12 točk; pri Krki se je odlikoval  David Kumer s 16.točkami.

V  13. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane so v pomurskem derbiju   v Murski Soboti Radenci , s 13. zmago v ligi, premagali II. ekipo Panvite Pomgrada s 3:0. Za Radence so največ točk zadeli: Nik Škrjanec 15 Blaž Ajlec 11, Tomaž Horvat  9 in Saša Ratkai 6 točk; pri soboških odbojkarjih  sta po 8 točk dosegla: Dino Vinkovič in Val Krajcar, Blaž Grabar 5 ter Aljaž Küčan in Aljaž Brinar po 4 točke.

V prvi  A slovenski odbojkarski ligi za članice je Calcit v Kamniku premagal Roto Kemo Puconce s 3:0.  Za Roto Kemo so največ točk dosegle: Iva Škraban 14, Ana Vilfan 10 in Nuša Svetanič 4 točke; pri Calcitu se je odlikovala Katja Mihalinec s 14.točkami.  Že v petek je Gen Volley v Novi Gorici premagal odbojkarice Ljutomera s 3:0.

V 11.kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod so odbojkarice Sobote v Mislinji premagale Korvoley s 3:1. Za Soboto so največ točk k zmagi prispevale: Ana Kolmanič 16, Katja Saje 14 in Pia Puklavec 8 točk.

V  11. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod   za članice je Murania iz Lendave v gosteh premagala Mežico s 3:1.

V 12.kolu prve slovenske namiznoteniške lige  za člane je Kema v Izoli premagala Arrigone s 5:2.  Za Kemo je trikrat zmagal Tomaž Pelcar, dvakrat pa je zmagal Luka Norčič. Ekipa Sobote je pomembno tekmo za obstanek v prvi ligi proti Savinji izgubila s 5:2. Tekma bi morala biti v Murski Soboti a so jo Sobočani zaradi zasedenosti vseh dvoran morali igrati v gosteh. Za Soboto je dvakrat zmagal Tomaž Roudi, pri Savinji pa se je odlikoval 40 letni Jure Slatinšek s tremi zmagami.

V  ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige so Arrigoni v Izoli premagali puconsko Kemo s 5:1, edino zmago je dosegel za Kemo Staša Matis.

V  13.kolu prve B slovenske kegljaške lige je moška ekipa Radenske iz Murske Sobote v Bežigradu premagala Taborsko Jamo s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 617, Miko Steržaj 602 in Milan Kovačič 575 kegljev. Ženske ekipa Radenske je v prvi B ligi izgubila v gosteh proti Trebnjemu s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrle: Nataša Muršič 560, Cvetka Štiberc 556 in Sonja Tibaut 539 kegljev.

V 14 .kolu prve B slovenske rokometne lige za člane je  Črnomelj premagal Pomurje z 39:35 čeprav je Pomurje ob polčasu vodilo s 23:19. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Jan Osterc 13, Jernej Hedel 7 in Boštjan Žižek Cvetko 6 zadetkov.

V Rakičanu je bilo medobčinsko šahovsko prvenstvo za invalide. Med  34. šahisti je zmagal Igor Iljaž iz Ptuja z 9,5 točkami; med pomurskimi šahisti je bil Robert Antolin iz soboškega društva invalidov šesti s 7.točkami in Janko Brnčič iz Ljutomera s 6.točkami  se je uvrstil na  15. mesto.

V ženski konkurenci je  med šestimi šahistkami zmagala Leonida Skuhala iz Ljutomera s 5.točkami, tretja je bila Antonija Rantaša, četrta Greta Škrilec in peta Marija Barber vse iz soboškega društva z dvema točkama.