V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

21 januarja 2017 Šport


 Igralka skvoša Sara Rojnik iz Veržeja, ki je bila leta 2013  državna prvakinja in  tretja na balkanskih igrah, je po uspešnem okrevanju poškodbe ramena  in končanem študiju kineziologije zdaj na začasnem delu v Sankt Peterburgu v Rusiji. Na pobudo avstralskega trenerja, ki že dela v Rusiji  je  sklenila triletno pogodbo skvoš v Syuash centru v središču mesta. Center ima na voljo štiri igrišča in  blizu 1000 članov Sara je trenerka  skvoša, fitnes trenerka in kinezioterapevtka. Ob koncih tedna  igra  tudi na turnirjih in v ligi, doslej je dvakrat zmagala ter bila po  enkrat druga in  tretja.

V  11.kolu 3. nemške državne namiznoteniške lige je II. Grünwetersbacha premagala  ekipo Leiselheima z rezultatom 6:4. Odlično se je  pri ekipi Grünwetersbacha odrezal Jan Žibrat, nekdanji igralec Sobote, ki je za svojo ekipo priboril  tri zmage, dve v posamični igri in eno v igri dvojic.  Na lestvici je ekipa Grünwetersbacha peta, ekipa Leiselheima pa je šesta.

V 12.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Ljubljani ekipa Sobote premagala Olimpijo s 5:3. Za Soboto je trikrat zmagal Tomaž Roudi, dvakrat Damjan Zelko, Anton Ropoša je ostal brez zmage.

V drugem kolu odprtega prvenstva Avstralije v tenisu, ki poteka  v Melbournu je Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota v ženskih dvojicah s Španko Mario Martinez Sanchez premagala kanadsko – nizozemsko dvojico Dabrowski – Krajićek s 7:6 in 6:4.

V prvi pripravljalni prijateljski nogometni tekmi za spomladansko  sezono sta  včeraj v Kidričevem na umetni travi prvoligaš Aluminij in tretjeligaška Mura igrala 1:1. Za Muro je dosegel vodilni zadetek iz 11 metrovke v prvem polčasu Arpad Vaš, v drugem polčasu pa je Anton Rogina izid izenačil na 1:1. Pri Muri  so igrali tudi novinci: Mitja Rešek, Rok Zorko in David Lonzarić, ki so že novi člani Mure ter še  trije novinci, ki so  na preizkušnji: Žan Rošker, Luka Brlenić in Gašper Vouk. Naslednjo prijateljsko tekmo bo Mura igrala  v petek 3. februarja v  Gradcu proti Sturmu.

V organizaciji Nogometne šole  Čarda iz Martjanec poteka v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti dvodnevni  mednarodni turnir v malem nogometu. Dopoldne so turnir že končali sedemletniki. Zmagala je Sloga iz Čakovca druga je bila Čarda iz Martjanec, tretji Vipol iz Veržeja in četrta soboška Mura. V popoldanskem času poteka še nogometni  turnir starostne kategorije U – 11, turnir bo končan jutri popoldne ,ko bodo mladi nastopili še v dveh starostnih kategorijah.

V 9.kolu prve križevske lige v elektronskem pikadu  je vodilni Boosters iz Križevec  premagal Klement Dart Devils iz Logarovec s 6:4, drugi na lestvici Kasač iz Veržeja je  bil boljši od Bar baze iz Logarovec s 8:2, tretji Naš ovinek iz Logarovec pa je  premagal Shooters iz Križevec z rezultatom 9:1. V drugi križevski ligi v pikadu je vodilna II. ekipa Grab  premagala Loko Kauboyse  iz Logarovec z rezultatom 7:3.

V Lendavi je Strelsko društvo Varstroj pripravilo na šest steznem strelišču v Lendavi  tekmovanje v delavsko športnih igrah v streljanju s serijsko zračno puško. Med devetimi ekipami je zmagala ekipa Mladi  pred Magnumom  obe iz Lendave tretje pa je bilo Društvo upokojencev Lendava. Posamično je  zmagal Stanislav Zver z 258.krogi drugi je bil Dominik Zver  s 257.krogi oba iz lendavske ekipe Mladi. Na tretje mesto se je uvrstil Erik Feher iz Dvojezične srednje šole Lendava, ki je zadel 257 krogov.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v Mariboru je med 16. šahisti zmagal Fjodor Žugaj član Branika iz Maribora s šestimi točkami, drugi je bil Saša Kontler iz Malečnika s petimi točkam in pol, na tretje mesto pa se je uvrstila Lea Števanec doma iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala  pet točk.