V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

31 marca 2017 Šport


Na petdnevnem mednarodnem strelskem tekmovanju v Wroclawu  na Poljskem so strelci doslej opravili s štirimi tekmovalnimi nalogami. Za slovensko reprezentanco uspešno nastopa Robi Markoja iz Gomilice član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča.   Poročali smo že, da je v streljanju z malokalibrsko puško 3 x 40 osvojil bronasto medaljo, k temu je dodal še bronasto medaljo v disciplini 60 metrov leže s 623, 8  krogov. V sredini tekmi z zračno puško je bil s 615,4. krogi osmi, včeraj  je v drugi tekmi 3 x 40 zadel 1161 krogov ,kar ga je uvrstilo na četrto mesto.  Danes imajo na Poljskem še drugo tekmo z malokalibrsko puško 60 metrov leže, že jutri pa bo  Markoja na Rogli branil naslov državnega prvaka v streljanju s standardno zračno puško.

Na mednarodnem  turnirju v športnem karateju v Banjaluki  je  bil  med 1084 karateisti iz petih držav znova odličen mladi  Nejc Sterniša doma iz Lomanoš,  zdaj član Karate kluba Rudar iz Velenja. Sterniša je v mladinski konkurenci v katah posamično zasedel drugo mesto, v moštvenem delu pa se  je z ekipo Rudarja uvrstil na prvo mesto.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota je na redni letni skupščini opravila tudi nadomestne volitve za člana izvršnega odbora soboške nogometne zveze. Po odstopu Metoda Graha  iz članstva izvršnega odbora je bil za novega člana med tremi kandidati  izvoljen Andrej Žido. Zaradi izvolitve Danila Kacijana za podpredsednika Nogometne zveze Slovenije pa bo v novem mandatu zraven soboškega predsednika član izvršnega odbora tudi  podpredsednik soboške zveze Goran Pintarič.

Društvo upokojencev Bodonci –Brezovci – Zenkovci  je v Brezovcih pripravilo pomursko prvenstvo  v  pikadu za ženske.  Med 11.ekipami so moštveno zmagale upokojenke  Ljutomera  pred Radenčankami, tretja je bila domača  ekipa: Bodonci – Brezovci  – Zenkovci. Upokojenci Gornje Radgone so bili četrti in Murske Sobote peti. Posamično   je zmagala Marija Frumen iz Radenec, druga je bila Frida Novak iz Ljutomera in tretja Marta Lasbaher iz Ljutomera. Na četrto mesto se je uvrstila Frida Vőrőš iz domačega upokojenskega društva in na peto Štefka Marinič iz Ljutomera.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega društva Železničar v Ljubljani je med 25. šahisti zmagal Gojko Musić iz Ljubljane, ki je zbral 10 točk in pol. Na odlično drugo mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz Šahovskega društva Rokada iz Lendave z desetimi točkami.