V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

4 februarja 2019 Šport


Na  mednarodni kolesarski dirki na Majorki v Španiji je na 179  km dolgi progi kolesaril tudi  Tropovčan  Simon Špilak, član ruske Katjuše. V drugi letošnji tekmovalni preizkušnji  se je Simon Špilak uvrstil na peto  mesto in zaostal za zmagovalcem minuto in 33 sekund,  zmagal  je  Tim Wellens iz Belgije

V Murski Soboti  je bilo  včeraj  s finalnimi tekmami končano 26. državno  prvenstvo v  dvoranskem hokeju. Med člani  so   v finalu Lipovci premagali  predanovski Triglav s 5:3 in osvojili že 16. naslov prvakov.  Najboljši igralec  in strelec je bil   Martin Mesarič in vratar Jernej Vučko. Med članicami so v finalu Moravske Toplice premagale Triglav  s 4:2. in osvojile deseti državni naslov.  Najboljša igralka prvenstva je bila Lara Črnko, vratarka Sandra Dervarič in strelka Petra Dervarič. Med 10 letniki  in 13 letniki so postali državni prvaki Lipovci  pred Moravskimi Toplicami. Zdaj čakata slovenske hokejiste tekmovanji na evropskem prvenstvu Challenge, Triglav bo tekmoval od 8. do 10. februarja v Varni  v Bolgariji , hokejistke Moravskih Toplic pa bodo od 15, do 17. februarja nastopile v kraju Douai v Franciji.

V pripravljalni nogometni tekmi  za nadaljevanje tekmovanja v 3. slovenski ligi, vzhod ,ki se bo začelo 9.marca,  so  v Lendavi na umetni travi  jesenski prvaki Odranci premagali Hotizo, ki je jesen končala na 9. mestu , z 1:0. Zmagoviti zadetek za Odrance je dosegel  David Vinkovič.

V 10. kolu  2. slovenske rokometne lige za člane je Sevnica premagala radgonski Arcont  z rezultatom 29:27. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 14 ter Marko Cotič in Mihael Kolbl po 4 zadetke; pri Sevnici je bil najbolj učinkovit Aleksander Kuhar z 9.zadetki. V naslednjem kolu bodo Radgončani v soboto 9. februarja ob 17. gostili v Radencih rokometaše Ljubljane, ki vodijo na lestvici.

V 9.kolu pomurske košarkarske lige je v prleškem derbiju Košarkarski klub Ljutomer premagal Košarkarsko društvo Ljutomer z 59:58. Pri  zmagovalni ekipi je dosegel Rok Gošnjak 12 točk, pri poražencih pa  Jernej Copot 24 točk.  V drugem srečanju je Lindau v Lendavi premagal Športno društvo Murska Sobota z rezultatom 81:67. Za Lindau sta k zmagi prispevala: Dejan Zrna in Dušan Frančič po 18 točk; za Mursko Soboto   je Damjan Žilavec zadel 21 točk in Jure Bilič 17. Tekma med Tropicanom  iz Bistrice  in Sistemorgom Beltinci  je bila preložena na 10. februar. Na lestvici vodi Sistemorg s 15.točkami, Košarkarsko društvo Ljutomer in Lindau pa sta zbrala po 14 točk.

V Motelu Čarda v Nemčavcih je bil 3.  konectedenski turnir  v šahu na katerem je skupno sodelovalo 44 šahistov iz štirih držav. V članski konkurenci  je zmagal Predrag Marčeta iz Bosne in Hercegovine s sedmimi točkami in pol. Drugi je bil Denis Gjuran, tretji Matej Titan in četrti Jernej Skuhala vsi s 7.točkami,  na peto mesto  se je uvrstil Boris Kovač, vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad s šestimi točkami in pol.   Med mladimi šahisti je zmagal David Filip iz Hrvaške z  8.točkami, drugi je bil Lenard Librecz iz Madžarske s sedmimi točkami in pol in tretji Tian Mohar iz Radenske Pomgrada, ki je zbral  5 točk in pol. Šahisti bodo imeli naslednje druženje v petek 15. februarja, ko bo v Murski Soboti  pomursko moštveno osnovnošolsko prvenstvo.