Domov

Šport in šah

5 februarja 2019 Šport


Na 2. mednarodnem turnirju v judu Apolon 2019 v Hočah so med 510 judoisti iz desetih držav v štirih kategorijah pomurski judoisti iz štirih klubov  osvojili   osem prvih mest.  Med mlajšimi kadeti v kategoriji U – 16 je Jan Špilak iz Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci  zmagal v svoji kategoriji, Tilen Forjan iz Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci je bil drugi tretja pa sta bila: Nejc Kalamar iz Beltinec in Luka Žerdin . Med kadetinjami je bila  tretja Mia Kovač oba iz Judo kluba Lendava.

Med starejšimi dečki je bil zmagovale v svoji kategoriji Beltinčan Gabrijel Lipič, tretja  sta bila  Rok Mujdrica iz Kluba borilnih veščin Lendava in Alen Tirović iz Beltinec. Med starejšimi dekleti sta bili zmagovalki: Tinaja Maučec iz Judo kluba Lendava  in Leila Mazouzi iz Beltinec, ki je bila izbrana tudi  za najboljša tekmovalko , tretja je bila Nela Gerič iz Lendave.

V kategoriji U – 12 je zmagal Klemen Vinkovič iz Judo kluba Murska Sobota tretji je bil Gal Čeleš iz Lendave. V ženski konkurenci U – 12 je zmagala Lana Škraban, druga  je bila Sara Sep obe iz Kluba borilnih veščin.

Med 10 letniki sta  na mednarodni tekmi judoistov  v Hočah zmagala  Maj Žižek iz Beltinec in Miha Čeh  drugi je bil Domen Tim Horvat oba iz Lendave.

Judo klub Lendava bo v soboto 9. februarja pripravil 44.  mednarodno tekmovanje v judu za pokal Lendave, 23. marca pa bo v Lendavi  člansko državno prvenstvo v judu.

Na 3.  odprtem članskem  namiznoteniškem turnirju Slovenije v Kidričevem  so med 65 igralci iz 21 slovenskih klubov  tekmovali tudi pomurski igralci. Med člani se je Tomaž Pelcar iz Keme uvrstil na 3. mesto, Luka Norčič  se je uvrstil na 8. mesto. Zmagal je  Tilen Cvetko iz novomeške Krke, tekmoval  je tudi Janko őri nekdanji igralec Sobote, ki zdaj igra za Vesno iz Zaloga in živi na Gorenjskem ter  prijetno presenetil z drugim mestom v kvalifikacijski skupini. Med članicami je zmagala Aleksandra Vovk iz Krke, igralke Keme: Nuša Vogrinčič, Ana Kovačec in Staša Matis so izpadle v osmini finala ter se uvrstile od 8. do 16. mesta.

V Apačah je bil  drugi turnir zimske ženske lige v dvoranskem nogometu na katerem je  sodelovalo šest ekip. Po dveh turnirjih  je zmagala ekipa Maribora z 10.točkami pred I. ekipo Pomurja  z 9.točkami, tretje so bile igralke Krima, četrta je bila Olimpija  obe ekipi sta zbrali po 8 točk, pete so bile Ptujčanke in šeste igralke II. ekipe Pomurja iz Beltinec.  Pomurke so na drugem turnirju s prvo ekipo  premagale II. ekipo Pomurja s 6:0 in Ptuj s 3:0 ter  igrale proti Mariboru 0:0, Olimpiji 1:1 in Krimu 0:0.  Najboljša igralka turnirja je bila Anja Eferl in vratarka Iva Kocijan obe iz zmagovite ekipe Mariborčank.

V 14.kolu  lendavske pikado lige  so igrali takole: Kvatro Gal Dolina – West Pince 14:2, Retro caffe Lendava – Bar Matko Kapca 10:6, Bar ekstra Petišovci – Kvatro Gal  II Dolina    8:9 in Bob bar Gaberje – Retro plus Lendava 10:6. Na lestvici vodi Kvatro Gal s 33.točkami, drugi je Bar Matko,ki jih ima 29 in tretji je Retro caffe s 23. točkami.

Po štirih kolih slovensko goriške šahovske lige, ki jo vodijo Ptujčani in v njej sodeluje 9 ekip  vodi Šahovsko društvo Gorišnica s 7.  tekmovalnimi točkami pred Šahovsko sekcijo Petanjci in Športnim društvom Žetale, ki sta zbrali po 6 točk. Za Šahovsko sekcijo Petanjci so največ točk zbrali: Gregor Vohl in Jaka Kočar po tri in pol ter Andre Keglevič in Martin Mohar po dve točki in pol.