Domov

Šport in šah

9 februarja 2019 Šport


V Murski Soboti je bilo končano tridnevno 5. kolo mednarodne strelske First lige v streljanju z zračno pištolo  kjer je sodelovalo  37 strelcev iz Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Slovenije. Posamično je zmagal Željko Posavec iz Solina s 576.krogi, drugi je bil Hrvoje Marčec iz Slobode Mihovljan s 572.krogi,  tretji pa je bil Boštjan Simonič iz Jožeta Kerenčiča iz Miklavža s 571.krogi. Med pomurskimi strelci je bil Dominik Vnuk iz Turnišča s 557.krogi osmi, Milan Cofek iz Lendave, ki nastopa na Slobodo Mihovljan  se je uvrstil na 10. mesto. Moštveno je zmagala ekipa Alzasa iz Čakovca s 1684.krogi, Turniščani v postavi: Dominik Vnuk, Avgust Horvat in Marko Mlinarič so bili šesti, po petih kolih  je na četrtem  mestu Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Blaž Serdt, Tomislav Vrečič in Timotej Plahut.

Po uvodni zmagi na evropskem pokalu Challlenge  II v dvoranskem hokeju  v bolgarski Varni proti Elektro Vojvodini  iz Srbije s 5:2 so v drugem kolu  hokejisti predanovskega Triglava  izgubili proti  Akademiku iz Sofije s 5:3. Za Triglav  so dosegli zadetke: Nejc Potokar, Tadej Mikola in Mitja Dšuban. Danes imajo hokejisti Triglava na programu srečanji proti gruzijski Adjari in  madžarski ekipi Soroksari.

V uvodnem 20. kolu prve hrvaške nogometne lige je Osijek, za katerega igra tudi  Erik Janža iz Puževec , v Zagrebu premagal Rudeš z 1:0.  Janža je igral za Osijek celo tekmo, Osijek je je na drugem mestu s 37.točkami.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je drugoligaška ekipa Nafte 1903  iz Lendave  v Linzu premagala avstrijsko drugoligaško ekipo Blau Weiss s 3:1. Za Nafto so dosegli zadetke: Igor Prahić, Roland Paku in Žiga Živko.

Prvi dan nogometnega turnirja Mlade zvezde v Turnišču so med 7 letniki zmagali nogometaši Mure, ki so v finalu premagali Vipoll iz Veržeja z 2:0. V tekmi za tretje mesto je Planika iz Turnišča premagala Beltince s 5:0. V starostni kategoriji  U – 9 so Bakovci bili boljši od Nafte iz Lendave s 3:2, v tekmi za tretje mesto pa je Planika iz Turnišča premagala Odrance z 2:0.

V 12. kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice so odbojkarice Sobote v Murski Soboti premagale  Ljubno z rezultatom 3:2 čeprav so gostje vodile z 2:1. Za zmagovalno ekipo Sobote so največ točk k zmagi prispevale: Ana Kolmanič 20, Katja Saje 12, Pia Puklavec in Anja Kolmanič po 10 ter Pia Krajcar,  Karolina Pavlič in Kaja Marton po 8 točk.

V 12. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice je Kajuh Šoštanj v Lendavi premagal Muranio z rezultatom 3:1.

V 12. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane je II. ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote v gosteh premagala II. ekipo Šempetra s 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Dino Vinkovič 13, Marko Stvarnik 8,  Tim Štimulak  6 in Rene  Potočnik 5 točk.

Kasaška zveza Slovenije in Kasaški klub Stožice  sta v Ljubljani pripravila 6. Kasaško akademijo za tekmovalno sezono 2018. Na prireditvi so bili deležni priznanj tudi prleški kasaški vozniki in rejci.  Za državni naslov med 2 letniki  Vareleja HB sta bila nagrajena Slavko Makovec n Jože Sagaj mlajši. Za zmagovalca med triletniki Magic Loca sta dobila priznanji Igor Pozderec in Janko Sagaj. Za prvo zmago v kasaški karieri je bil nagrajen Rok Heric ,  kot najboljši lastnik kasačev je  dobil nagrado  Mitja Slavič. Najboljši trener in voznik  v letu 2018  je bil Jože Sagaj mlajši,  nagrado za življenjsko delo v kasaštvu je dobil  Slavko Makovec, vsi iz Kasaškega kluba Ljutomer. 

V Mariboru je bilo včeraj  moštveno državno prvenstvo v pospešenem šahu. Med 20. ekipami je naslov državnega prvaka osvojila I. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote  v postavi Denis Gjuran, Jernej in Luka Skuhala ter  Matej Titan. II. ekipa Radenske Pomgrada se je uvrstila na 12. mesto. V ženski konkurenci so osvojile naslov državnih prvakinj v pospešenem šahu igralke Celjskega šahovskega kluba pred  Radensko Pomgrad za katero sta igrali: Barbara Skuhala in Maja Hočevar. Tretje je bila ekipa Kranja za katero je največ točk dosegla Prekmurka Lea Števanec.