V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport in šah

10 februarja 2019 Šport


V Novem mestu je bilo dvoransko  člansko državno prvenstvo v atletiki, kjer so sodelovali tudi pomurski atleti.  Nino Celec od Grada član Atletskega kluba Slovenka Bistrica je v skoku v daljino s 725 cm zasedel prvo mesto in naslov državnega prvaka. Med ostalimi pomurski atleti je bil Marko Čeh v skoku v višino četrti in Niko Car v skoku s palico prav tako četrti, oba pa sta zdaj člana celjskega Kladivarja. V teku na 60 metrov je bil Jure Šterman iz Pomurja sedmi in  teku na 200 metrov šesti.

Drugi dan evropskega pokala Challenge II v dvoranskem hokeju  so v bolgarski Varni   slovenski podprvaki igralci predanovskega Triglava premagali Adjaro iz Gruzije s 7:3.  Za Triglav je dosegel tri zadetke Žan Zrinski  ter  Davorin Šrkilec dva in  po enega Nejc Potokar in Alen Nemec. V drugi sobotni tekmi je madžarski Soroksari premagal Triglav s 6:1, edini zadetek za Triglav je dosegel  Nejc Potokar. Danes se bodo slovenski hokejisti borili za tretje mesto.

Judo klub Lendava je pripravil 44. mednarodno tekmovanje v judu za pokal Lendave na katerem je sodelovalo 261 judoistov iz petih držav, pomurski judoisti pa so v  petih starostnih kategorijah osvojili  kar 18 prvih mest. Med  21 letniki  je bila zmagovalka Vita Kulčar iz Judo kluba Lendava, Luka Denša iz Kluba borilnih veščin Lendava je bil drugi in Tilen Jaušovec iz ljutomerskega Partizana tretji. Med 16 letniki  sta v moški konkurenci zmagala Jan Špilak, drugi je bil Nejc Kalamar oba iz Judo kluba Klima center  Tratnjek Beltinci. Drugi je bil še Rok Škrbenta iz Ljutomera, tretja mesta so osvojili: Luka Žerdin in Kaj Mlinarič oba iz Judo kluba Lendava, Tretja sta bila še Ljutomerčana: Rok Škrbenta in Kai Šalamon. V starostni kategoriji U – 14  je med starejšimi dečki zmagal Klemen Vinkovič, drugi je bil : Matic Klemenčič oba iz Murske Sobote. Drugi mesti sta si priborila tudi Uroš Bojnec in Mark Šantl oba iz Judo kluba Štorkljice Murska Sobota tretja sta bila Lendavčana: Aleks Kovač in Jan Biro.   Med dekleti sta zmagali Tinaja Maučec in Vanesa Tkalec druga je bila Ria Gabor vse iz Judo kluba Lendava. V kategoriji U – 12 med mlajšimi dečki sta zmagala: Nil Temlin in Bor Patrik Burjan,  oba iz Judo kluba Štorkljice , druga mesta so si priborili: Vid Zrim in Sven Šarkanj oba  iz Murske Sobote, Matic Vehab iz Beltinec in  Gal Čeleš iz Lendave.  Tretja mesta so osvojili: Keanu Švenda in Kio Červek oba iz soboških Štorkljic ter Gašper Žerdin in  Jure Čeh oba iz Lendave. Med dekleti je bila zmagovalka Daša Horvat iz Lendave, druga je bila Ajda  Šebjanič iz Beltinec in tretji sta bili: Neža Horvat in Lena Luna Kardoš obe iz Lendave. Med 10 letniki   so postali prvaki: Luka Smodiš in Urban Klarič oba iz Murske Sobote ter Maj Žižek iz Beltinec  in Domen Tian Horvat iz Lendave. Med dekleti sta zmagali Gaja Škraban iz Kluba borilnih veščin in Tia Lukač iz Murske Sobote. Med 36. klubi je največ medalj osvojil Judo klub Novi Sad,  Judo kluba Lendava  je bil tretji, Murska Sobota  četrta in osmi so bili, po osvojenih medaljah,  Beltinčani.

Drugi dan nogometnega turnirja »Mlade zvezde » so v Turnišču med 11 letniki zmagali Odranci pred Dogošami tretja je bila Čarda in četrti Aluvar iz Gančan.  Najboljši strelec je bil med 11 letniki Leon Vučak iz Dogoš.

V 13. kolu prve slovenske namiznoteniške lige je Mengeš premagal Kemo s 5:3. Za Kemo je trikrat zmagal Tomaž Pelcar.  Arrigoni iz Izole so v Murski Soboti premagali oslabljeno ekipo Sobote s 5:0.  V ženski namiznoteniški ligi je Kema v gosteh premagala Jesenice s 5:2. Za Kemo je trikrat zmagala Staša Matis in dvakrat Nuša Vogrinčič.

V 6. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige je Gorica v Puconcih premagala II. ekipo Keme s 5:2. Za Kemo sta zmagala po enkrat: Jan Lipič in Rok Smodiš. V drugi tekmi je II. ekipa Keme bila boljša od  Vrhnike s 5:3. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Jure i in Rok Smodiš enkrat pa Jan Lipič.

V  15.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane so Črnuče premagale Panvito Pomgrad s 3:1.  Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli:  Zlatko Pulko 14,  Gorazd Flisar 9, Aljoša Bogožalec 6 pri Črnučah se je odlikoval  Martin Valenčič z 19.točkami.

V derbiju 14. kola v 3. slovenski odbojkarski ligi za člane so Radenci premagali Mežico s 3:0. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Blaž Ajlec in Nik Škrjanec po 13 ter Jaka Banič 12 in Tomaž Horvat 11 točk.

V  15.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice je  Gen Volley v Novi Gorici premagal  Roto Kemo s 3:0. Za Roto Kemo, ki je nastopila brez Ive Škraban so dosegle največ točk:  Ana Vilfan 7 ter Dona Vinkovič. Diana Oletić in Adela Pintarič po 3 točke. 

Zadnja tekma med Ljutomerčankami in  Šempetrom bo nocoj ob 18.uri v Ljutomeru.

V  15. kolu prve B slovenske rokometne lige so ekipa Škofljice v Murski Soboti premagala Pomurje z 28:27.  Za Pomurje so največ zadetkov dosegli:  Jan Osterc 8, Filip Bombek 7 ter Marko Štumpf in Jernej Hedl po 4 zadetke.

V 11. kolu druge slovenske rokometne lige  je Ljubljana v Radencih premagala radgonski Arcont z 31:25. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht, Blaž Bratkovič in Marko Cotič po 5 zadetkov.

V Zagrebu je bil 45. mednarodni strelski dvoboj med Hrvaško in Slovenijo, ki ga je dobila Slovenija s 5:3. Za slovensko  mlinsko reprezentanco   je nastopil tudi Jure Sočič iz soboškega strelskega društva. Slovenski strelci so s 1851, 3. krogi premagali Hrvaško in dosegli nov državni rekord.  V članski reprezentanci je nastopil tudi Robi Markoja, ki je zasedel 7. mesto.

V  5. kolu 2. slovenske strelske lige severovzhod  z zračno puško je na Tišini med 8 ekipami zmagala ekipa Tovarne sladkorja iz Ormoža pred Turniščani tretji pa je bil Kovinar iz Ormoža. Posamično je zmagala Fani Borsos iz Dobrovnika pred Aljažem Čučkom iz Ormoža tretja pa je bil a Sandra Kaučič iz Ljutomera.

V 5.kolu 3. slovenske državne lige severovzhod v streljanju z zračno puško je v Lendavi  med 12 ekipami zmagal Graničar iz Cankove, drugo je bilo Jezero iz Dobrovnika in tretji Kovinar iz Ormoža.  Posamično je zmagal Goran Gyoha iz Graničarja druga je bila Maja Tkalec iz Lendave in tretji Peter Kocsor iz petišovskega Coala. .

V odločilni tekmi za prvaka v 3. slovenski košarkarski ligi je  Radenska Creativ v gosteh premagala Nazarje s 74:70. Za Radensko so največ točk k zmagi prispevali: Elvis Šarkinovič 25, Valentin Tratnik 13 in Nejc Juteršnik 11 točk.

V Mariboru je bilo včeraj, po petkovem  ekipnem državnem prvenstvu v pospešenem šahu,   še  posamično šahovsko  državno prvenstvo . Med člani  je osvojil naslov državnega prvaka Georg Mohr iz Maribora  s 7.točkami, šesti je bil Matej Titan in deveti Denis Gjuran oba iz Radenske Pomgrada. Med članicami je  zmagala Nuša Hercog iz Celja s 5,5 točkami, tretja je bila Barbara Skuhala in šesta Maja Hočevar obe iz Radenske Pomgrada.