V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

11 februarja 2019 Šport


V bolgarski Varni je bilo končano tridnevno tekmovanje evropskega pokala Challenge II  v dvoranskem hokeju kjer so sodelovali tudi slovenski podprvaki igralci predanovskega Triglava. V zadnji tekmi je Triglav v Bolgariji premagal    Kilppari iz Finske s 4:1. Za Triglav je dosegel dva zadetka Alan Nemec po enega pa sta prispevala k zmagi Žan Zrinski in Mitja Dšuban. Prvo mesto je osvojil Soroksari iz Madžarske, Triglav pa se je uvrstil na solidno tretje mesto.  Najboljši strelec pri Triglavu je bil Žan Zrinski s 6 zadetki.

V prvi prijateljski pripravljalni nogometni tekmi za spomladanski del tekmovanja v prvi slovenski ženski nogometni ligi so igralke Ženskega nogometnega kluba Pomurje Beltinci gostovale na Dunaju.  V avstrijski prestolnici so se Pomurke  pomerile  z avstrijskimi podprvakinjami ekipo Austrie Landshut in tekmo izgubile z rezultatom 3:2; za Pomurje sta dosegli zadetka: Špela Kolbl in Kaja Korošec. V naslednji prijateljski tekmi se bodo igralke Pomurja pomerile z zagrebškim Dinamom 17. februarja na igrišču z umetno travo v Murski Soboti.

V zadnji tekmi 15. kola v prvi A slovenski odbojkarski ligi za članice so odbojkarice SIP Šempetra v Ljutomeru premagale gostiteljice z rezultatom 3:0.  Največ odpora so Ljutomerčanke nudile gostje v prvem nizu, ko so zbrale 21 točk.  Za Ljutomer  so največ točk zadele: Kaja Makoter, Sara Kutnjak, Barbara Petek in Nataša Anželj in sicer po 6; pri zmagovalni ekipi Šempetra se je odlikovala  Jerneja Lakovšek z 10.točkami.

Na dvodnevnem državnem prvenstvu v plavanju za najmlajše kategorije so  v Mariboru med 258 plavalci iz 26 slovenskih klub sodelovali tudi člani Plavalnega kluba  Zdravilišče Radenci. Najbolje se je v Mariboru odrezal Grega Ritonja, ki je bil šesti na 50 metrov delfin, osmi na 100 metrov hrbtno in 11.  na 50 metrov hrbtno.

V  16.kolu prve območne kegljaške lige  Podravja je Lendava v Radencih premagala ekipo Ivalida iz Msribora s 7:1. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 575, Janez Šimon 540 in Boris Tisović 532 kegljev.

Zadnji dan tridnevnega državnega prvenstva v hitropoteznem šahu  so se   v Mariboru v odlično odrezali člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. Moška ekipa soboških šahistov je v postavi: Jernej Skuhala, Matej Titan, Luka Skuhala in Matej Grah osvojila naslov državnih prvakov, posamično se je na 14. mesto uvrstil Jernej Skuhala.

Med članicami je prav tako osvojila državni naslov Radenska Pomgrad za katero sta igrali: Barbara Skuhala in  Maja Hočevar. Na drugo mesto so se uvrstile šahistke iz Kranja za katere je igrala tudi  Prekmurka Le Števanec.  V posamični konkurenci je bila Barbara Skuhala druga in Lea Števanec četrta.