Domov

Šport in šah

13 februarja 2019 Šport


Na  dvoranskem državnem lokostrelskem prvenstvu je v Kamniku nastopilo 123 lokostrelcev iz 23 klubov.  Odlično so se odrezali tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava, ki so osvojili dva naslova državnih prvakov.  Med člani je z dolgim lokom postal državni prvak Zvonko Štampar, ki je zadel 525 krogov, na osmo mesto se je uvrstil Jožef Hozjan, ki je zadel 445 krogov. Z instinktivnim lokom je med člani zasedel tretje mesto  Kristijan Horvat s 537.krogi. Lendavski lokostrelci so z dolgim lokom v postavi: Jožef Hozjan, Zvonko Štampar in Tomaž Flisar zasedli prvo mesto.

V drugi pripravljalni prijateljski nogometni tekmi v  turškem Beleku sta soboška Mura in  moskovski Spartak ,ki je četrti na lestvici ruske premier lige,  igrala 1:1.  Za Spartak je iz 11 metrovke v 12. minuti dosegel zadetek  Luiz Adriano, izid pa je  prav tako iz 11 mertovke izenačil  v  46. minuti Amadej Maroša.  Muraši so na tekmi zadeli  dvakrat okvir vrat in sicer  je to uspelo Roku Sirku in Amadeju Maroši. Sicer pa so na pripravah v Turčiji  muraši ostali brez poškodovanega Kevina Žižka, v soboški Fazaneriji pa so  vmes minule dni  že poizkusno  zasvetili žarometi.

V  5. kolu druge državne lige v bowlingu je I. ekipa Lendave  premagala  I. ekipo Ptuja z 2:0, 4. ekipo Strike iz Ljubljane in I. ekipo Kranja obakrat z 2:0. Ekipa Lendave je v 5. kolu osvojila  šesto mesto, skupno je podrla 4771 kegljev. V posamični konkurenci je za Lendavo največ kegljev podrl Serey Charles  in sicer 1295 drugi najboljši posameznik v  lendavski ekipi Dušan Radakovič je podrl 1250 kegljev.

V 7.kolu občinske  soboške namiznoteniške lige so Markišavci igrali proti ekipi Spin 5:5; za Markišavce je Zdenko Uzelac zmagal trikrat in za Spin sta dvakrat zmagala  Zlatko Veselinović in Luka Žagar. Alf je premagal ekipo Kroga s 7:3. Za Alf je Franci Just zmagal dvakrat; za Krog pa  dvakrat Luka Šantavec  V tretjem srečanju je  BRDM bil boljši od ekipe TNT s 6:4. Za BRDM sta po trikrat zmagala Davorin Dervarič in Mitja Županek; za TNT  sta zmagala posamično enkrat Vojko Gumilar in Ivan Trplan, ki sta bila uspešna tudi  igri dvojic. Na lestvici vodijo ekipe: BRDM, SPIN in Alf s 17.točkami.

Na prvem letošnjem šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal  Silvester Puntigam z 9.točkami drugi je bil Božo Slana  in tretji Anton Bukošek oba sta zbrala po 6 točk na  četrto mesto se je uvrstil Jurij Ojsteršek s 5.točkami. Ob koncu povejmo, da bodo  danes ob  18.uri v Domu kulture v Ljutomeru slovesno,   že 49.  tič razglasili najboljše športnike, športnice in ekipe leta za njihove dosežke  v letu 2018.